|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Apr 2009
|
(riješeno) Spajanje matične ploče
Danas sam rastavio kompjuter, jer sam ga mislio očistiti, ali ga nisam znao do kraja spojit (budala sto sam ga uopce rastavljao skroz). Sve sam spojio, osim žica koje spajaju kuciste i maticnu plocu. Moja ploca je inace asrock alive nf6p-vsta. Evo vam slika od nje: http://img2.intozgc.com/2/271/xiR7D5FQiAWl.jpg i manual: http://download.asrock.com/manual/ALiveNF6P-VSTA.pdf Moje kuciste ima inace ove žice, sada ja ne znam je li sve treba spojiti. Evo uglavnom imena na kablovima. Ja se nisam usudio sam prčkat jer nisam siguran jel ja smijem žice spajat bilo kojim redom ili kako? Ja bi molio nekoga da mi na slici ispiše gdje sta ide, mnogo bi mu bio zahvalan, neizrecivo. Audio: -Line out fl Line out rl - bijela i zuta žica -Mic in (R) gnd – zelena i crna žica -Lineout fr Lineout rr - crvena i plava žica -Mic power (l) - narancasta žica Nepoznati: -2 x sivi debeli kabel iz njega ide crni na kojem pise gnd1 i drugi koji je zeleno-bijelo-crveni na kojem pise vcc1 data 1 - i data 1 + i takvih ima dva komada Nepoznati: - crveno-crni na kojem pise speaker Nepoznati: -power sv bijela i narančasta žica -reset sw plava i bijela žica -power led zelena i bijela žica -hdd led crvena i bijela žica - power led zelena i bijela žica - power led + zeleni zasebni izlaz -power led - bijeli zasebni izlaz Zadnje izmijenjeno od: Pisifreak. 29.05.2009. u 23:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
![]() Za ostatak ti nek neko drugi nacrta ili ak stvarno ne shvačaš manual nosi u servis i nek ti uzmu barem 200kn pa možda onda bolje skužiš kak se spaja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
Hvala ti velika, nadam se da ce netko sve nacrtat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
nadam se da neće jer je ovo prejednostavno da ti nešto od toga nebi bilo jasno... Koristiš slušalice spojene na kučište? Mikrofon? USB portove? Ak ne onda ti je ovo kaj sam nacrtal sve kaj ti treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
e jesi mi od neke pomoci, ako ti sada znas to i radio si 1000 puta, nemoj mene sputavat jer nisam siguran da nebi shebao maticnu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
al ne kužim kaj nije jasno kod toga? pa sve kaj treba znati si već sam odgovorio u prvom postu.sve si žice napisao imaš manual i sve... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
pa ono primjer imam 2 x powerled žice i 1x powerled+ i 1x powerle- ti si mi gore rekao da stavim obicnu powerled u utor gdje inace ide + i -. i sada bi meni sve trebalo biti jasno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
evo sada sam probao po tvome i nije radilo, tek kad sam išao kako pise u manualu proradilo je normalno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Kućište je Midi Tower Andromeda 400 W. Kablovi koji se spajaju na matičnu ploču su sljedećih oznaka: L-RET - zelena L-OUT - zelena R-RET - bijela R-OUT - bijela MIC-POWER - crna MIC-IN crvena GROUND USB1 - (crvena, bijela i zelena) GROUND - žuta USB2 - (crvena, bijela i zelena) GROUND - žuta RESET SW - plava i bijela POWER SW - narančasta i bijela H.D.D. LED - crvena i bijela SPEAKER - crvena i crna POWER LED - - bijela POWER LED + - zelena Matična ploča je ASROCK K8N68PV-GLAN Imam knjigu od ASROCK, ali ozneke u njoj i na kablovima nisu isti. Molim pomoć kako spojiti ove kablove od kućišta s matičnom pločom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|