Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.02.2010., 00:12   #1
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
neće se upalit nekad

Evo problema malog. Skinuo sam džunglu od CPU heatsinka sa celerona 775, sad ne znam točno kojeg. Lijepo sve počistio, obnovio pastu, vratio cooler, ko novi, hoću upalit komp.... neće... ništa se ne događa, apsolutno ništa. namrdavam nešto oko grafičke, komp se upali, radi tako 5 dana bez problema, onda opet počne kenjat i neće se upalit. pregledam sve ponovno i primjetim da nisam dobro ubo 2 nožice coolera u ploču (box cooler). Zaboravio? promaklo mi? ne znam ugl. sad se komp pali opet noramalno, al bojim se da nebi za koji dan ponovno počeo davit. Jel moguće da se komp nije htio upalit zbog nestisnutih diagonalnih nožica? Ono u sekundi se ugrije i neće? Komp je počeo s problemima nakon čišćenja coolera, znači, vjerojatno nije napajanje, ali moram napomenuti da je napajanje svakako preslabo za taj komp. Svejedno, komp je radio u redu do čišćenja, tako da to nije problem nestartanja. Zanemarimo što se napajanje znoji i vruće mu je. (codegen 400W vuče x1650 XT gemini (znači 2*x1650XT na istom PCB-u, colerona navedenog, dva keksa DDR2 od 2GB i dva diska, naravno i ploča je tu.

Hvala puno!
Tomtam je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2010., 12:04   #2
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
codegen 400w ti je jeftino smece koje dodje 70 kn.... gore od toga ne mozes imat u kompu...

meni ti codegen od 400 w nije mogao napajati sljedecu konfu:

bartona 2500+, gigu rama, 1 hard i dvd rom. tolko je bilo slabo da je dvd rom pritiskom ejecta stao na pola....

za usporedbu, codegen ti je 2-3 puta laganije napajanje od nekog normalnog napajanja.

kupi si normalno napajanje za barem 250 kn, barem neki fortron il nesto.
santos je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.02.2010., 12:31   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Definitivno si kupi bolje napajanje.

@santos
Nije Codegen toliko loš kao MS šrot. Meni je držao konfu iz siga, ali je tada unutra bila X1800XL sa Zalmanom VF700@7V.
Staro 26.02.2010., 15:51   #4
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor santos Pregled postova
codegen 400w ti je jeftino smece koje dodje 70 kn.... gore od toga ne mozes imat u kompu...

meni ti codegen od 400 w nije mogao napajati sljedecu konfu:

bartona 2500+, gigu rama, 1 hard i dvd rom. tolko je bilo slabo da je dvd rom pritiskom ejecta stao na pola....

za usporedbu, codegen ti je 2-3 puta laganije napajanje od nekog normalnog napajanja.

kupi si normalno napajanje za barem 250 kn, barem neki fortron il nesto.
kako sam znao da će razgovor otići u smjeru napajanja. O codegenu sve znam. Nikad ga nisam imao i nikad ga neću imati u bilo kakvoj konfiguraciji >120W. konfa je od kolege s posla, radi potpuno normalno s codegenom i radila je potpuno normalno do zahvata na CPU cooleru. Naravno, kolegu sam upozorio na loše napajanje, te mu prije no što si mi ti pametan počeo objašnjavat brand i ne brand napajanje, naručio sveprisutni corsair CX400W, te on stiže za koji dan.

Ma u biti, preglupo je pričat s ljudima koji površno pročitaju pola posta i odgovaraju ko da mi ostali nikad pošteno napajanje u životu nismo vidjeli.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Definitivno si kupi bolje napajanje.

@santos
Nije Codegen toliko loš kao MS šrot. Meni je držao konfu iz siga, ali je tada unutra bila X1800XL sa Zalmanom VF700@7V.
Nisi ni ti KOKO odgovorio na moje pitanje. Malo sam istraživao kad sam uhvatio vremena, pa kažu neki da se pojava nepaljenja računala može dogoditi ako CPU cooler nije potpuno pričvršćen. No i to ne mora biti jer sam i sam jednom upalio komp, a da heatsink nije uopće bio na procesoru. Komp je radio normalno sigurno oko 30s do 1 min.

Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 26.02.2010. u 23:31.
Tomtam je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2010., 04:02   #5
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
sto se tice stisnutih pinova, ne moze malo radit a malo ne, ili ce radit stalno ili nece uopce... ovisi za sta se koriste ti odredjeni pinovi....

si cistio samo cooler ili cijelu maticnu? da nisi negdje zakacio kondenzator pa otkinuo...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2010., 12:23   #6
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor santos Pregled postova
sto se tice stisnutih pinova, ne moze malo radit a malo ne, ili ce radit stalno ili nece uopce... ovisi za sta se koriste ti odredjeni pinovi....

si cistio samo cooler ili cijelu maticnu? da nisi negdje zakacio kondenzator pa otkinuo...
Dobro o cemu ti lupetas? Covjek je u prvom postu naveo, da nije stisnuo dva pina od coolera, a ne od procesora (odnosno da je savio njegova dva pina)?
Daj procitaj post (i 5 puta ako treba) pa onda dalje lupetaj!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno