Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.03.2010., 18:55   #1
Damodar
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
WD Caviar WD200JS ne radi nakon prespajanja na drugi komp

Pozdrav svima.

Evo ovako imam problem sa jednim HDD.
HDD: WDD2500JS
MDL: WD200JS - 55NC81

Evo o cemu se radi: Izvadio sam taj hdd iz racunala jer sam htio prekopirat neke stvari iz tog harda na hard u drugom racunalu. Nisam odpajao hard pod naponom, prvo sam iskljucio racunalo, i odpojio ga iz struje tako da nije bilo struje u racunalu u trenutku kada sam odpajao hard. Tada sam pripojio hard na drugo racunalo i upalio racunalo, hard je radio ali ga ni bios ni windows nije prepoznao (pokusao sam prvo sa ladicom, a nakon toga i direktno preko sata kabela). Nakon toga sam odustao i otisao vratiti hard u svoj komp. Kad sam ga pripojio u svoj komp nije uopce radio (vise se nije ni cuo zvuk rada niti se nije moglo pod rukom osjetit da radi). I da prije pripajanja hdd svaki put sam ga ostavio pola sata u prostoriji u kojoj je i racunalo tako da su uvjek bili na istoj temperaturi i pricekao da se osusi nakon sto se namocio od promjene temperature.
Prije samog prenosenja i spajanja na drugo racunalo HDD nije pokazivao nikakve znakove loseg rada. Radio je brzo i tiho.
Moje misljenje je da je u kvaru elektronika ali bih htio cuti sto cete mi vi reci.
Damodar je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2010., 18:58   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ako se ne vrti, očigledno ne radi motor. A to onda može biti i mehanički kvar. Ili jednostavno ne dobija napon potreban za rad. Provjeri kontakte naponskog konektora.
Oglas

Oglas
Staro 05.03.2010., 19:02   #3
Damodar
Registered User
Moj komp

Problem je u tome da ne posjedujem nikakvu opremu za provjeru napona i slicno. Za elektroniku znam da se moze zamijeniti, a sto se tice motora? Jel se moze motor zamjeniti?
Staro 05.03.2010., 19:07   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Elektronika se NE može zamijeniti kod novijih modela tj. unatrag nekoliko godina. Mijenjanje motora je izvedivo, ali neisplativo. Ako imaš vrlo važne podatke, daj disk nekoj firmi koja se bavi spašavanjem podataka, ali znaj da taj sport poprilično košta. Ako disk ima garanciju, nosi ga na reklamaciju. Ne spominji premještanje iz kompu u komp. Odjednom crko i točka.
Staro 05.03.2010., 20:17   #5
Damodar
Registered User
Moj komp

garancije nema. disk je izraden 2006. godine i elektronika se moze mjenjati to sam vec provjerio. meni je potrebno da spasim 2-5Gb podataka, znam samo za jednu firmu koja se sluzbeno bavi spasavanjem podataka sa diskova koji su crkli ali cijena im je 250-500 kn po Gb podatka ovisno o kvaru na disku i oni spasavaju sve ne samo odredeni dio tako da bi oni meni skidali oko 200 Gb podataka a to bi me kostalo vise nego da si kupim novi komp tako da to ne dolazi u obzir
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno