Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.12.2009., 23:36   #1
CIS
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
(riješeno) ATI Radeon HD2900XT radi, ali ne daje sliku

Pozdrav :

Ovako,imam Sapphire HD2900 xt,512 mb koja nazalost sada nest neradi..
kartica je uredno radila do prije kojih pola godine,i tada je nabavkom nove kartice stavljena u kutiju u ormar..

Nazalost vađenjem iz ormara i ponovnim stavljanjem HD-a u pogon imam velikih problema..naime kartica je uredno spojena s 2x6 pinska konektora bas kao i prije..ali neradi..tj windows se bota,cujem zvuk pri ulasku u njega ali slike na monitoru nikako..
A kada se spoji na samo 1x6 pinski kartica sve isto radi samo sto su joj ventovi na 100 %..
Nisam pokusao s flash-anjem biosa jer nemam floppy-a..hh..smijesno ali eto

e sad sto bi moglo biti :S..ako netko zna,molim vas pomozite..otisla mi je 4850 pa mi treba ova
CIS je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2009., 23:59   #2
Hrjax
Banned
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
Znam da cu biti popljuvan,ali jesi li dobro provjerio VGA/DVI kabel?
Bubam ovako napamet,tako je slicno bilo kolegi,mislio je da mu je izgorila grafa,stavio je drugu i isto nije radila i onda sam skuzio da mu nije kabel bio dobro pricvrscen.

Ovo je dobronamjerni post,vjerojatno nije problem u tome,ali pogledaj,nista te ne kosta
Hrjax je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.12.2009., 00:08   #3
Pegasus8
Premium

Pegasus8's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Grafička ima dva DVI porta, jesi probao na drugi uštekat da vidiš?
Glupo pitanje al ajde

Još nešto, ti monitor daje znakove života, da on nije odapeo čudnovatim putem...

Intel i3 8100 @ 3.6GHz

Asus ROG Strix H370-I Gaming

Corsair LPX 2x8GB DDR4 3200MHz

Sapphire RX580 Nitro+ 4GB

Adata SX8200 Pro 256GB

Western Digital Red 3TB

Corsair SF600W Gold

Lian Li TU150W

Pegasus8 je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2009., 02:23   #4
CIS
Banned
Moj komp

Hrjax - kabel je dobro pričvršćen..provjeravao sam to vec par puta

Pegasus8-nije do monitora,sad upravo radim na njemu..ali nazalost na pci grafi ..da probao sam i na drugi i ista stvar..nije do dvi-a i to sam vec probavao..a monitor kao da se bios nece botat,samo blica..

grafa mi hitno treba a nezz sta joj je..a koliko znam nije bila lupana niti ista.tako da nije ostecena..tj ja bar nevidim na njoj nigdje nista polomnjeno,a pregledao sam ju cjelu par puta..cak sam ju cjelu i rastavio ali potpuno normalno izgleda..samo je stajala u kutiji..nezz koliko vlaga moze stetit(vjerovatno jako malo)ali opet da se zna da i nje nije bilo pa eto..
Staro 30.12.2009., 09:54   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Odnesi je kod nekog frenda pa je probajte. Ako ni tamo ne proradi, vjerojatno je možeš baciti.
Staro 30.12.2009., 10:24   #6
CIS
Banned
Moj komp

danas idem do kolege pa probam i to..iako nevjerujem da ce raditi..idem do njega cisto radi floppy-a da fleshnjamo bios,jer neznam vise sta da radim..

Ako netko zna sto bi moglo biti..plsss help
Staro 30.12.2009., 12:18   #7
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Šta će ti floppy za flashanje BIOS-a na grafi? Imaš win programe za to.
http://www.techpowerup.com/downloads..._Flashing/ATI/
Evo ti i kolekcije BIOS-a za nju
http://www.techpowerup.com/vgabios/i...-E&memSize=512
Staro 30.12.2009., 12:37   #8
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Samo pazi, jer to iz win-a nije 100% sigurno...ma koliko god pazio. Pazi i kakve bios-e skidaš i tako.

