Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.02.2010., 22:34   #1
Vrga
Lalalallalaaaaaa

Vrga's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
AOC 9KLR popravak...

Imam doma dotičnu starudiju od monitora, valjda već neke 3 godine sam stoji i skuplja prašinu. Kak me lcd počeo karat lagano nešto, razmišljo sam da upregnem dotičnu starudiju (ej, 19", 1600x1200@75Hz nije malo), a kad ono, sam nutra klik - klik - klik - klik.

Uglavnom, otvorio monitor sa starim, iščupo oznaku sa ploče (CMPC-S760/S780/S790T/S, google izbacio samo nešto za nekakvu iiyama chassis, pa bi pretpostavio da je ploča proizvedena od strane iiyame, al ko zna....), i ponovo upalio bez stražnje strane. Kolko nam se čini, negdje neki relej to klikče jer nemože povući dovoljno struje da upali cijev.

E sad, googlanje i tako to je neke šeme izbacilo, al neki pravi service manual nigdje našo, ak ima neko kakve ideje za kak riješit ovo?

Sutra planiramo pregledat još osigurače nutra ako ima koji pa eventualno zamijeniti, al nekak sumnjam da je u osiguraču stvar....

Prije svih očitih odgovora, ne, nikakvo veće trošenje para ne dolazi u obzir, komentari tipa "kupi bolji lcd" i takve finte nisu dobrodošle, jer da mogu nebi se ni zajebavo s ovim
Vrga je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2010., 20:48   #2
Vrga
Lalalallalaaaaaa

Vrga's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
mali update, otkrili smo u čem je "problem". ne opali degauss prilikom paljenja i neće se dalje pokrenuti monitor, sad jel problem u čipu kontrolerskom il koji bog... relej radi i uredno pušta struju na degauss liniju, ali očito nešto ne radi kako treba.

[edit] ispravak, moš ti mjerit kolko oš kad nije u struji, dok ne upališ u struju ne skužiš da uopće ne dolazi napon do releja za degauss...

back to square one...

sutra ćemo vrlo vjerojatno izvaditi ploču pa ako bog da...

Zadnje izmijenjeno od: Vrga. 23.02.2010. u 21:35.
Vrga je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno