|
![]() |
#1 |
Monster under your bed
Datum registracije: Jan 2010
|
St780i WL + Dlink 584t
Znaci imam ST780i WL (t-com) i pokvario se modem na njemu pa me zanima da li je moguce spojit Dlink 584t (orginalni firmware) sa ST tako da mi Dlink sluzi kao modem, a ST kao Ruter. I ako je moguce kako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim da bi se to moglo skombinirat samo zahtjeva vrijeme i znanje. Ukratko, trebalo bi: - deaktivirat ugrađeni modem, internet konekciju - prekonfigurirat jedan Lan port u WAN - na tom WAN portu postavit PPPoE konekciju (jer bi 584 podesio u Bridge mode) - provjerit da promet ide kako treba Kako vidiš, komplicirano, lakše na tržnici nabaviš drugi uređaj za cca 200 - 300 Kn. Privremeno (dok ne nabaviš drugi uređaj) a treba ti wireless možeš: - 584T podesi u Router mode (nije baš stabilan u tom modu, pogotovo ako guliš torente i sl.) - namjesti ip uređaja 584=192.168.1.1, ST780=192.168.1.2 - isključit DHCP Server (za Lan i wireless) ili promjenit DHCP Pool da se ne preklapa od 584 - i najvažnije (mislim da ovo možeš jedino napravit kroz CLI) promjenit Gateway (za Lan i wireless) umjesto sadašnjeg na 192.168.1.1 (ip 584) - uređaje spajaš Lan1 - Lan1 Uglavnom zez |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|