|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Unable to connect na router.
Pozdrav! Dakle, ovaj problem mi se poceo pojavljivati od nedavno. Za pocetak, koristim PLANET USB WLAN Stick (Realtek chipset) i svoju integriranu WLAN karticu s Atheros chipsetom.Vrtim Win7 Ultimate. Router koji mi stvara probleme je SpeedTouch (Tomson) sa Iskonovim softwareom i konekcijom. Nazalost fizicki do njega nemogu. Prica ide ovako: Spojim se normalno, surfam, i nakon nekog vremena, 10 min, sat vremena, 3 sata. random skroz, me izbaci i neda mi se spojit, stisnem connect, on krene i kaze unable to connect. Nakon 5 min, pola sata, sat vremena ja se opet mogu spojiti, ponovno trazi za sifru i laganica se spoji kao da nije nista bilo. Cudno... Izvrtim sve sto mogu i hardverski i softverski, nista ne pomaze. Totalno random nerazumijem. Signal je vise nego dobar, 3-4 "crtice", odlican prijem rekao bih. Ovako bubam, ili su windowsi u banani (jer nemogu se spojiti niti sa integrirane kartice) ili je router jako blesav i bezveze se zblesavi tako... Se netko susreo s ovim? prijedlozi? Hvala! ![]() EDIT - evo dopustio mi je spajanje nakon dvadesetak minuta i primjecujem da nemogu na postavke routera! 192.168.1.254/1 neradi, kao da nepostoji! internet konekciju imam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Probaj mrežne postavke podesit sa fixnim IP adresama, primjera imaš xy na Mrežama, obrati pažnju da je kod tebe Gateway=192.168.1.254 (provjeri jeli to IP routera, Iskon je postavljao više različitih kod ST780WLi npr. 192.168.5.1). Obavezno provjeri kako se ponaša kada komp spojiš Lan - om. Još jedna stvar, valjda jedna od tih wireless kartica u onom svom softu ima mogućnost skena i prikaza radnog kanala pristupnih točaka. Ugasi svoj router i pretraži, nađi kanal na kojem nema signala ili je najslabiji. Pronađeni kanal sada postavi kao radni u web konfigu routera. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
I nazalost nemogu ga lanom spojit ![]() edit - da, 192.168.5.1 radi ![]() edit - nikky vidim da se skroz kuzis u to pa jel bi me mogao dodati na msn (lek0@live.com) i da to rjesimo, nisam skroz nepoznat s ovime ali ovo sto pricas trenutno neznam srediti u win 7, ovo za kanal te nisam skroz skuzio ali mislim da to mogu sa net stumblerom. Zadnje izmijenjeno od: wkoner1. 19.11.2009. u 00:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Za pronalaženje slobodnog wireless kanala možeš upotrebit i net stumbler. Mada nisi decididirano naveo gore (a trebao si), radi se o PC i Laptopu a to znači da možeš za test stavit Laptop kraj routera i spojit ga žično i probati kako se ponaša. Za podešavanje mrežnih postavki (IP adrese) u W7 upotrebi Google, osim toga isti kua kao na Visti ili XP samo je slikovnica malo drugačija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
i da, nazalost router nije kod mene i jednostavno nemogu do njega fizicki doci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Pa to je lako, upali net stumbler, reci gazdi da privremeno ugasi router, vidit ćeš kako je nestalo signala na odr. kanalu ili je skroz oslabio. Po tome vidiš na kojem kanalu router radi (isto se vidi i u web konfigu). Uz put vidiš na kojem kanalu nema signala ili je minimalan. Sada reci gazdi routera da upali router, a na kompu koji je žično vezan na njega otvori web konfig i u wireless sekciji (Home network > Interfaces > WLAN > Configure) promjeni: Channel Selection=Manual nakon prethodne promjene možeš proomjenit slijedeće Channel= postavi otkriveni kanal zvizni Applay + Reboot uređaja (ako ne zatraži sam). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
ipak bi htio probati ovo sto si rekao da koristim isti IP kao router. Znaci odem na postavke mreze odnosno tog wlan sticka i vidim ovo: http://i50.tinypic.com/2z4mlhe.jpg pretpostavljam odabirem Internet Protocol ali neznam koji od ova 2? Kada mi ti otkrijes koji, sto onda upisujem u sva ova podrucja IP Adress: Subnet mask: default gateway: prefered dns server: alternate dns server: znam da je routerov ip 192.168.5.1, jel trebam jos sto saznati? hvala unaprijed ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Izaberi TCP/IPv4, i unesi sljedeće postavke: IP Adress: 192.168.5.X (X broj od 2 do 255) Subnetmask: 255.255.255.0 Default Gateway: (tvoj ruter) 192.168.5.1 prefered dns server: alternate dns server: Ovo 2 možeš ostaviti prazno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
javim se jos ako mi se opet bude dogadjalo ![]() hvala na pomoci |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
odlicno cini se da je popravljeno, hvala svima ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
I evo mene opet, nazalost ono nije pomoglo... opet isti problem samo sto se nije pojavio 2 dana... ima tko kakvu novu ideju? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
U nekim slučajevima pomaže da isključiš TCP/IP v6, makni kvačicu (vidi svoju sl. poviše). |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
edit - i sada se ja tupan sjetio da kada asm instalirao drivere sa CDa nisam mogao jer sam dobivao error, znaci koristio sam win7 drivere za stick koji je napravljen prije win7 releasa, losa stvar reko bih. skinuo sam nove (za vistu..) i imam sada jedan solidan programcic s kojim cu se igrati sada, javim novosti. Zadnje izmijenjeno od: wkoner1. 27.11.2009. u 17:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Pa nevidim razloga (mada treba provjerit jel neznam točno) zašto nebi radila posebna aplikacija koja onda zamjeni WZC. Ako je rijeć o Atheros wireless kartici njihov program imaš na jednom od linkova u onoj temi o ešrot E725. Program je za XP a jel radi i na 7/Visti neznam. Ako ne mislim da se po netu može naći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Opet, s driverima , problem se pojavljuje jedino mi jos pada napamet ono sto mi je frend rekao, da je windows pri releasu imao nekakav networking bug i da su ga popravili u sljedecih par dana ali ja nazalost jos nisam imao prilike update windowse. netko cuo za to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
nema vise nitko ideja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
Koja ti je enkripcija uključena, meni se sa WEP nije htio spojit, a sa WPA2 je(također imam win7 ultimate) ...pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
+ Danas opet me disconnect i neda se spojit, nasrecu samo 5-6 min. Ali sto je posebno je, da me nakon 5 min lijepo zatrazio sifru kao ide se spojit, upisme ja sifru kad ono opet unable to connect ![]() Pobogu sto je ovo? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
Pronađi slobodan wireless kanal i njega postavi kao radni u routeru, poviše ti je sugerirano da promjeniš tip i šifru enkripcije (wpa/wpa2). |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
to je ocito malo teze izvest kad mu nema pristup... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() + update sam windowse full + probao na XP, isto neda se spojiti. Nadam se da ce pomoci, jos jednom hvala na pomoci |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Apsolutno nista ne pomaze - ima jos tko kakvu ideju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
kod xp-a moraš skinut patch mi se čini za enkripcije jace od WEP-a, il je to rijeseno s Sp3, meni je trazio update ( nije on direktno, nego sam ga ja update-ao rucno ) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|