Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.02.2010., 03:39   #1
NinjaZec
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
Komp se neće upaliti nakon testiranja memorije

Komp mi se cijelo vrijeme zaleđivao, periodično nekad 2 puta dnevno nekad ne po tjedan dana, pomoću ubuntova cd-a sam testirao memoriju i pisao mi je error pa sam izvadio taj na kojem je bio error, međutim problem je i dalje postojao...
testirao sam memoriju i ponekad bi pokaziao error ponekad ne pa sam htio provjerit jel stvar u slotu, međutim sad mi se kompjuter uopće neće upalit, nema beepa. monitor nema sliku, svi ventilatori rade hard se cuje... kako da provjerim u čemu je stvar a da nešto dodatno ne skurim?

Sve komponente su nove osim 2 modula rama oni su polovni. i svi su kupljeni u drugoj trgovini.
ploča kupljena u hgspotu na onoj akciji kad su zatvarali

Jel moguće da je problem u biosu?

Zadnje izmijenjeno od: NinjaZec. 19.02.2010. u 13:10.
NinjaZec je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2010., 08:06   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Pravila postanja na podforumu Hardverski problemi

EDIT: Za pocetak ja bi na tvom mjestu spoio to sve van kucista (na stolu), i to samo sa jednim keksicem rama i drugim napajanjem.

Zadnje izmijenjeno od: Joke. 19.02.2010. u 15:50.
Joke je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.02.2010., 17:54   #3
NinjaZec
Premium
Moj komp

hmmm, čudno mi je jedino kako je crknulo dok sam radio memory testing, ali dobro mogu probat, napajanje novo kao i matična, probao sam cmos reset isti vrag je...

Edit: stavio sam na stol sve osnovno spojio sad čujem jedan beep i onda nešto radi ali slike nema, probao sam s drugom grafičkom i isto je...

Zadnje izmijenjeno od: NinjaZec. 20.02.2010. u 19:40.
Staro 20.02.2010., 21:00   #4
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Monitor spojen preko nekog adaptera DVI-VGA (ako da probaj bez)? Jer ako kaze ploca jedan beep (trebalo bi biti sve okey jel), i da gore sam vidio za PSU da je novi ali taj aopen mi ne ulijeva sigurnost! Za tvoju konfu bi bio dosta neki PSU od 350W (samo brend nejm) tako da ono..
Staro 20.02.2010., 21:58   #5
NinjaZec
Premium
Moj komp

aopen je isto sto i fortron, uglavnom probao sam sa fortronom 400 i radilo je spojim nazad aopen radi, vratim ploču u kućište i sad opet neradi na oba, a dok je na stolu bila 3 ili 4 puta mi je radilo a dosta puta ne.....

mislim da je problem sa matičnom jer nekako mi napajanje se čini kao da nije spojeno a na drugom kompu mi oba rade, idem sad opet na stol pa probat...

jel moguce da mi procesor ne stoji dobro.... posto je intel i ima onaj njihov blesavi hladnjak koji trea 15 minuta da stavim kako treba

Edit: trebutno stanje je takvo da kad ga upalim on se prvo resetira i onda ostane upaljen nema slike nema beepa, vec mi je bilo tako jednom pa sam samo malo jače pritisnuo kabel za napajanje i onda je proradio (barem mislim) jedno 50 puta sam proao a radio je mozda 3 do7 puta probavam i sa fortron napajanjem i nece (iako je prije jednom upalio tako)

uopće mi nije jasno kako može jedno radit jednom ne....

Zadnje izmijenjeno od: NinjaZec. 20.02.2010. u 22:13.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno