|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
airplus g wireles utility
Jel ima neko da uploada negdje airplus wireles utility za d-link usb wireles stick jer nigdje na netu nemogu nač a nemam cd. Bio bih jako zahvlan |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Koja verzija odnosno za koju wifi karticu, daj punu oznaku. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
DWL-G112 ver:C1 Imam win7 drivere sam skino al mi treba utility da postavim stick na ad-hoc da mi šalje signal po kuči |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Hm, to će biti problem. Na DE Supportu ima samo driver za C reviziju. Na PL Supportu ista stvar. Moguće je da AirPlus aplikacija od neke druge D-Link wireless kartice možda radi i sa čuvenom DWL-G112 ver:C1. Slijedeći problem može biti OS tj. app treba biti ispravno napisana za W7. U međuvremenu isprobaj ovo (Windows 7: How to Create an Ad Hoc Network): http://www.kombitz.com/2009/02/09/wi...d-hoc-network/ http://www.kombitz.com/2009/03/21/ad...-on-windows-7/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ma ja ti primam internet putem wifi kartice od susjeda udaljenog 100 metara. Znači vani mi je antena i putem kabla ide na wifi pci karticu koja je u kompu. E sad me zanima kak složit (i dal je moguče) kad upiknem d-link usb wifi stick da on šalje signal po kuči da mogu surfat laptopom. Sve sam živo probo i nejde nikak a vjerujem da je to moguče |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
A nebu išlo, samo neke wireless kartice (njihov chipset zapravo) omogućuje nešto takvo, za ovu čisto sumljam. Možda da radi na Linux - u a i onda upitno. Nabavi neki AP sa Repeter / Univerzal repeter modom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Znači moram vanjsku kantenu uštekat vjerovatno u taj AP i što onda dalje? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Pa nakon šta ga skonfiguriraš (trebaš namjestit na koju wireless mrežu se kaći itd) možeš ga zavidat negdi pod prozor da ne kisne a da dobro hvata spomenutu mrežu. Da je slućajno varijanta sa dvije antene (malo su rjeđi) onda lako jednu antenu zamjeniš kantenom kojom upucaš signal od susjeda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Znači ruter koji ima dvije antene na jednu se može prikačit kantena a druga da šalje signal? to ima i siemens se555 i znači to bi trebalo radit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Da i kod nas negdje imaš link na drugi forum gdje je opisana modifikacija stavljanja konektora za spajanje "vanjske" antene. Kod SE555 moraš koristit WDS što znači nižu propusnost ali sasvim dovoljno za prosječni net surf. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|