|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Ma ok nije mi cilj da radi na speedtouch-u nego na mom fritz-u ![]() Evo baš me zanima šta će mi ovaj lik odg. http://www.ip-phone-forum.de/showthr...48#post1458048 |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Mogao si i naš forum reklamirat tamo ![]() Možda je netko tamo već "razbucao" taj uređaj i vać zna kako (ako je moguće) željeno postići. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
|
Možda ti ovo pomogne (nisam ni ja sa njemačkim na ti). Iz ovog gore se vidi da fw (valjda navedena ver.) ima problema / daje eror kada se kroz interne postavke definira ip adresa za eth1 (numeracija 0, 1, 2, 3). Druga bitnija informacija je da su svi Lan + wireless + usb članovi jednog bridge - a (brinterfaces). Sad predstoji kako eth3 (zadnji Lan4, dosta ti je 1) izdvojit iz tog bridge - a i kako ga vezat za IpTv konekciju. Također se vidi da je osnova routera Texas Instrument AR7, kao u raznim D-Link, Siemens, etc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
To radim na svakoj njihovoj stranici i puno pomaže ali ne dovoljno ![]() Uff ovo je malo već kompliciranije nego speedtouch, a vjerujem da bi oni znali to složiti samo oni nemaju tih problema jee su svi skoro na T-Online. Neznam zašto svi briju na VLAN?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
|
Pa to smo davno predložili kao jednu od mogućnosti. U toj komb. SE555 radi u duplom Bridge modu i nebi trebalo bit blema, npr. to i Kasda odrađuje. Sad mi je palo na pamet, isključi wireless u SE555 jer ga ne koristiš a može pomoći u stabilnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Bok, Za početak, da li si uopće probao spojiti Fritza da radi kao ADSL modem ? Ja imam 7170 i spomenuti SE555 i kao prvo pokušavam da mi Fritz kompletno zamijenti SE555....da li si ga uspio spojiti ? Meni kaže da se spojio na DSLAM i javi DSL karakteristke, ali PPP ima timeout, kao da ne kuži parametre spajanja ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Moderator
|
Upravo ovo zadnje je problem jer naša bajna T-Koma koristi ne standardne VPI / VCI parametre. U Fritzu je sada vjerojatno 8/35 par a trebaš promjenit u 0/33. Kako to nije mogao promjenit B-Link u svom onda je ostavio SE555 u Bridge modu a Fritz preko WAN - a konfigurirao u Gateway mode. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Registered User
|
Citiraj:
U system logu vidim nesto tipa "PPP timeout" connection cleared i tako u petlji svakih 2 minute... Na T-COM sajtu vidim ovo (sumnjam na kabel i/ili ne postojanje splittera, mada mi radi bez splittera SE555 jer ne koristim telefon): 718 - PPP Timeout U tom slučaju: Moguće je oštećenje kablova ili kvar modema Potrebno je provjeriti je li netko već na drugoj lokaciji spojen s vašim korisničkim imenom i lozinkom Ukoliko ste otklonili sumnju na prve dvije mogućnosti zbog koje se greška javlja, postoji vjerojatnost da je došlo do poteškoće u autorizaciji vašeg korisničkog računa sa T-Com poslužiteljem (serverom) na kojem se provodi provjera autorizacije. U ovom slučaju kontaktirajte Službu za korisnike na 0800 9000 ili možete sačekati kraći vremenski period dok poteškoća ne bude otklonjena od strane T-Coma te pokušati se ponovno spojiti |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Moderator
|
Ostali parametri su: Encapsulation=LLC QoS Class=UBR without PCR MTU=1492 Pa provjeri i to. Također neka je samo Fritz spojen na liniju, npr. da se slućajno SE555 ne spaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Registered User
|
Citiraj:
Sve provjereno...(jedino u expert modu) Zanima me jedino ovo...na GE555 imam dosta stari FW...kad stavim Line mode automatic...on mi prepozna Line mode: G.992.1 (G.DMT)...(to je better known as G.DMT) is an ITU standard for ADSL using discrete multitone modulation. G.DMT full-rate ADSL expands the usable bandwidth of existing copper telephone lines, delivering high-speed data communications at rates up to 12 Mbit/s downstream and 1.3 Mbit/s upstream.) Kad stavim Fritza on mi prepozna G.992.5 (tj ADSL2+) da mi je na DSLAM-u. (ITU G.992.5 is an ITU (International Telecommunication Union) standard, also referred to as ADSL2+ or ADSL2Plus. Commercially it is notable for its maximum theoretical download speed of 24 Mbit/s. In Croatia, ADSL2+ is offered by all service providers, with major ones being H1 Telekom, T-Com, Optima Telekom, Amis Telekom, Iskon and Metronet telekomunikacije. Currently all DSLAMs are capable of supporting ADSL2+ technology. The foremost reason for introduction of ADSL2+ was introduction of IPTV service by T-Com, which required major bandwidth increase. Almost all service providers offer ADSL2+ subscriptions at speeds up to 20 Mbit/s downstream and up to 768 Kbit/s upstream. Also, at all service providers, one can subscribe to a flat-rate model, which includes unlimited traffic.) ALI nemam IPTV pretplatu. Ostalo sve ukazuje na ove mogusnosti jer "PPP timeout" dobijam: 1. username/password tj. autorizacija ne valja...to mora biti OK jer mi se spaja sa drugim sa GE555 sa credentialsima. 2. kabel (nije jer je provjeren sa line testerom prije toga) 3. Fritzbox ne valja 4. Kontaktirajte t-com. (mislim da oni imaju neki tajni handshake sa modemom da skuze da je njihov modem)... Moje pitanje forumasima jest: da li je itko uspio spojiti Fritza na ADSL liniju na HR T-com ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Registered User
|
Citiraj:
Mislim da sam našao kako mu enablat telnet, ali ne znam semantiku komandi sa kojim mu šalješ ove parametre, tj. kako Fritzu to settirati ? vccs { VPI = 0; VCI = 33; traffic_class = atm_traffic_class_UBR; pcr = 0; scr = 0; priority = 0; dsl_encap = dslencap_pppoe; ipbridgeing = no; ipbridgeing_igmp = no; pppoeforwarding = no; connections = "internet", "voip"; } |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Moderator
|
Potraži na netu ako nađeš kakav manual za telnet konfig opcije. Kod ST780 se zove CLI (Command Line Interface). Također prekopaj gore linkani forum jer su oni "na ti" sa Fritz - ovim uređajima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Banned
Datum registracije: May 2009
|
POZDRAV Imam i ja jedan problemčić pa ako neko moze pomoci. kod mene je fritzbox 7170 ali je na jeb. njemackom pa nemogu se nikako snaci a trebao bi ga conectirati na internet, eh sad trazio sam i trazio ali uzalud, pa ako neko zna neka javi. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|