|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Slika titra i mijenja boju
Nedavno sam slozio jednu jeftiniju konfiguraciju te imam s njom neobicnih problema. Naime, slika titra (ne u stilu malog refresh ratea na CRT monitorima nego se pojavljuju horizontalne crte, poput blagih smetnji na analognom TV signalu). Te smetnje nisu potpuno konstantne, nego su nekada malo jace, a nekada gotovo da ih ni nema. Takodjer, boja monitora zna promijeniti nijansu (npr. slika pozeleni) na desetak sekundi, a zatim se opet vrati u normalu. E sad, radi se maticnoj ploci Asrock G41M-S te koristim njezinu onboard grafiku. Kao moguce uzroke problema iskljucio bih monitor i VGA kabel jer sam isprobao dva monitora, kao i dva kabla. Takodjer, isti problemi se pojavljuju s VGA driverima koje su Windowsi 7 instalirali sami, kao i s onima koje sam skinuo s Asrockove stranice... Uglavnom, biti cu zahvalan na svim korisnim idejama o uzroku ovog problema... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nisi napisao na kojoj rezoluciji koristiš onboard grafu jer dotična baš i nije nešto. Probaj staviti unutra neku pci-e grafu pa vidi da li se isto događa i njoj. Ako ne, znaš šta je problem - slaba onboard grafa.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj složiti sve izvan kućišta, rekao bih da ti nešto ne štima s uzemljenjem...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() Uglavnom, isprobao sam 800x600, 1024x768 i 1920x1200. Uvijek se isto ponasa. Citiraj:
E sad, sto se tice uzemljenja... Trenutno mi se taj PC nalazi u autu, plus dobiva direktno od akumulatora, a minus ide preko obliznjeg komada metala. No, ista stvar mi se desavala sa slikom i kada sam komp slagao u sobi, a umjesto akumulatora sam, kao izvor napona od 12V, koristio jedno starije PC napajanje. Jedino sto je bilo zajednicko u oba slucaja je ovo DC-DC napajanje... Stovise, to DC-DC napajanje nema nikakvo kuciste pa tko zna kakve smetnje stvara u svojoj blizini... Isto tako, kuciste racunala nije uzemljeno preko njega. Probat cu prvo uzemljiti kuciste PCa, a onda ga prvom prilikom izvaditi iz auta i probati spojiti na obicno napajanje pa cu vidjeti da li se ponasa isto... Zadnje izmijenjeno od: munst0r. 27.02.2010. u 18:02. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|