|
![]() |
#1 |
OPTIMUS
Datum registracije: Oct 2004
|
vpu recovery problem(9800pro)-rome:TW
Kupio sam novi komp, A64 3000+, Radeon 9800pro... Malo ga probavam i sve radi o.k., ali jedna stvar je frustrirajuća: Rome:total war i MOH:Pacific assault demo nakon 15-30 min rada se zamrznu i komp mi javi exception VPU Recovery - znači, nešto povezano s grafičkom. Pomislio sam da je stvar ozbiljna, da ne valja grafička, ali to se dešava (za sada) samo na te dvije igre, nikad na drugima ili u radu u WinXP-u. Probao sam s raznim driverima, 4.6, 4.8, 4.8doom_hotfix, ali uvijek isto. Jel imao netko ovakve probleme i kako ih je riješio? hvala!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
VPU Recovry kako zvuči poznato ... dakle ta grafička pije struju ko rus votku, napajanje je koje i koliko jako ? Možda ploča i nije baš neka pa ima problema sa stabilnošću napajanja AGPa ? Dakle ploča je .... i napajanje je .... pa ćemo dalje .... Zakaj pada samo u ta dva gamea, sada da je do drivera, sumnjam ... objeigre su zahtjevne i cijede sve van iz kompa a kada komponente rade na maxu zahtjevaju max struje koji mogu povuć, pa napajanje drži 15 minuta i onda si uzme pauzu od nekoliko mislisekundi i to je to ...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
OPTIMUS
|
evo, ploča je Gigabyte k8ns pro, a napajanje je Codegen 420W. Kvragu, čuo sam priče o nazivnim, po navodnicima napajanjima, ali ak piše 420, a ne daje niti 300W, kolko bi trebalo biti dosta za moju konfiguraciju, onda kao što rekoh, kvragu... Al čekaj malo, sad sam se sjetio, Rome:TW mi je bez greške radio na istoj grafičkoj u starom kompu - Matsonic ploča AMD XP 1700+ EVERPOWER 300W. Znači, ak je radilo na ne EVERPOWER 300W, valjda nije u tome stvar. Ili?... Isto tako, nije padao na npr. 3dMark 05, koji ga je fakat iscijedio...
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Što se tiče 3DMarka otmo potom ... i neisparavan komp može odvriti 3D mark bez greške ... to je full load ali sa velikim međuodmorima i full load ne traje nikada duže od koje minute ... codgen 420W je lošiji od Codgena 400W i NeverPower 300W bi mogao biti bolji od 420W Codgena ... aj proba posuditi "elektranu" od nekog pa onda vidi ... a možda ti jednostavnu ploča ne voli ATi ... eto zato ti ja ATievac u oba dual stroja sada imam nVida kartice jer jednostavno mi ploče ne vole ATi. Ova SuperMicro nema 100% stabilan napon na 3.3V duž cijele polče pa ATi stano davi sa VPU, dok Quadro DCC šuti i radi ... dobro ajde kod mene je komp uptime svaki dan 12 - 20 sati u komadu i zna smrznut 1 u tjedan-dva bez ikakva povoda, to valjda malo zapleše HEP, pa napajanje i onda nekaj zakašlja na 3.3V i samo freez, nema BSOD, niš samo sve stane ... ali radim i na riješenju toga, šuškaju mi ljudi okolo da sa 9500/9700 ili nekim nVidia ako prima struju sa Molexa onda se i to eliminira u potpunosti, a možda je opet prokleti driver za V-link tj southbridge 8233 ... nikad se ne zna ali vrijeme će pokazat ![]()
![]() |
#5 |
OPTIMUS
|
hmmmmmmm.. vidjet ću šta sad. Čak sam malo vidio po forumima da ljudi skidaju za neke igre s ati.com hotfixeve za te specifične igre koje javljaju VPU Recovery i da neki driveri to rade češće, a neki rjeđe. U svakom slučaju, hvala. Jel možda znaš neki software koji je jako stressful za komp i mjeri opterećenje, da vidim hoće li i na njemu puknuti?
![]() |
#6 |
OPTIMUS
|
Evo jednog sličnog problema: "Ok well i have never had a problem with my card ever, but last night i had VPU recovery kick in 3 times, and it has done it once today. I thought it was strange because it started doing it yesterday after i put my mushkin ram in. What could be causing this. I talked to someone else who had this same problem with his 9700 pro when he switched his ram timings to 2-2-2-6, which is what mine are at now. Before my timings were 2-3-2-6 and i never had a problem once. Is it possible these could be related? why would it do this? how would i fix it without using slower timings?" Možda je to rješenje, jer meni je memorija radila prvo na 166 (glupost, može do 217), pa sam ja stavio na preporučenih 2-4-4-8 za 200 MHz... Ona je default bila na 2-5-5-7.
![]() |
#7 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Jesi isključio fast-write??? Ako jesi, probaj samo re-instal drivera. Stavi najnovije. Dobro je očistiti drivercleanerom i lupiti re-instal drivera od matične, DX-a i tek onda novih drivera. A neke igre ne podnose baš najbolje promjene bilo softa, bilo harda pa je potrebno sejvati sve pozicije i napraviti novu instalaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
OPTIMUS
|
nisam iskljucio fast-write. To cu navečer probati, možda pomogne. Navodno pomaže i vraćanje AGP-a na 4x. hvala dečki, igrat ću se navečer s driverima i svim tim pa, nadam se najboljemu. ![]()
![]() |
#10 |
OPTIMUS
|
Izgleda da sam sa povratkom memorije na 2,5-4-4-7 (sa 2,5-4-4-8) riješio stvar. Za sad je sve stabilno. BTW, jel mi netko tko ima taj KingMax superram 433 može reći na kojim frekvencijama radi sa kojim tajminzima, ja se u to ne kužim?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Dupe jedno ljeno ![]() Test te memorije ti je bio tu na siteu..."Što se tiče SPD-a i tvorničkih postavki, one su 2.5-4-4-8"... Sa tom memom ti je više stvar sreće kak bu delala...uglavnom proizvođač kakti garantira da će na 215 FSB-a delati na SPD postavkama. Nekima dela ludo, nekima se ruši i na SPD-u, ovisi na kakvu seriju naletiš. Uglavnom koliko sam čuo puno stabilnije delaju 256 moduli nego 512. I neke ploče se vole klat sa tom memorijom... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
OPTIMUS
|
E, hvala , idem pogledati test... Znam da su neki imali problema, ali ja neću imati jer imam sreće u životu!!! ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|