Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.02.2010., 15:49   #1
daki
amigo
Moj komp

daki's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Problem s mreznom karticom

Imam Windows 7 x64 i konfu iz "Moj Komp", situacija je sljedeca, dosad sam na router bio spojen preko wirelessa ali zbog dijeljenja fileova preko mreze mi je bolja zicna veza pa sam jucer provuko ethernet kabel od kompa do routera. Problem je kad spojim kabel, u windowsu javlja unindentified network. Da odmah napomenem, sve je prije radilo jer sam prije spajao laptop i komp preko crossover kabla i sve je stimalo, takoder ovaj novi kabel je ispravan jer kad spojim laptop na router sve radi.

Malo sam guglao i nasao da bi moglo raditi ako onemogucim broadcast flag u registryu, to sam i napravio al svejedno ne radi. Zatim sam stavio novije drivere pa opet nece. Stalno dobiva adresu tipa 169.254.x.x jer mu router nemoze dodijeliti preko DHCP-a, cak ni nakon rucnog unosa adrese pise da je unindentified network. Onda sam stavio jedan disk na kojem je Vista x64 i na visti je ista stvar. Negdje sam nasao da su neki resetirali BIOS pa im je proradilo, al meni naravno nije.

Buduci da sam prije 3 tjedna stavio novu verziju BIOS-a, da mi ploca moze prihvatiti AM3 procesor, zakljucio sam da je sigurno neka greska s novim BIOS-om buduci da mi je prije sve radilo. Prije nego odustanem od svega i kupim PCI, postam ovdje svoj problem i nadam se da ce se naci netko komu ce se dati ovo citat.
Ima i tema o ovom problemu na nvidijinom forumu .
daki je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2010., 16:30   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Očito su sprčkali drajver ako ne i Bios. Probaj pogasit ove napredne opcije u postavkama drajvera kako je ovdje opisano. Kod starih nForce igrokaza je bio problem sa soft firewall - om tj. trebalo ga je preskočit pri instalaciji i stavit samo core drv. mrežne, da nije i ovdje taj blem ?
Mislim da si sam zaključio najbrže rješenje a to je ovu on-board na disable i stavit drugu PCI mrežnu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.02.2010., 19:20   #3
daki
amigo
Moj komp

daki's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Ma probao sam i to al nema joj pomoci.
daki je offline   Reply With Quote