Jer znam jednoga "tulca" koji je flashao x1800gto sa biosom 3870. Naravno nije bio kriv on ...
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2009., 12:45   #9
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ja sam flashao par puta s tim programima (više se ne sjećam kojim od njih, znam da je bio neki 'flash') i nikad problema.
Staro 30.12.2009., 13:34   #10
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Halos Pregled postova
Samo pazi, jer to iz win-a nije 100% sigurno...ma koliko god pazio. Pazi i kakve bios-e skidaš i tako.

Jer znam jednoga "tulca" koji je flashao x1800gto sa biosom 3870. Naravno nije bio kriv on ...
Ja sam preflashavao i 3870 valjda 50 ak puta...nikad problema
Oglas

Oglas
Staro 31.12.2009., 02:10   #11
CIS
Banned
Moj komp

hh..ma fleshao sam bios dosta puta..coconut samo mi reci kak cu fleshat bios iz windowsa ako mi neradi grafa :S..i to bi voljeo znati ..hh..ali ipak puno hvala na pomoci
ma pazim ja,ev grafa upravo savrseno radi..fleshao sam bios i sve super..ipak je nesto do njega bilo..iako nekuzim stvarno zasto,ali eto..nikad nisam vidjeo da su se latencije same promjenile od stajanja u kutiji ali et..hh..hvala svima koji su pomagali

I usput ekipa sretna nova godina :P
Staro 31.12.2009., 02:21   #12
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Ovo je nešto najcudnije sto sam ikad čul

Daj molim se opiši postupak kak si to sve napravio, flashanje i to , jer tko znas sta ti je prvi put desilo, jer grafa je 100% radila i prije...mislim, barem se meni čini, jer bios nemože samo tako nestat
Staro 31.12.2009., 14:57   #13
CIS
Banned
Moj komp

e pa bas je to i meni bilo cudno :S..a grafa nije radila vjeruj mi..evo ako bas hoces pitaj quake-a..nije na ovom forumu ali imas ga na HW gurus-u..a cek sta ti nis nikad fleshao bios pa ti se dogodi da grafa neradi,i onda moras vracati stari..kako si ga vracao??? pa napamet tj na sljepo,jel?? imao sam vec dvije 2900xt..pa eto znam sve napamet..tj imam napisano a ako ti nije problem citaj si malo ovdje : http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97713
tu nam se se događalo dosta toga s njima..tj jedna je bila pro a druga xt pa smo morali pro fleshat u xt..pa eto naucilo se jos tada..a ako bas zelis da ti opisem mogu..samo reci
i to sto neki imaju manje postova neznaci da vi pametnjaci(s vise postova na ovom forumu) imate vise znanja,čast iznimkama
Staro 31.12.2009., 15:16   #14
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Je, meni se samo jednom desilo da mi grafa neradi nakon flasha, ali taj jedini put je bio dovoljan da nisam mogao vratiti natrag bios. Jednostavno bolje da ti negovorim da sam morao zaobilazit ...
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=166347

Ugl., nema frke, mislim da bih i ja sada znao na sljepo flashnut, samo treba imat muda
Da, ja sam sve samo ne pametnjak, a postovi su mi vecinom spamara tako da

p.s. svaka cast na onom bečnu s linka, sve detaljno fino
Staro 31.12.2009., 17:19   #15
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Pa ne moraš na slijepo flashat ako imaš onu PCI sto si spomenuo. Ako se dobro sjecam, prilikom flasha se preko parametra bira i lokacije graficke koju se flasha pa neces flashat na tu u PCI slotu.

Ispravite me ako grijesim.
generic je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2009., 17:30   #16
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Istina, al treba imat PCI graficku. Dobro ja ju imam, tako da zasada nisam morao ići na "sljepo"... ali gosin CIS ocito nije imao da, obicno 0(ili 1 u slucaju sli/fc) predstavlja kornji PCIe utor. Neznam dali/kak ide za flashanje za PCI utor...
Staro 03.01.2010., 13:04   #17
CIS
Banned
Moj komp

e pa bas to..nisam trebao na sljepo ali jesam ..ali eto..ma glavno da ona sad uredno radi ..halos nisam tako mislio vec cim netko s manje postova dođe nest pitat vi ga vecinom samo popljujete..ispravi me ako grijesim ..
I hvala na onom bilo je tu dosta truda
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno