Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.01.2010., 08:46   #1
sina xx3
Premium
Moj komp

sina xx3's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
(riješeno) Ne radi LAN koji je prije instalacije Windowsa uredno radio

Dakle situacija je za mene zasada enigma.
Instalirao sam friške Winse XP na konfu na kojoj je LAN sa starima uredno radio (tako da sam gotovo 100% siguran da je onboard LAN adapter ispravan).
Nakon toga sam sa službene stranice instalirao sve potrebne drivere za ploču (upravo iste one kao i pri dizanju starih Winsa prije 6 mjeseci).
Winsi rade uredno,onboard network adapter je u device menageru o.k.,(bez ikakvih upitnika ili X-eva),... i driveri su instalirani....."This device work propertly",...ali LAN Connection kaže "Network cable unplugged" sa ljepim crvenim X,i naravno nemogu se spojiti na net.
Provjerim odozada,ledice na LAN priključku svijetle,...reko wtf.
Probam na taj kabel priključiti komp iz druge sobe...i naravno LAN radi,....dakle router i kabel su o.k., ali disconect-conect,provjera postavke LAN-a u BIOS-u...brisanje pa ponovno instaliranje network adaptera i drivera.........O bodova.....i dalje "network cable unplugged".

Reko neda mi se više zezati,...ubost ću provjerenu Realtek rtl 8139 externu pci lan karticu koja je baš za takve prilike u rezervi i vozi.......ali: network adapter prepoznat,driveri uspješno instalirani,"this device work propertly", i pod network connection sad više nemam "network cable unplugged", već "enebled" a pod Local Area Connection Status bar... "conected",...duration-vrijeme ide,ali... pod activity samo send packets ide dok received packets stoji tj. on je 0,....i naravno internet neradi.

E sad ovo nadilazi moja skromna znanja i nemogu riješiti problem pa evo molim Vas iskusnije za kakvu pomoć i asistenciju da konačno dobijem internet funkcionalnim,...unaprijed hvala.
sina xx3 je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2010., 14:15   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Rekao bih da ipak kabel zeza, probaj s drugim straitht-thru kabelom direkt u router,
probaj i druge lan portove na routeru (1 i 2 ako su od T-Kome).

Ako je bilo grmljavinskog nereda možda je šta crklo, znale su i mrežne i routeri otići dovraga zbog toga.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.01.2010., 15:42   #3
sina xx3
Premium
Moj komp

sina xx3's Avatar

Router je od Amisa,...kabel provjereno radi pošto se drugi komp na njega uredno konektira,...grmljavine isključena pošto ovaj komp nije bio u upotrebi 2-3 mjeseca (stajao isključen ispod dječjeg radnog stola).

Probao i na drugom kablu i na različitim portovima routera,...isti rezultat.
Ljudi pomagajte,...neznam šta više da probam!
Staro 19.01.2010., 16:13   #4
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
imam isti problem osim sto je u pitanju WIN7. Samo sam reinstalirao PC,nikakav upgrade sa xp-a ili Viste. Jako cudno. Realtek 8111/8168 adapter,probao sve moguce ,uninstall, probao drivere sa par drugih laptopa za isti adapter,i sa realtekove stranice,i nista.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2010., 20:46   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Slični biser sam jednom imao sa jednom integriranom Intel mrežnom, rješenje je bilo update / novi drajver (trebalo je doćekat da ga izdaju).
U međuvremenu je poslužila jedna RTL8139 šta si je ti stavio.

Koju verziju XP - a si instalirao ?
Jel možda modana (nevažno šta je "prije" sve radilo) ?
Koji SP (predlažem SP2) ?

Slijedeći prijedlog jest malo blesav, probaj obrisat tu novu instalaciju i instaliraj ponovo i po ispravnom redosljedu (imaš tu na forumu na x mjesta). U nekim blesavim situacijama zna se desit da instalacija os - a nije dobro "sjela" i imaš x svakakvih errora (kao ovaj) , jedino rješenje je reinstall.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2010., 20:58   #6
SaleFFS
Varilnik
Moj komp

SaleFFS's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
na jednom laptopu je grom skurio mreznu a prikazivalo je u device manageru da je sve ok, tako da je mozda stvarno vrisnula
SaleFFS je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2010., 09:37   #7
sina xx3
Premium
Moj komp

sina xx3's Avatar

Problem konačno riješen,...tema može LOCK!
Nikakva nova instalacija XP-a pa čak niti Windowsa 7 nije riješila problem.
Isprobano čak sa 5-6 različitih externih PCI LAN kartica ali rezultat uvijek isti,a pošto sam primjetio da odjednom neradi i prvi slot memorijskog utora,logičan zaključak je bio da je ploča ipak glavni krivac,tj. da je vjerojatno nekako u jednom trenutku pri radu popila previše struje.
Zamijenio matičnu nekim jeftinim polovnjakom i sve uredno instalirano i radi od prve.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno