|
![]() |
#1021 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
![]() |
#1023 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
![]() |
#1024 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Od 1. svibnja 2010. godine Iskon poskupljuje pretplatu za pojedine usluge za oko 1%. Npr. Iskon.DUO flat je do sada bio 150 kuna mjesečno, a od 1.5. će biti 151,23 kune. http://www.iskon.hr/za_kucu/nove_cijene_zbog_pdv_a_23 Cjenik |
![]() |
![]() |
![]() |
#1025 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Dali mi se cini ili Iskon ima problema sa svojim DNS serverima? Primarni: 213.191.128.9 Sekundarni: 213.191.128.8 Kad sam podesavao mrezu dvojka je bila brza na ping testu iz CMD-a pa sam ju stavio pod primarnu. Vec par dana mi je otvaranje stranica veliki problem moram po 5 puta kliknut da bi ju otvorio. Npr kliknem jednom nista pola minute i tako par puta i onda sljedeci put kliknem i ucita se instantno. Brzina downloada i ping su mi uredu. Znaci desavaju mi se stvari tipicne za los dns server. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1027 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
ping na ova obadva Open DNS-a mi je 45-47 dok mi je na iskon1 19-20 a na iskon2 17-18 Ovi iskonovi mi fakat brzo rade. Stranice se dosta brzo ocitavaju nema lagova na surfanju, ali svakih pola sata se zblesiraju na par minuta i tih par minuta je nemoguce koristit internet. Rade dobro ali koda su preoptereceni pa se zblesiraju svako tolko. iskon dns1: http://www.numion.com/YourSpeed3/Sho...?ID=73,397,194 iskon dns2: http://www.numion.com/YourSpeed3/Sho...?ID=73,397,118 208.67.222.222: http://www.numion.com/YourSpeed3/Sho...?ID=73,397,160 208.67.220.220: http://www.numion.com/YourSpeed3/Sho...?ID=73,397,172 Neznam kolko vjerovat ovom testu al cini mi se da je to najbolji test za sam DNS. Neznam fakat koji nakraju odabrat. Iskon1 mi nakraju najbrze radi al đaba kad svako tolko pukne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1029 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
stvarno su iskonska gamad, evo sto mi se dogodilo.Koristio sam neko duze vrijeme tarifu koja ne postoji, odnosno ona je ukinuta.Naravno nisu me prebacili na neku postojecu (jeftiniju) vec sam ostavljen na staroj ( skupljoj).Zato ljudi oprez i logirajte se na moj iskon i provjerite tarifu.
![]() |
#1030 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1032 | |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1033 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Usluga je ista samo je promjenjena cijena i naziv, a sve ostalo je isto.To je jednostavno cista pljacka, jer nema razlike u uslugama.Naucili su oni od svojeg starijeg brata t-sljama kako se vara.
![]() |
![]() |
#1035 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Ne vidim u čemu je problem. To je normalna stvar, ako ugovoriš za određenu uslugu tj. paket, to ćeš i dobiti. Nove usluge / pakete imaš na izbor ako uzimaš novu uslugu, a mislim da i kao postojeći korisnik uvijek možeš promijeniti paket na neki "novi". Ne vidim zašto bi ti oni morali prebaciti paket. Mislim da je nešto slično bilo sad nedavno sa Hr.Duo paketima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1037 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1038 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Di je problem? Imaš opciju da promijeniš tarifu. Da su ti promijenili s neke druge tarife na novu neku onda bi se opet bunil da zakaj su ti promijenili tarifu bez tvog pristanka.
![]() |
#1039 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1040 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Dali se usluga i zove identično? ako da onda fakat oni moraju u roku 30 dana to sami promjenit, a ako ne onda ništa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1041 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1043 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Ma tko zna... Curi su za IskonTRIO dali SpeedTouch, a meni će doć SIemens za istu uslugu. Nazovi 0800 1000 i pitaj.
