|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
(riješeno) Isplativost oko Intel Core 2 Duo E8500 i E4300?
Imam nedoumicu. Imam matičnu gigabyte ga-965g-ds3 http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=2361 e4300 i stock cooler 2 gb ddr2 ocz 5770 1gb rama 500w napajanje blue storm II napajanje. Eto to mi je konfiguracija. Stvar se poćela kuhati pa sam odlučio kupiti novi proc i katanu3. Uletio e8500 , stavio ga ja na matičnu , njegov stock cooler, upalio komp i ništa na monitoru. Sve dela, grafička se pali, ali na monitoru ništa. Ja mislim da je FSB proca 1333 mhz a matična podržava do 1066. Da da blesav sam.Ali ipak ne znam da li je zbog toga. E sad da li bi mi bilo bolje kupiti novu matičnu i koju btw? Ili staviti natraga e4300 i katanu i dignuti ga na 3-3.6 gHz? E to je moja nedoumica Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Valar morghulis
Datum registracije: Dec 2007
|
Prvo moraš znati koju reviziju ploče imaš. Ako imaš 1.0 ili 2.0, ona uopće ne podržava E8500. Ako imaš reviziju 3.3, onda ćeš vjerojatno morat flashat bios da bi ti procesor radio.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
flashao sam bios i ima f9 verziju biosa tako da ja mislim da ne podržava |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Otvori konfu i pogledaj doljnji lijevi kut ploče (ispod pci kartica). Tamo ti piše koja je revizija. Ako imaš 1.0 ili 2.0 ili prodaj procesor ili prodaj ploču. Doduše, meni nije jasno kud si te dobre komponente (5770, E8500,..) išao stavljati na tu prastaru ploču?
![]() |
#5 |
Premium
|
ok , vidjet ću. a hebi ga. nema se para , a treba biti jači komp na zadnje će ići očito matična. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
naravno. ok hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |