Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.01.2010., 10:00   #1
tcrnjak5
Premium
Moj komp

tcrnjak5's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
nVidia GeForce 8600GT nekompatibilna s pločom?

Imam navedenu karticu koju ne koristim jer ima čudan problem pa bi molio par savjeta.Kada je kartica u računalu u prvom PCI utoru prilikom boot tj.prvog dizanja sustava jedno minutu se ne dešava ništa i onda krene sve normalno dizat a kod resetiranja taj problem se ne javlja. Isti taj problem se ne javlja ako karticu prebacim u drugi PCI utor. Mislio sam da je problem do ploče pa sam posudio kartice za probu i bilo je sve OK. Istu tu karticu kada stavim kod nekog drugog u računalo tko ima samo jedan utor ne fercera kod njih neće nikako da digne sustav. Mislim da je možda bios od kartice riknuo ili ga treba flešat pa bi molio savjete kako to npr. flešat (ako je do toga problem) i da napomenem testiranjem kartice nama grešaka.Kartica mi stoji bezveze a mogao bi je pokloniti nekome.Hvala.

Vidim da mi je admin. promijenio naslov ali ta kartica mi je bila kompatibilna godinu dana i evo upravo mi je sada u kompu jer je pokušavam flešat

Zadnje izmijenjeno od: tcrnjak5. 24.01.2010. u 11:56.
tcrnjak5 je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2010., 11:31   #2
tcrnjak5
Premium
Moj komp

tcrnjak5's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Da li zna itko što bi moglo biti. U prvom utoru radi kako treba u drugom ne, druga grafička radi bez problema i u prvom a ta koja mi nije ispravna kada stavim kod drugoga u računalo neće sustav uopće da digne. Može odgovor da je više ne čuvam
tcrnjak5 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.01.2010., 12:02   #3
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
A nemaš šta izgubit flashanjem, možeš samo dobit.
Trebaš naći odgovarajući bios, znači točno od tog proizvođača i točno od tog modela, te iz BIOS-a uz pomoć alata za flashanje preflashat karticu.
Pogledaj na techpowerup, oni ti imaju ogromnu bazu biosa, detaljne tutorijale i programe potrebne za rad.
Ako ti to ne pomogne, uvijek možeš pokušati ovo:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=161888

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno