|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Feb 2009
|
Moze preporuka za neki AP koji radi u client modu?
Pozdrav, stavio bi antenu na krov pa trazim neki AP. Normalno uvjet je da je sto bolji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
EW-7206APg od Edimaxa je moja preporka, malo, jeftino (250kn u ovom trenutku) i neuništivo, 2 ili 3 puta mi je pokisnuo preko noći, ujutro sam ga iskopčao iz struje , osušio na radijatoru i još radi... Nekoliko puta sam probao staviti drugi softver na njega ( na kraju se ispostavilo da je nekompatibilan) i uređaj se brickao... Da ga oživiš potreban je samo hard reset... Držati reset tipku i onda upaliti uređaj... Ima konektor za eksternu antenu, AP klijent, AP, repeater, EDS mod i još poneki, podržava WPA2 PSK, sve što čovjeku treba + svako toliko edimax izda novu verziju softvera... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
Bas googlam tog edimaxa i vidim da mu je izlazna snaga max. 18 dBm i neki tip na nekom wifi forumu pise kako je to dosta stabilan uredaj, ali dosta los za hvatanje signala. Ne znam jeli misli na losu antenu, ili na uredaj. Trazim nesto jace. Da je bar super-g, a mozda i n. Ionako trazim to rabljeno pa nije bed ak je novi recimo 600 kn. Rabljenog ga platim max. 400. Ovaj edimax je po nabavi po 205 kn. Nikako da naletim na neki usporedni test tih AP-a. Cijeli internet sam procesljao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vidi i Airlive 5470. Nekako sumljam da ćeš naći n i još jeftino jer su uglavnom novi na tržištu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Probaj Edimaxa, malo čudo je jeftino i žilavo, dakle može ti trajati koliko hoćeš... Ako ti se ne bude sviđao, prodaj ga i kupi nešto drugo, ali vidjet ćeš da ga ne preporučujem bez veze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
Sta kazete na d-link dap-2553? Radi na a/b/g/n ![]() Meni zgleda odlicno, ali ne kuzim se u neke stvari koje ovaj nema. Npr: NTP port forwarding MAC cloning DMZ SNMP/UpnP dynamic dns dynamc/static routing backup konfiguracije ugraden dsl modem backup port za modem/isdn Jeli mi nesto od ovog neophodno, ili dobro za imat? Vecina drugih testiranih ap-a u mrezi imaju ove funkcije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Od 7 DWL 2100 kod nas rade još samo 2, ostali prdnuli ... sranje od AP-a za te novce Imamo i hrpu Edimaxa i Canyona i svi rade bez greške (iznutra su potpuno isti). Kod njih je problem repetitorski mod, ali to rješava njihov novi firmware. Ni TrendNet nije bog zna kaj, svaka dva dana se zblesira, pa ga treba ugasiti na par sekundi |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
Bas razmisljam kak meni uopce ne treba vise od 54 mbps. Bitno mi je da mogu surfat normalno i da imam download iznad 150 kb/s pa me zanima koji je max. down/up na 54 mbps mrezi, ako je paket od isp-a neki full dobar, recimo 20 Mb up/down? Znaci zanima me maksimalna brzina downloada/uploada koristeci takav access point, a da je signal na 100, ili blizu 100% i da je brzina od isp-a neka bolesna. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
|
Osim ak me netko ne odgovori i predlozi nes bolje, kupujem ovog http://www.airlive.com/product/produ...D1225284850797 u magazinu rs 345 kn i djeluje mi ko da sve stima. Ovog bi uzeo bas zbog tog POE, tak da se pali i gasi kak mi se kompjuter pali i gasi, jer cu ga montirat pod krov, a to je previsoko i nezgodno da ga rucno palim/gasim. Jedino kaj mi je malo cudno da ga uopce nema na ebay-u. Ne kuzim da nema ni jednog. Ima jedan na njemackom, ali preko 80€. Uglavnom, mislim da je to taj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Provjeri dostupnost tj. jel ga imaju na lageru. Airlive WL-5470POE je novija verzija uređaja od "stare" WL-5470AP sa interno rješenim PoE Splitter - om i ako tako želiš napajat AP onda moraš kupit "njihov" PoE injektor Airlive POE-48PB (link na stranicu proizvoda im trenutno ne radi), evo specification sheet, cca 100 Kn. Također možeš koristit neki drugi klasični PoE injektor / splitter komplet za 12V 1A. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Banned
|
Citiraj:
Ak je to tako, onda rade kupim 5470. Jeli tko zna dali se on moze palit/gasit na onom adapteru za struju, ili se mora na samom uredaju? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
