|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
(riješeno) Gašenje kompa prilikom rada s DVD snimačem - neispravan PSU ili snimač?
pozz kupio sam LG sata przilicu, ne znam koji je model, uglavnom, ne radi kak spada. treba joj duplo duže da skopira puni dvd od 4,35 Gb nego neka "noname" przilica. i kada nesto stavim kopirati, pocne buciti. cuje se da jako zavrti dvd. to traje sekundu-dvije pa stane, pa onda opet, pa opet itd... promijenim dvd, stavim drugi (nesto sam extractao sa 2 dvd-a) i taman kada treba zavrtit dvd, onako glasno, komp mi se ugasi i ne mogu ga upalit. na maticnoj ploci i dalje svijetli zalena lampica... moram vaditi kabel van iz napajanja i opet ustekavati... ovo mi se dogodilo vec drugi put u 2 dana. sve je prije ugradnje przilice normalno radilo... napajanje je 400W codegen (staro oko god dana), proc je e4600, ati hd2600xt, sata hard, asus p5kpl am/ps, 1 GB DDR2 800 MHz sa starom przilicom (IDE) nikad nisam imao takvih problema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Si probao drugi SATA kabel, pa prikljucit na drugi SATA prikljucak na ploci? Ima li kakvih errora u event viewer (pod system), si siguran da ova "sporost" nije uzrokovana PIO mode-om? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
probao sam frendovu na istim kablovima i duplo manje treba da skopira puni dvd i puno tise njegova radi a "noname" je! da, probao sam i sa drugim kablovima... probao sam svoju i kod njega, sve je bilo isto, osim sto mu se komp nije ugasio (do toga nisamo dosli jer odkopira 2, 3 dvd i na cetvrtom, 5. se ugasi komp) i UDMA 5 mode je 100%. tako pise pod device manager, a i u biosu sam tako narihtao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
se znamo sa drugog foruma mozda, gdje si isto pitanje postavio? ![]() nego nista, reklamiraj przu onda. nikako ne smije toliko dugo kopirati (osim ako je zilijun malih fajlica), i najbolje bi bilo da, ako mozes, sam prisustujes testiranju. pametnijeg prijedloga nemam. ili mozda stavljanje novijeg firmwarea. ako ga naravno ima, ja sam prestao sa tim prije ho-ho godina, jer jednostavno nisam naletio na potrebu.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
nazalost, problem je i dalje tu... komp mi se i dalje gasi! naime, nakon kopiranja 2 dvd-a, przenja jednog i poceta extractanja, ugasio mi se komp i nisam ga mogao upaliti dok nisam iskopcao kabel za napajanje i natrag ukopcao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nešto se pregrijava ili napajanje jede gogija...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
danas sam stavio dvd, culo se da ga zavrtjelo (jedno sec, dvije) i ugasio se komp... lampica na maticnoj je i dalje svijetlila. izvadio sam kabel iz napajanje i usteko natrag. pokusao upaliti i nista. opet sam istekao kabel iz napajanja, i ovaj puta cekao da se ugasi lampica na maticnoj. nakon toga sam uspio upaliti komp. dal je to do napajanja ili maticne? hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
moguce da je i SATA kontroler na ploci ... probaj ustekati u neki drugi ... Zadnje izmijenjeno od: generic9974. 22.01.2010. u 15:59. Razlog: ipak imas ostatak konfe ali u postu :D |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
konfa je: E4600 ASUS P5KPL-AM/PS 2x1 GB DDR2 800 MHz Crucial Ballistix HDD WD 160 GB CODEGEN 400W ATi HD 2600XT OS je win7, ali prije je bio XP, a i na njemu sam imao isti prob... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
da bude definitivno rjeseno: kupio sam novo napajanje (fortron 400w pnf) i sad radi bez problema... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|