|
![]() |
#1 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
MR HD3670 i kratkoročni artefakti ; NVS 320M i turbocache
Dakle kao prvo pozdrav svima i imam dva problema tj.jedan ja a jedan kolega : 1) Dell Studio XPS 16 : T9400 , 4GB DDR3, HD 3670, win 7 pro Kolega ima problema s gta IV : igra, igra, igra i nakon 2 sata recimo samo mu odjednom artefakti iskoče, naravno onda budu i na desktopu i u igri....e sad ono što je zanimljivo je to što je rekao (a ja vidio na svoje oči) da čim artefakti iskoče stisne escape, onda u standby, isti sekund iz standby-a nazad i u igru i do kraja dokle god i koliko god se igra igrica normalno radi. Što mislite da li je to zbog toga jer je GTA malo zahtjevnija pa neki put preoptereti grafičku tj traži od nje previše ili je to do drivera ili je grafičkoj sudnji dan blizu? 2) hp 8710 : t7500, 3GB DDR2, Quadro NVS 320M Ja sam htio pitati kako se kod ove kartice namjesti turbocache mamorija?po ovom linku očito se može namjestiti u teoriji, a ja bi trebao to u praksi...inače imam win 7 i kaže mi naravno da graf ima svoje 256MB memorije a da još može shareati 17xx MB... ![]() za turbocache pitam jer bi i ja igrao GTA ali na starom kompu kojeg sam imao ako se dobro sjećam gta je bio gladan i gladan memorije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
1. mene ovo podsjeća na pregrijavanje grafe, iako me buni ona činjenica da nakon Esc-a sve šljaka kako treba. Možda bi trebalo pokušati sa starijim driverima. 2. pusti ti šta nevidija priča. Kod većine novijih laptopa, uzimanje rama za potrebe grafike se ne može podešavati već to laptop radi automatski ovisno o potrebi u određenom trenutku. Naravno, obzirom da je RAM znatno sporiji od GDDR-a, boost performansi je skoro nikakav.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
1. ma kao što rekoh stisne escape (da mu se pauzira igra), stisne shortcut za standby da ode u standby, i isti sekund nakon što "uđe" u standby ga probudi na power button i laptop radi nadalje normalno koliko god se igrao na njemu... dakle nije da ga ostavi u standby-u 10-15 ili više min nego eto i taj najkraći mogući rok također odradi posao 2. dakle ništa od toga...jer pretpostavljam da gta i 256 mb graf nisu baš idealni partneri...a pogotovo još i činjenica da se radi o laptopu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|