Zbunio si me. Nigdje ne vidim da za poe treba neki splitter pa cu pretpostavit da ti govoris o 5470ap. Inace gdje ima kvalitetnih wifi kablova i kakav lan kabel mi treba? Jeli mora bit neki odreden tip kabla i isto gdje da to kupujem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Dobro sam ja gore napisao samo ti nekužiš, mogao si dl. user manual pa bi ti bilo jasnije. Da bi PoE funkcionirao treba ti splitter (sklop koji "vadi" napajanje iz mrežnog kabela i prosljeđuje ga uređaju) i injektor (sklop koji ubacuje napajanje u mrežni kabel). Dakle POE model interno ima splitter i ako ga želiš napajat na daljinu trebaš kupit njihov injektor (POE-48PB). Naravno, uređaj možeš napajat i na klasičan način (220 ispravljač, isporučuje se uz uređaj) samo onda moraš dovesti 220 blizu uređaja. Nesmiješ koristit oba načina istovremeno. U pretpostavki montaže uređaja na nepristupačno mjesto na kakav vanjski stup onda je PoE napajanje sigurnije jer ne dovodiš 220 vani na atmosferilije. Jel sada jasnije ? Uređaj pališ / gasiš kako ga i napajaš, bilo to na ispravljaču ili PoE injektoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
Evo bas sam procitao manual i nigdje ni rijec o splitteru i injectoru. Jedino sto spominju o tom je "POE allows both data and electricity to be transmited over a cat.5 utp/stp cable up to 100m distance" Nista o potrebi za tim injectorom. Ako treba, onda je ovo jos jedna u nizu lopovskih firmi koja ne daje cijelu pricu uz svoje proizvode, jer doslovno nigdje na njihovoj stranici ne pise ni rijec o tom da treba kupit neki dio da bi taj POE funkcionirao. Osim te POE funkcije, vise memorije i manje lan portova jeli ima jos koja razlika izmedu ovog 5470POE i 5470ap i dali steti tim uredajima ako ga palim i gasim istekavanjem adaptera iz stuje? Uredaj ce bit na nekih 4m visine i ako ga ne mogu palit/gasit kako palim/gasim komp., onda mi je jedina opcija adapter ustekat/istekat kad ga hocu upalit i ugasit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
OMG!! Pa jesi ti kad koristio neki uređaj sa POE mogucnoscu? Naravno da ti treba i injektor za poe ako ces to raditi. Druga solucija ti je da uzmes 5470AP, presjeces napojni kabel i dovedes direktno 12V na "POE" parice u UTP kabelu, naravno onda stavis naponski konektor na kraj tih istih parica i ubodes u 12V na Airlive-u. Ostale parice zakrimpas normalno. BTW, i 5460AP v2 ako nadjes ti je sasvim dobar uredjaj. Radi potpuno sve isto kao i 5470AP, ali mu trebas staviti custom "brazilski" fw ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Da parafraziram onu pravnu formulaciju, nepoznavanje propisa te ne oslobađa krivnje > Power over Ethernet ili POE - Power Over Ethernet. Proizvođač nije ništa sakrivao nego se to podrazumjeva, jednako kao i neki drugi standard. Uostalom, ćemu drama ? Ako hoćeš koristit njihov PoE trebaš kupit injektor (BTW: napravljen također po standardu) za 100 Kn. Možeš sam slagat (home made) ali ćeš u konačnici dobit lošije rješenje ili ukupno skuplje. Ako je namjena uređaja AP (nativni mod rada), 2 lan priključka je više nego dovoljno. Paljenje / gašenje / resetiranje uređaja možeš radit "preko" adaptera, neće biti problema samo kad ga ugasiš sačekaj par sekundi prije ponovnog paljenja. Eto WraGG također odgovorio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
Kaj vama ne smeta da neka firma oglasava svoj proizvod sa nekom funkcijom, a nigdje ne napise da kad bi htio koristit tu funkciju moras kupit jos jedan uredaj? Ako vi ne vidite problem u tom, onda jebiga. Ja to vidim kao lopovluk i ne podrazumijevam nista. Nija na meni da znam da to trebam, vec na toj firmi da mi kaze da ja to trebam kad vec tako oglasavaju svoj proizvod. Uglavnom budem uzeo 5470ap, jer ima 5 lan portova (imam apartmane na moru pa ih mozda spojim) i ako ga mogu palit/gasit na adapteru onda mi ne treba ta poe funkcija, samo ne znam jeli ovaj 5470poe ima jos koje poboljsanje u odnosu na 5470ap. Znam da ima vise memorije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
Samo nemoj preko POE šibat 220v, ako je kabel UTP ili FTP jer je na 20 i više m sranje s pingom i stabilnošću mreže AP <=> PC. Sam si složiš POE injektor za manje od 20kn u kucnoj radinosti ![]() http://www.wifihr.net/modules.php?na...showpage&pid=7 ![]() Poboljšanje POE modela s obzirom na običan je "Clear Signal Technology", koji u zagušenom eteru može pomoć malo kod stabilnosti i performanse same mreže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Banned
|
Ma necu se zajebavat s tim. Imam ja struju u toj sobi di bude bio, samo mi je bila zanimljiva ideja da ga palim i gasim kad upalim i ugasim komp., tak da se ne trebam s tim zajebavat, ali nije mi tesko ustekat i istekat ga iz struje jednom/dvaput dnevno, samo ovaj 5470 ima 2 mb flash, a 5470poe ima 4 mb, a nemam pojma jeli mi se zbog tih 2mb isplati uzimat poe, jer namam pojma dal ce mi to ikad trebat. Jeli dosta 2 mb? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|