|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
![]() Slučaj je ovakav: Imam laptop HP Compaq 610 NX550EA i u njemu naravno rezač koji me nervira. ![]() Da bi narezao DVD od 4,3 GB treba mi i do 2.sata vremena da to uradi dok npr. imam računar koji to uradi za 10-15 minuta koji je doduše nešto brži od ovog na laptopu. Eh sad,kod brata mi ima također laptop koji naravno ima rezač u sebi ali je čak i slabiji nego moj tj.brzina zapisivanja na pojedine medije je slabija nego kod mene u mom laptopu a na neke medije je brzina ista a kod njega opet snimi DVD od 4,3 GB za 10-15 minuta,jedino u čemu je kod njega jače je ova dole obilježena veličina bufera koja kod njega iznosi 2 MB dok je kod mene 1 MB kao što je prikazano na slici.Da li se može povećati ta veličina bufera jer eto nekako sumnjam da nije do toga pa da mi zato tako sporo snima. ![]() Da napomenem da mi za obični CD od 700 MB treba 15.minuta da bi snimanje se završilo i da koristim Windows 7 Ultimate. Koristim dobre medije na koje zapisujem i siguran sam 100% da do njih nije,zatim postavim na brzinu snimanja koja je normalna ali ono opet snima sporo a u ovom slučaju previše sporo. Evo još par sličica koje prikazuju u kojem modu mi rade ovi kontroleri: ![]() Zadnje izmijenjeno od: Apocalypto. 16.01.2010. u 22:14. Razlog: postavljanje malo lakših slika |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Probaj taj kanal na kojem je spojena przilica unistall,pa onda reboot.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Skini si drivere za windows 7 pa ih ručno instaliraj. Na ovakav slučaj sam već par puta naletio nakon instalacije w7, pržilica em sporo prži, em joj treba čitava vječnost da učita medij bilo koje vrste, i svaki puta je bilo do drivera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
U mom jednom slučaju bila je u pio modu zbog biosa. Stavi obavezno na taj sata port da je na njemu cd-rom, ako ima opcija.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Ovo sam probao ne ide..ponovo sve isto kao i ranije. Citiraj:
![]() Sorry stari ali kako to da uradim jer nisam baš nešto vješt u ovakvim stvarima? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 17.01.2010. u 13:12. Razlog: spajanje postova |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...&lang=hr&cc=hr NE muči tebe sama pržilica već ili postavke BIOS-a, ili sami windowsi nisu skinuli dobre drivere za taj laptop. Odabereš verziju windowsa koju imaš, i skidaj drivere. Ak neznaš koje, skini za početak samo ove što piše Drivers, instaliraj pa probaj. U BIOS se ulazi, barem na običnim računalima pritiskanjem na tipku DEL prije nego računalo uđe u windowse, ali ako neznaš šta treba radit, onda rađe zamoli nekoga tko se kuži pa nek ti on proba. Ali, prvo probaj sa driverima, pa ako nebude išlo, u krajnjem slučaju uvijek se možeš pozvat na garanciju. Hp barem po onome što sam čuo ima odličnu podršku, možda bi ti se isplatilo njih nazvati i reći im da ti pržilica radi u PIO modu, i nikako ju nemožeš prebacit u DMA, pa da te upute šta u BIOS-u treba poriktat da se to napravi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
..evo ovo sam našao na HP stranici http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...en&lc=en&cc=us kako ući u BIOS međutim kod mene neće...pritiskom na tipku f10 ulazi na "computer setup" a ne na "BIOS setup". Ako ima tko kakav link gdje piše kako da to riješim neka ga postavi ovdje bio bih mu zahvalan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Eh sad je li ista ili ne nebi se lično smio usuditi reći jer nisambaš stručan po tom pitanju.Ranije sam imao ASUS-ov laptop gdje sam mu ulazio u BIOS i on je tamo imao više opcija gdje sam mogao da uradim šta sam htio dok ovaj primjera radi nema to da mogu da vidim nešto od DVD ROM-u i tako te stvari. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Ako si flashao novi BIOS, nemaš više što čačkati po njemu. Problem je dalje u softwareu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Ponavljam, meni kad je sve u biosu na sata portovima bilo na auto, pržilica radi u PIO modu. I tako barem 2 ili tri različita biosa. Dakle, naći sata port na kojem je pržilica i staviti ručno cd-rom, pa onda okrivljavati software.
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Problem biosa sam riješio..znači dobro mi je rekao domy_os "To je ista stvar"! Negdje sam našao da je čovjek imao isti problem kao i ja tj.da na može prebaciti iz PIO moda u DMA mod samo što je on imao taj problem na Win XP a ja na Win 7.On je problem riješio tako što je instalirao nove drivere za MBO/chipset dok ja taj problem još uvijek imam..naime na HP stranici za ovaj tip laptopa nema drivera za matičnu za OS Win 7. Matična mi je Intelova ali ni tamo nema točno za onu moju matičnu...šta da radim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
A šta su ovo nego driveri za grafičku i čipset? http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...5&mode=4&idx=2 Sve što treba je malo podrobnije čitati šta piše... Osim ako to nije ta matična nego neka druga, premda nebi smjela biti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
|
Nema tu drivera za chipset, samo za grafu. Kod Windowsa 7 nisu potrebni driveri za chipset, ali može probati uvaliti Intel INF Update, možda prođe.
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|