|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Optika i novi problemi (T-Com)
Pozdrav, evo mog problema. Prije par dana mi je t-com spojio optiku. Instalirali su Ericsson T063G kao "pocetnu tocku". Iz toga ide maxtv, i Thompson Speedtouch 780iwl do mog kompjutera. Problem je nastao nakon istalacije. Internet radi savrseno (browseri), ali ne i ostale aplikacije (igre, msn messanger, Vent, itd.) Razgovarao sam sa sluzbom za korisnike desetak puta, i nisu mi mogli pomoc. Problem je na 3 razlicita kompjutera koje smo probali spojiti na Speedtouch. Uglavnom firewall nije problem, sve portove otvaram, ali nista. Static Ip i sve. Na stranici Speedtoucha ista stvar. Svaki port koji otvorim, checkeri kazu da je jos uvijek closed. Cak se ulogiram se kao administrator, a ne kao "user" i ista stvar. Tracerout ne prolazi "step 2". uvijek je timed out nakon prvog. Sve igre koje sam probao ne prolaze pronalazak servera. Tih 2 dana kad su to postavili, dok sam jos imao mogucnost spajanja na stari adsl, sve je radilo kad sam preskocio Ericsson i isao direktno iz ST780 u zid. Sad je to kompletno ugaseno i moram koristiti optiku. Zadnja osoba iz sluzbe za korisnike je bila jako dobro upucena u situaciju, i nakon 100 raznih pokusaja, ustanovili smo da problem nije na mom kompjuteru(isto je i sa ostalima koje sam spojio. Xp i Vista). Kazu da je i kod njih sve 100% otvoreno i da nema nikakve blokade. Mene zanima dali kako mogu pristupiti Ericssonovom T063G uredjaju, ako je problem u tome i kako da ST780iwl "poboljsa komunikaciju" s njime. Ocito je problem u tom uredjaju ili u kombinaciji ta 2, i sto god ja radio, portovi i ostalo ne prolazi. Valjda mi netko moze pomoci, ne znam vise sta da probam. Unaprijed hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ah, T-Koma i njihove kombinacije. Ajde (ako ti nije teško) točno napiši (skiciraj) gdje je šta spojeno (od - do), kako na T063G tako i na ST780WL. Za optiku je jasno, ona je na T063G između Reset tipke i napajanja. Ključno pitanje je u kom modu rada je T063G tj. kako je podešen. Ako su zadržali logiku od drugih uređaja onda je definiran Bridge mode za IPTV (MaxTv) vjerojatno na 3. i 4. portu i Bridge mode za Internet (pretpostavljam) na 1. i 2. portu. Ako je ovo točno provjerit ćeš na slijedeći način: Spoji jedan komp mrežnim kabelom direktno na T063G na Lan1, na kompu napravi PPPoE Dial-Up sa svojim podacima (user/pass, vidi ugovor), startaj ga, vidi jesi li izašao na net. Nastavak slijedi kad autor teme odgovori. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Evo ovako: Optika ide u T063G, ali ne tamo gdje si napisao. Izmedju reseta i napajanja je ups, sto je prazno. Optika je skroz lijevo u nekom djelu koji se da otvorit s poklopcem. Ima 4 izlaza(gigabit/ethernet). Iz cetvrtog ide u maxtv, a iz prvog u ST780WL. Tamo je spojen na IPTV (4), i onda ide iz ST780WL (Internet 1) direktno u racunalo. T063G (1 (ST780)) (2) (3) (4maxtv) ST780WL (1) (2) (3) (4) <<<< 1 i 2 internet, 3 i 4 IPTV l l l PC Probao sam spojiti direktno na T063G bez Speedtoucha i nikako se moze dobiti signal. Rekao mi je jedan sluzbenik da bi ST780WL morao biti prisutan. Da nije samo bridge. Isto tako su oni sa svoje strane opet radili neke testove i sad vec misle da je problem puno veci. Navodno da ja nemam veze s time i da je, kako oni kazu, potrebna nekakva rekonfiguracija s njihove strane. Nakon sto su me par puta zvali, rekli su......pogodite ![]() Sad ja vise ne znam sta da mislim, ko je kriv. Vec danima imam samo probleme s tim, i nitko mi od njih ne govori nista. Jos jednom hvala na trudu i ako imas neki savijet za dalje, da bar znam odakle pocet. Pozdrav ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Ček, nije mi jasno na koji port ulazi signal u S780Wl sa T063G Lan1? Tvoj blem sa otvaranjem portova za pojedine aplikacije leži u konfiguraciji / postavkama ST780Wl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Jesu li ustanovili mogu li udaljeno pristupit ST780? Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Iz prvog izlaza na TO63G (gigabit/ethernet), ide u 4. ulaz na ST-u(IPTV) i onda iz ST-a ide iz prvog izlaza (internet/Lan 1) u racunalo. To s portovima smo pokusavali u postavkama ST-a, i bez obzira sto je "aply", ne prolazi. Cak su i iz t-coma potvrdili da je neki problem. Ni jedan port checker ne vidi. Otvarao sam i prije portove, ali sada kad to radim, nema nikakvog ucinka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Thopok, Nebi znao dali oni mogu direktno pristupit ST-u. Par puta su me DC-ali i reconnectali al nije pomoglo. Ovo sto si rekao da T063G nebi prepoznao neki drugi router je valjda istina. Probali smo sa starim routerom i isto nismo dobili signal. Broadband connection je samo Internet. DSL connection je iskljucen. "Your DSL connection is down. Verify that your SpeedTouch is correctly connected to your phone line. If the problem persists, check your documentation." To je tako i bilo kad su to slagali, valjda zato sto sad nije spojeno na stari prikljucak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Guest
|
Assign the public IP address of a connection to a device isto vjerojatno ne bi radio? Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
Hvala |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14 |
Registered User
|
RIJESENO Dosli ljudi iz T-coma i ustanovili da se Ericsson T063G i ST780WL ne slazu najbolje. Spominjali su firmware ST-a. Zamjenili su ST780WL sa Siemens SX763 bez razmisljanja. Nadam se da ce ovo nekome pomoci, zato sto ce sve vise optike biti u Hrvatskoj i ljudi bi mogli imati nekih poteskoca s uredjajima. Jos jednom hvala svima na savjetima. Pozdrav! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Bravo za tebe. Ovo u vezi fw, baš me interesira kakva bi situacija bila da je unutra bio origigi univerzal fw od Thompsona a ne ovaj od T-Kome ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
mislim da originalni ST-ov firmware ne zna NAT-at izmedju nicega nego dsl porta i "unutarnje strane", zato stavljaju ovu betu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
baš sam pogledao, na thompsonu su morali maknuti switch port 4 iz bridge-a i njega iskoristiti kao WAN port, pa sada s tim "premium demo" firmwareom routa i NAT-a između porta 4 i portova 1-3. To s originalnim firmwareom ne bi znao raditi. No, čudim se da nisu uzeli neki jednostavniji router onda, bilo bi im jednostavnije i jeftinije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Potpisujem. Ista stvar i kod mene, Siemens OK, Thomson KO |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
samo da se malo ukljucim dali je netko uspio spojiti neki drugi ruter da se moze spojiti sa Ericsson T063G, ja imam simens SX763 i sve radi za sada ok ali je isto zatvoren htio sam sloziti VOIP ali ne ide pa pitam da ga zamjenim s nekim drugim ruterom |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Imas na forumu tutorial kako otkljucati SX763 te kao produkt toga dobijes VOIP (odnosno slozis si ga i navodno ce raditi).
![]() |
#22 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
onda mi ne radi port 4 kao wan port |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Koje su brzine na optici kod T-coma ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
Stavi se novi firmware, ali BEZ konfiguracijskog fajla. onda slijediš tutorial i napraviš si voip. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
Hack, zaboravio si jedan detalj: Ubacivanjem novog fw vjerojatno gubiš postavke sa WAN portom na Lan4. Jedino kad bi najprije izvadio trenutne postavke pa da ih može primjenit nakon promjene fw. Čini mi se, nisam siguro, da na origigi Siemens fw Lan4 može imat WAN funkciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
ja mislim da može- zašto? zato što je stara konfiguracija prilikom promjene skroz u njemu ostala. znači još uvijek zaključana dva porta i to. novi firmware otključava neke nevidljive opcije i makiva daljinsko upravljanje. tek konfiguracijski fajl oslobađa portove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
|
Ako je tako onda ok. |
![]() |
![]() |
|
|