|
![]() |
#1 |
Pesimistični optimist
Datum registracije: Feb 2007
|
HP Compaq nx7010 ne prepoznaje novi HDD
Kao što u naslovu piše morao sam uzeti novi hard za notebook nx7010 i uzeo sam WESTERN DIGITAL PATA 160 GB, 8MB, 5400okr/min! Kako sam ga stavio notebook ga uopće ne prepoznaje no kasnije sam shvatio da može biti problema ako je hard veći od 120GB zbog bios-a! Pitanje glasi dali mogu ikako osposobit taj hdd da radi? Molim vas za odgovor, hvala unaprijed!
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Vidi ako ima update biosa, ako ne, onda zivi sa tih 120gb. Trebao bi radit.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Pesimistični optimist
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Drugi put najprije provjeri dostupni info pa tek onda u kupovinu. To bi trebao biti HP Compaq nx7010 Notebook, XP Downloads Provjeri jeli hdd dobro sjeo i ostvario ok kontakt (ako treba za probu bez caddy - ja). Zadnji BIOS je F.55 (3 Aug 2005 - sp30915.exe). Ako BIOS nema podršku za 48bit LBA translation (obrnuto tumačeno kao 137/128Gb limit) probaj taj hdd preko adaptera spojit u PC i napravit 2 particije po 80Gb (možeš odma i formatirat) i sad takvog vrati u lap te provjeri jeli detektiran. Inaće HP je u taj model ubacivao re-braned Seagate diskove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pesimistični optimist
|
Citiraj:
hvala ti puno na pomoći!
![]() |
![]() |
#6 |