Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2010., 21:29   #1
Astral
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2005
crknuo router?

Imam neke probleme sa D-linkom dsl-2640R, router je relativno nov, dobio sam ga od optime, a sluzi mi samo za sirenje wireless signala, spojen crossoverom na drugi router.

Prvo sta mi se dogodilo je bilo to da odjednom vise nisam mogo pristupit wirelessu, uredno bi ga pronaso na laptopu i na routeru je sve uredno svjetlilo zeleno, ali kad bi se htio spojit i kad bi me trazio WPA2 autentifikaciju, dobio bi odgovor da je password netocan?? a nitko nije nista mijenjo

nadalje kad sam ga spojio na laptop da bi promjenio wireless postavke nisam nikako mogo uc u konfiguraciju routera, nakon spajanja kabela windowsi bi javili da sam spojen na unidentified network i mozilla bi rekla da je trazeni server nedostupan nakon upisivanja 192.168.1.2 (to mu je adresa)

nakon bezbroj pokusaja gasenja i paljenja routera, odlucio sam ga vratiti na tvornicke postavke hard resetom

nakon reseta zacudo uspjelo je i windowsi su javili da sam spojen na home network i uso sam sa 192.168.1.1 u konfiguraciju, izmjenio sam par stvari, reagiro je relativno normalno, no onda sam doso do IP adrese routera koju sam opet bio postavio na 192.168.1.2 i ugasio sam DHCP server i nakon toga sam stisnuo apply settings i to je bilo zadnji put kad sam uspio uc u konfiguraciju routera

od onda sam ga hard resetiro valjda 10x, gasio, palio, davo mu i vise nego dovoljno vremena da se digne, ali nista...jednostavno ne reagira i svaki put kaze da je server nedostupan

jel to gotovo il sta da s tim radim? da se i dalje trudim? imam li jos nesto za pokusat?

hvala
Astral je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2010., 00:42   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Zvuči kao da je otpjevao svoje, probaj tražit zamjenu, garanciju i ti igrokazi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.02.2010., 01:32   #3
Astral
Premium
Moj komp

bas cudno...heh, sumnjam da ce mi dat zamjenu jer to je 1. router koji sam dobio od njih, nakon nekih 3mj. sam uzeo optiTV i dali su mi novi router pa sad ne znam dal ce ovaj stari ic pod garanciju?

jedino da ga podmetnem...da maknem ovaj koji sad imam za net+optitv pa da prikopcam crknutog i kazem da ne radi, tako nesto? routeri su identicni
Staro 05.02.2010., 08:23   #4
Jumperrr
Banned
Moj komp

Jumperrr's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Citiraj:
Autor Astral Pregled postova
bas cudno...heh, sumnjam da ce mi dat zamjenu jer to je 1. router koji sam dobio od njih, nakon nekih 3mj. sam uzeo optiTV i dali su mi novi router pa sad ne znam dal ce ovaj stari ic pod garanciju?

jedino da ga podmetnem...da maknem ovaj koji sad imam za net+optitv pa da prikopcam crknutog i kazem da ne radi, tako nesto? routeri su identicni
probaj trebalo bi upalit, el isti su uredjaji
Jumperrr je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2010., 20:00   #5
Astral
Premium
Moj komp

vec sam htio zvat optimu al reko ajd da jos jednom probam, i spojim ga i nista i hard reset jos jednom napravim tek tolko i vidi cuda, ude mi u konfiguraciju, sve sam uspio iskonfigurirat jedno po jedno i proslo je...

ocito da router ima nekih problema, ali sad vec cijeli dan radi kako spada pa mislim da zasad necu zvat jer bi mi i oni rekli da radi

necu ga dirat pa se nadam da nebu problema
Staro 06.02.2010., 20:12   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Neznam jel koristiš p2p programe al ako da, probaj neko vrijeme bez njih pa vidi kako se uređaj ponaša.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2010., 20:36   #7
Astral
Premium
Moj komp

nije nikad bio problem u performancu, samo u pristupu uredaju, nisam mogo uc u konfiguraciju, a onda i kad sam uso znao se zblokirat

jedini bas neki problem koji je bio je kad je reko da nije tocan password za wpa2-personal, a bio je tocan 100%...

p2p ako koristim onda koristim na drugom kompu koji ide preko drugog routera tako da nebi trebalo imat veze
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno