Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.01.2008., 12:43   #1
TXS
TXS
Moj komp

TXS's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Sheranje neta i umezavanje

Trbao bih umrezit 2 kompa ali da jedan sera ovom drugom net
kako to da izvedem imam modem elcon i on je za samo 1 uredaj
Staro 23.01.2008., 18:10   #2
LUKA MX
Rakija
Moj komp

LUKA MX's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
pogledaj si malo stickye tamo imas sve lijepo objasnjeno:http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62874,elcon ima samo jedan utor za utp kabel(ispravite me ako grijesim) tako da bi ti preporucio da si kupis neki switch za nekih 100-injak kuna i prebacis modem u router mode...ili jednostavno mozes ta dva racunala povezat s crossoverom kabelom i sherta konekciju,uz uvijet da ti jedno racunalo stalno bude upaljeno....

LUKA MX je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.02.2010., 10:27   #3
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Da ne otvaram novu temu, buduci da imam slicno pitanje.Krenimo redom, imam komp na kojem je instaliran windows 98, ima lan karticu i wi-fi karticu.Na tu wi fi karticu spojena je antena preko koje se spajam na jednu besplatnu wi-fi tocku.Sada buduci da posjedujem i router Siemens se555 zanima me kako bih tu interner vezu mogao djeliti preko routera ostalim korisnicima koji bi se bezicno sapajali na siemens se555
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2010., 11:26   #4
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
bežično bi se spajali na siemensov wireless ili bi se bežično spajali preko te wi-fi točke odnosno preko računala

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2010., 17:37   #5
RAUL
Registered User

Citiraj:
Autor Xan Pregled postova
bežično bi se spajali na siemensov wireless ili bi se bežično spajali preko te wi-fi točke odnosno preko računala
bas tako..spajali bi se na siemensov router, koji bi spojen na to racunalo.
Staro 18.02.2010., 18:58   #6
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
mislim da se tek od Windows XP-a može napravit bridgeanje konekcija, tako da na taj način mislim da nećeš moć na win98

tebi bi zapravo trebao jedan AP na koji bi spojio postojeću antenu, te koji bi se spajao na tu wifi točku
on bi bio spojen kablom na Siemensa, a iz Siemensa onda povučeš kabel do win98 računala, a ostali se spajaju na wireless od Siemensa

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2010., 20:50   #7
de.fang
Premium
Moj komp

de.fang's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Da ne otvaram novu temu, buduci da imam slicno pitanje.Krenimo redom, imam komp na kojem je instaliran windows 98, ima lan karticu i wi-fi karticu.Na tu wi fi karticu spojena je antena preko koje se spajam na jednu besplatnu wi-fi tocku.Sada buduci da posjedujem i router Siemens se555 zanima me kako bih tu interner vezu mogao djeliti preko routera ostalim korisnicima koji bi se bezicno sapajali na siemens se555
Jeftiniji AP sa repeater mod-om, ako želiš bežično i ako će ti biti dovoljno za pojačanje signala u prostorijama, ili client mod pa preko ethernet porta mrežnim kabelom na komp, ili ako imaš više kompova od portova na ap-u, staviš switch.
de.fang je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2010., 21:20   #8
RAUL
Registered User

Znaci najjednostavnije i najjeftinije je instalirati na racunalo XP i napraviti bridge preko siemensa?
Staro 18.02.2010., 21:28   #9
de.fang
Premium
Moj komp

de.fang's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Znaci najjednostavnije i najjeftinije je instalirati na racunalo XP i napraviti bridge preko siemensa?
ali ti taj komp onda radi cijelo vrijeme zbog ostalih...
de.fang je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2010., 22:18   #10
RAUL
Registered User

Svakako ce raditi..to je najmanji problem....jos ga spojim na UPS i neka radi.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno