|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Smrzavanje bez razloga (Brain fuck problem)
Evo javljam se s jednim jako čudnim problemom, sve sam isprobao što mi je palo na pamet. Konfiguracija je ova: Intel Core i7 860 Asus P7P55D Evo 2x2GB Corsair XMS3 DHX GeForce GTX 285 Napajanje Corsair TX 650W OS Windows 7 x86 Komp radi normalno OSIM kad se igraju igre, i to ne sve. Na primjer nakon 15ak minuta FEAR-a 2 slika se zacrni (monitor ode u stand by), zvuk ide dalje (nekad i on zašteka pa ga loopa stalno), ali se sa računalom ne može ništa. Čak ni restart gumb ne pomaže nego ga se treba skroz ugasit (na sklopku ili dugo držat gumb za paljenje). Ista stvar i sa WOW-om (pogotovo na točno određenim mjestima mape), dok npr. Crysis može ić dan i noć i nikad se to ne dogodi. Temperature su u redu, procesor ne ide iznad 70°C za vrijeme Prime-a, grafička ne ide iznad 80 ni nakon pola sata Ati Toola. Memtest prolazi bez problema, dijagnostika za disk prolazi, prime se vrti masu sati, sve ok. Stavljao sam druge drivere za grafičku, ista stvar. Mrdao sam po BIOSu, ugasio turbo, mijenjao command rate i stvarno sam sad bez ideja. Event viewer ništa ne zapisuje, nema nikakvog BSODa. Nekako sumnjam na ploču jer je u početku bio s njom problem da ne prihvaća nikakav WLAN USB stick, kad god bi se neki spojio na USB cijeli stroj bi samo stao i ništa se ne bi događalo. Nakon flešanja BIOSa taj problem je otklonjen. Ostaje mi još stavit XP i vidjet kako se tamo ponaša, ali je glupo da ovaj stroj koji je frend kupio za igranje bude limitiran na DX9. Zahvaljujem se na bilo kakvim savjetima i iskustvima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Poznati feature nevidia grafa, win7 i "black screen of death" ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
A što se tiče garancije nemaš što izgubiti, ako shebeš grafu drugim biosom napravi se blentav i dobiješ novu ako flešanje prođe u redu opet dobro ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Jebo sliku svoju sad se bar mogu koncentrirat na određeni komad hardvera, jučer i danas sam ko zombi lutao od komponente do komponente i čupao kosu ![]() Već sam probao starije drajvere, bum sad napravio malo downclock pa ako to ne prođe, novi bios. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Pisi njihovom supportu.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|