![]() |
#1045 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Iskon je organizirao akciju uz koju se za sklapanje Iskon.Duo ugovora dobijaju nagrade. Ali ima par začkoljica (famozni catch 22): 1. nagrade važe isključivo za pravne osobe 2. nagrade važe isključivo za NOVE korisnike usluge Nagrade za 24mj. ugovor su hard disk PQI H550 320Gb za sklapanje Iskon.Duo flat ugovora, a Mio Moov 300M (t-scumovci, zvuči vam poznato?) za Biz.Net ugovor. Iskreno, mislim da to nije u redu jer ima firmi kojoj je Duo ugovor istekao i koji svaki čas mogu odjaviti uslugu. Umjesto da ponude nagrade i za produžavanje ugovora, oni ih nude samo za nove korisnike. Isto tako, to nije pravedno prema privatnim korisnicima. Šta oni ne plaćaju račune? Najljepše od svega je činjenica da su u Iskonu toliko kilavi da na njihovom webu o toj akciji možete naći samo jedan minijaturni banner, koji nije čak ni link, koji se nalazi na stranicama za poslovne korisnike i nigdje nije navedeno o kojim se uređajima radi.
![]() |
#1047 |
Premium
|
Čisto sumnjam jer su u Iskonu totalno kilavi kad je u pitanju posao. Frendu je istekao ugovor u firmi, pa čekam da mu se jave i kažu šta nude za produženje ako već ova akcija važi samo za nove korisnike. Inače, ugovor mu je istekao prije 1,5-2g. Nikad se nitko nije potrudio da ga nazove i ponudi nešto za produženje ili da ga bar podsjeti na tu činjenicu. Kad je on zvao, neka šefica (nakon jedno 15 prespajanja jer nitko nema ovlasti za odobravanje popusta) mu je nudila 1h mjesečno gratis u lokalnoj mreži za 18mj ugovor. Izračunao je da mu je oko 8kn/mj (impulsi + uspostava poziva!) pa ih je odbio.
![]() |
#1049 |
Premium
|
Prijatelj dobio 'akcijsku' ponudu za produženje. Za produženje Iskon.Duo ugovora na 2g. možete dobiti: 1. mjesečno 100 minuta besplatnih razgovora u lokalnoj mreži ili 2. 410kn+pdv jednokratnog popusta Frend je uzeo kalkulator i napravio računicu: 1. 100 x 1 min + 100 x uspostava poziva = 100 x 0,2kn* + 100 x 0,07kn* = 20kn + 7kn = 27kn/mj. Na njegovu potrošnju od 500kn/mj, to je cca. 5% popusta. 2. 410+pdv = 504,3kn/24mj = 21kn/mj tj. 4% popusta * - obzirom da su im stranice sa cijenama tel. poziva za tvrtke već danima u outu (imaju li oni webmastera?), uzete su cijene za privatne korisnike koje su vjerojatno nešto više od onih za pravne osobe što indirektno znači da su popusti još manji. Iskon se stvarno raspištoljio s popustima. ![]()
![]() |
#1050 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Hehe, tek sam potpisao ugovor na 24mj, a već mogu početi tražiti drugog ISP-a ![]() Inače, bio sam "spojen" na Iskon od ponedjeljka (3.5) u 13h. Međutim, sve je proradilo tek jučer nakon 200 poziva i moljakanja da dođu pogledati u čemu je problem. Istina. t-comovi "tehničari" su većim dijelom krivi za to, ali u SZK su mi valjda 15 puta rekli "proslijedit ćemo to tehničkoj službi". Ako imate kakav problem tehničke prirode, jednostavnije je nazvati 062 101010 (cijena poziva kao svaki drugi broj u nacionalnoj mreži) i direktno ih tlačiti jer očito ne komuniciraju sa ovima iz SZK. EDIT: upravo provjerio brzinu na Speed Testu, DL 5.4mb, UL 510kb, i to sa uključenim tv-om ako nekoga zanima.
It's nice to be important, but it's more important to be nice! Zadnje izmijenjeno od: borny. 06.05.2010. u 23:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|