|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
(riješeno) Novi komp ne prolazi testiranje primeom95
nakon 5 minuta testiranja, "worker" broj dva se zaustavlja i javlja fatal error na 1042k testu.to je onaj miješani test sa puno testiranja memorije.,pod torture test.Prvi put kad sam startao test javio je kernel error i restartao se,a drugi put se zamrznuo. screen shotovi čim dođem doma. Konfa: MA785GMT-UD2H rev. 1.0 bios F5 Phenom X2 550 BE 3.1 4GB Cosrair TW3X4G1600C9D dominator Onbord grafika(zasad ati 4200) Kamariki 4 plug-in 650 w 1x WD caviar 750gb black 1x wd caviar 320gb blue Proc stalno na 30 stupnjeva,izmjereno sa Everestom i HW monitorom,corsair H50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
kripl. ing.
Datum registracije: Oct 2005
|
Daj prvo postavke BIOS-a stavi da vidimo... ove vezane za memoriju, napone, frekvencije itd.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Ovako,u BIOSU nisam manje više dirao previše stvari,osim što sam podešavao latenciju memorije i voltažu memorije,prema preporukama što je preporučeno za te module. ACC je disable,i ovaj phenom se neće otključati na 4 jezgre sa enablanim,i fiksnim postavkama za svaku jezgru zasebno,ali to je sada drugi par rukava. CPU clock ration= Auto (3100 stock) CPU Northbridge Frequency=Auto (2000Mhz) Cpu Host clock= Auto HT Link width= Auto HT Link Frequency Memory clock Manual --> x8.00 pa je 1600,inače pločin defaultni postav je 1333,ali tada ne iskorištavam svoj 1600mhz ram,pa mi to nekako nema smisla,pa sam stavio na 1600 u biosu,iako je to ploči OC mod? od voltaža sve su na "NORMAL",jedino sam voltažu RAM-A stavio na 1.750V,to mi zvuči taman kao da dođe do 1.8,a 1.8 je preporučeno za tu memoriju DCTs Mode Unganged DDR Timing items=Manual(tu sam podešavao)-(na ramu piše iza 9-9-9-24) CAS# latency 9T RAS TO CAS R/W DELAY 9T Rowe precharge Time 9T Minimum RAS active 24T 1t/2t command timing 2T TWTR command timing 6T TRFC: 90NS,110NS,90NS,110NS što je to? write recovery 12t precharge time 6t row cycle 41t ras to ras delay 6t bank interleaving enabled channel interleave enabled dok vi ovo analizirate ja idem isprobati MEMTEST. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
dali ti sve radi normalno ? ako da zaboravi prime i uzivaj.
![]() |
#7 |
Premium
|
ne radi normalno,ali i da radi nebih mogao samo tako ignorirati problem Neki vole ignorirati problem pa zaboraviti na to,jer nikada dosta ne stresiraju sistem,a ima i onih drugih(kao što je rekao jedan od autora ovih stranica) koji jednostavno ne mogu živjeti samo tako sa nekim problemom a da ga ne riješe,eh pa ja sam taj ustrajan ![]() EDIT: najnovije od prije pet minuta,prime u pozadini,a gledam nešto na youtubu plavi ekran i restart Zadnje izmijenjeno od: corsmem. 14.01.2010. u 11:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
a cuj prijasnji komp nije prolazio prime a u 3 god se nije nijednom restartao ma koliko ga gazio... meni se cini da je kod tebe mema problem ili mozda cak windowsi..
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ovako onaj 25 minutni automatski memtest,bez dodatnih opcija Pass 1 No errors sada je na bit fade testu,90 minutni nego mi kaže SMBUS controller not known,kada pogledam u SPD data? u memtestu,da jel bitno dal je ECC on ili off? sad još svaki memorijski modul posebno testiram EDIT: otkrih da bios ne prepoznaje sm bus controller,jer mu je stanje N/A stalno idem flashati,pa ću vidjeti hoću li što postići Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 12.01.2010. u 23:27. Razlog: nauči se pisati normalno, nije ti ovo chat! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
nakon flashanja biosa,sm bus controller i dalje neprepoznatljiv biosu ima li tko kakav prijedlog,osim toga da idem zamjeniti ploču,jer to ću danas učiniti? EDIT: vidim da je ta ploča postala preporuka AMD-ove Dragon platforme,u kombinaciji sa Phenomom X4 965,znači da nije loša ploča,ali ova ima grešju očito Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 13.01.2010. u 12:10. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
molim vas samo mali OT,kad skidam sa neta PRime95 dali se 32 bitna i 64 bitna verzija odnosi na procesor ili na windowse jer kod downloada programa ima te dvije vrste?malo mutavo pitanje ali nebi se htel zeznuti.inače imam AMD Athlon 64 X2 Dual core 4800+ a windows 7 32 bit-ne ![]() hvala na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
riješeno,problem je bio u ploč,ploča zamijenjena,hvala svima koji su pokušavali pomoći,moja prognoza je bila istinita,sada komp prolazi prime ko beba ![]() i letii |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|