|
![]() |
#571 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
tako se ja danas malo zafrkavam i puknem bclk na 220*21, smanjim mnozitelj memorije, nabijem voltazu CPUa na 1.50x i bootam, odvrtim superpi 8.939 i sve lijepo.. osim sto je cijeli komp lagano usporen.. kad boota, sporo mijenja ekrane, sporo trazi diskove i usb uredjaje.. proba sam dizat neke napone, ali ne pomaze.. koj napon bi mogao utjecat na takvo ponasanje kompa??
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
od LemilicE
|
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
od LemilicE
|
ja sam probao 102, nisam htio vise.. ali i na 100 je ista stvar.. sta treba jos vise dizat? voltaza?
![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ako je usporeno, očito nešto ne štima, i overclock nije stabilan, iako prolazi jedan SuperPi. Probaj na 215 ili na 225MHz, možda je baš na 220MHz neka caka. Ili probaj spustiti multi na npr 15 i staviti bclk na 220 i vidjeti da li se ista stvar događa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#580 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Tako da, ako ganjaš max BCLK onda ti svakako treba PCI-E iznad 110MHz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#581 |
.
|
Ne nužno tako visoko. Meni je za 225 na EX58-UD3R bilo dovoljno dići na 104MHz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
od LemilicE
|
lijepo je i to znati!! budem probao!!
![]() |
![]() |
![]() |
#584 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
.
|
Napisao sam to čisto jer sve ovisi o matičnoj ploči, a ovog za 24/7 se možda neće svatko držati (iz tko zna kojeg razloga), pa valja naglasiti, da nije pametno na duge staze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#588 |
Banned
Datum registracije: Jun 2009
|
Seagate 7200.11 je odlicna po pitanju klokanja PCI-E frekvencije. Mnogi su je preporucili za to |
![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
koliko "runs" kod linxa moram zavrtit da mogu rec da je clock stabilan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
aha,zato sto mi javlja grešku nakon 2h :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
od LemilicE
|
cim ti javlja gresku znaci da je nestabilno
![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
Banned
|
Imam jedno malo pitanje...sry ako sam fulao topic uglavnom imam matičnu Asus P6T i najnoviji bios...uglavnom ja bi htio staviti stariji bios ali niti jedan program mi to ne odobrava..kaže mi da ne mogu fleshati stariji bios kaj je gore već noviji... uglavnom razlog flashanja je jer vidim da su neki likovi postigli na toj ploči i 247BCLK, a ja ne mogu preko 221, a jedini razlog za to je ja mislim bios..jer ne znam kaj da više radim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#594 | |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Banned
|
hmm...moram reć da nisam gledao bclk wall proca..budem progoglao ili ak ti već imaš link di se to može nać javi ![]() inače moj batch je 3939B078 @dejan: hmm a ne znam..moguće..al kad sam vidio da je od maXov išao na zraku i preko 230, moral bi moj barem preko 222 ić ![]() Zadnje izmijenjeno od: DomagojX. 11.02.2010. u 14:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
[QUOTE=hammer_of_thor;1532061]Da, skužio sam ![]() Ima još vremena za igranje sa memorijom, neće ona nigdje ![]() Naći ću joj frekvencije i voltaže već negdje. Ima ti ja postavke za postavke za 3900Mhz na procu i 1950Mhz memorija.Sve isto kao i ti imam ali neznam koju maticnu imas.Ja imam Gigabyte EX-UD5 Extreme.Neces nigdje naci frekvencije i voltaze za postavke za rad na 4000Mhz procesora i da tu memoriju natjeras na 2000 ravno.Osim da ne uletis u crveno polje s voltazama.Vjeruj mi da sam imao problem s time i da i dan danas mi je nemoguce uciniti komp stabilnim s tim clockom.Ali vjeruj mi da ti ni netreba vise od 3,9 i 1950.Cak su mi i latencije spustene na 8-9-8-21 1T.Kupio isto u linksu i kad sam postavljao ovdje pitanja bio sam neshvacen,da nekazem da ni u Linksu to nisu uspjeli.Pa eto da ti ustedim trud.Komp leti i stabilan je na tim vrijednostima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
i7 920 problem
Mislim da imam problem sa procom, ali nisam siguran! ![]() Znaci imam gore navedeni proc na DFI lan party JR x58 ploci. Koristio sam do jucer windows 7 RC, danas sam gore stavio ultimate, i sta se dogadja: Jednom upalim komp, pokrenem benchmark intelov CPU id, i cpu-z javljaju mi da proc radi na 1.6 umjesto 2.7 ghz, reset, pokrenem ponovo radi na 2.7, opet resetiram i on opet na 1.6, a ne mjenjam nista po biosu, pa ne kuzim u cem je kvaka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Je upaljen je taj EIST, probao sam ga ugasit prije no skocilo je gadno, al sam jos nesto bio poprcko pa je skocio na 3.3ghz, pa sam vratio na default optimized postavke. No i u rcu je bio upaljen Eist pa mislim da je svaki put ucitavalo 2.7. A sad malo 2.7 malo 1.6. Pogledat cu power options jos. EDIT: upaljen je HIGH PERFORMANCE, probat cu jos malo opet taj eist ugasit, da vidim kako ce se ponasat. Zadnje izmijenjeno od: Relja. 20.02.2010. u 13:05. Razlog: EIST |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|