Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.11.2004., 18:36   #1
Roller
Premium

Datum registracije: Nov 2003
Napon na NF7s

Znate ono, tko se jednom opeče i na hladno puše...pa, ja sam 2 put, popalio 5900 i 9800.
Sve si mislim da je razlog bilo napajanje, tj. za prvu karticu sam 100% siguran, jer ljetos sam sastavio komp, i nemajući napajanje sam "ulovio" neki no name od 300w, koji je čim sam upalio komp uzrokovao samozapaljenje FXice.
Nakon što sam dobio infarkt, probudio se, pogledao "ugljeni mod" kartice, rekoh, prvo što kupujem je napajanje, rastavim komp, u pol noći iznesem staro kučište, i još 2 kučišta u kontejner, skup sa jedno 18 šrotex napajanja...ponovno padnem u nesvjest...
Sva sreća, imao sam 600Kn što je ostalo od ljetnog ludovanja, u namjeri da kupim napajanje, zaletim se prvo da pokušam izvuć garanciju, što i upali, i pohlepa me povuče za 9800 za koju sam nadoplatio nekih 250Kn.
Eh sad se sjetim da sam sinoć bacio u bijesu i kučište, pa mi je ostalo 350 za isto i još napajanje. I budala, kupim opet kučište s napajanjem (opet same shit). Dobro, istina i Stvoritelj, sve je radilo OK do jučer.
Napokon skupim novce da kupim već jednom pošteno 314. put spomenuto napajanje za taj komp, al mi oči ko ciganu zacakle na silencer koji je u tom trenutku razmišljanja bio "must have"...naravno, iz trgovine sam izašao s hladnjakom, a ne s onim po što sam došao.
I, sastavim ja tu kilu aluminija sa sapphireovim 9800pro, sve 5, malo dignem frekvencije...nakon idućeg restarta slijede artefakti, izobličenje boja u radu u windowsima...i naravno, još jedan infarkt...
I opet, ista priča, ulazim u veliku trgovinu, opet isti tip, opet ista priča...i opet...
...i dobijem ja tako ponudu za neku karticu jer nemaju više 9800, pa uzmem 5900 i ostane mi kusura, nešto dodam i s povratom kupim, NAPOKON, čiftekovo napajanje
Sve radi za 5, no, čim sam pokrenuo AbitEQ pokaže mi uredno napon od 1.5V, pokrenem Everest, a napon skoči na 1.85V i ploča počne vrištat ko da ju neko siluje:confused:

Sad na kraju, jel to do napajanja, do ploče ili je jednostavno došlo do konflikta, malo me strah sad, jer nejde mi se opet na zamjenu kartice:clap:

Tko god je ovo pročito, zafaljujem na 2 minute, jer, eto, da sam to išao pričat curi il' mami, rekli bi da sam užasno neozbiljan i neodogovran Fala

Komentari?
Roller je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2004., 18:49   #2
Roller
Premium

Datum registracije: Nov 2003
Eh da, bit topica...
Zašto mi svaki put ploča pišti kad su zajedno pokrenuti abitEQ i everest home edition...u to skoči i napon na ploči na 1.8V:confused:
Roller je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.11.2004., 19:10   #3
bude
Warcraft III TFT

bude's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Zato što jedno i drugo pristupe istom senzoru i zablokiraju jedan drugog tako da drugi krivo ocita. To se meni dogodi kad upalim MBM i everest. Pokaze mi na MBM-u temp. proca 119°C.
Znaci gledaj samo s jednim programom. Ako hoces provjerit s drugim prvo iskljuci prvi..
Saphire x700 pro
2x80 GB @ RAID0

bude je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2004., 21:07   #4
Robertus
Rider of the Storm

Robertus's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
I meni se događa to sranje sa AbitEQ!!!
Ja iman istu matičnu ka i ti i taj glupi AbitEQ uopće nedržin upaljenog jer tuli non stop iz kompa, a da vidiš tek kad uđen u neku igra onda skroz poludi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno