|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
nVidia GeForce 8600GT nekompatibilna s pločom?
Imam navedenu karticu koju ne koristim jer ima čudan problem pa bi molio par savjeta.Kada je kartica u računalu u prvom PCI utoru prilikom boot tj.prvog dizanja sustava jedno minutu se ne dešava ništa i onda krene sve normalno dizat a kod resetiranja taj problem se ne javlja. Isti taj problem se ne javlja ako karticu prebacim u drugi PCI utor. Mislio sam da je problem do ploče pa sam posudio kartice za probu i bilo je sve OK. Istu tu karticu kada stavim kod nekog drugog u računalo tko ima samo jedan utor ne fercera kod njih neće nikako da digne sustav. Mislim da je možda bios od kartice riknuo ili ga treba flešat pa bi molio savjete kako to npr. flešat (ako je do toga problem) i da napomenem testiranjem kartice nama grešaka.Kartica mi stoji bezveze a mogao bi je pokloniti nekome.Hvala. Vidim da mi je admin. promijenio naslov ali ta kartica mi je bila kompatibilna godinu dana i evo upravo mi je sada u kompu jer je pokušavam flešat Zadnje izmijenjeno od: tcrnjak5. 24.01.2010. u 11:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da li zna itko što bi moglo biti. U prvom utoru radi kako treba u drugom ne, druga grafička radi bez problema i u prvom a ta koja mi nije ispravna kada stavim kod drugoga u računalo neće sustav uopće da digne. Može odgovor da je više ne čuvam |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
A nemaš šta izgubit flashanjem, možeš samo dobit. Trebaš naći odgovarajući bios, znači točno od tog proizvođača i točno od tog modela, te iz BIOS-a uz pomoć alata za flashanje preflashat karticu. Pogledaj na techpowerup, oni ti imaju ogromnu bazu biosa, detaljne tutorijale i programe potrebne za rad. Ako ti to ne pomogne, uvijek možeš pokušati ovo: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=161888 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|