|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
WIN7 ne nalaze drivere za 56k modem
Pokušavam srediti ovaj modem i kad ga ubacim u komp, win7 ga ne instaliraju automatski, nego mi je žuta ikona u device manageru. Da li netko zna gdje i kako nabaviti drivere za njega? P.s. da, znam da više nitko ne koristi 56k, ali nije moj kompjutor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Probaj ručno staviti drivere za Vistu ili XP.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Skini V90 driver za Vistu ili XP i manualno pokušaj instalirati.
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nemože ti se pomoći kad nisi dao potreban info, opis proizvoda na linku govori nešto a ujedno i ništa. Kompanija PCTel je prodala modem chipset (naveden PCTEL 2800) / proizvode Conexant - u, kao proizvođač naveden Asonic koji nema web za support (vjerojatno neka kineska garaža proizvodnja). Izvadi karticu vani i prepiši ovdje oznake na chip - u kao i Device ID pod kojim se javlja pa možda iskopamo nešto. Ako imaš XP drajver upload - aj ga negdje na net jer može pomoći u pronalaženju rješenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Evo imam isti problem, tj. radi se o istom modemu na win 7 x64. Dobio sam sa njime drivere na cd-u (za win xp i vistu) ali ne zeli ih instalirati surfao sam i nigdje naci odgovarajuce drivere. ![]() Ako netko ima koristan info neka javi, inace glavni razlog koristenja ovog modema je primanje i slanje fax-a (imam dsl). Oznake na chipu su sljedece: Conexant HSFI CX11252-41 0410y1el 0411 TAIWAN Zadnje izmijenjeno od: Verbum. 22.12.2009. u 00:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
nisam sto posto siguran no imas sada opciju FOIP (fax over ip) mislim d ani nije cak skupa oko 10kn ima opcija i za besplatno jedino sto se valjda naplacuje dolaz fax-a ali faxove mozes na kompu provjeriti itd itd, evo baci oko nisam gledao za t-com ali znam da na optimi postoji http://www.optima.hr/za-posao/dodatn...usluge-za-ured skroz na kraju pise "OptiNET UM Fax"
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
probaj kroz cp dodat instalaciju (drivere) jer tako sam ja uspio u skoli za stare printere ubaciti drivere i sljakalo je...odes u device and printers >> add device >> odaberes kojeg hoces, odaberes instalaciju i pokrenes...sad se nesjecam tocno kak sve ide evo sto je izbacio google http://www.bioticaindia.com/conexant...x11252-41.html 48% vote-a kaze da je kompaktibilno s w7 EDIT: http://www.conexant.com/ ovo je valjda njihova stranica no koliko vidim ni D od drivera
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
@creativo91 Još da si dao Device ID bilo bi super. Po chipu to je Conexant HSFi PCI Software Modem. Sami Conextant ne daje pune (sa svim opcijama) nego tzv. generičke drajvere a plus tome "zadnji" os za koji daju je XP (HSFp_WinXP.zip, HSFp_WinXP64.zip). Pravog proizvođača se može otkrit po Device ID pa možda ima na njegovim support stranicama. Evo nekoliko linkova koji te mogu odvest do rješenja: http://www.64bitdrivers.com/driver.php?id=1376 Modem Installer for Conexant Soft Data/Fax Modem with SmartCP (Microsoft Windows Vista 64-bit) Summer 2008 Original Conexant PCIe Modem Driver Vista 64-bit) Ovaj zadnji je za HP Desktop PC Pavilion a6528p (u kojem se isporućuje spomenuti modem) ali HP sada ima novi biser za win7 ne daje direktni dl. drajvera po komponentama (barem u ovom slućaju) nego samo jedan "HP Remote Solution Application Update". |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
@Nikky device id je PCI\VEN_2003&DEV_8800&SUBSYS_280016EF&REV_02 PCI\VEN_2003&DEV_8800&SUBSYS_280016EF PCI\VEN_2003&DEV_8800&CC_070300 PCI\VEN_2003&DEV_8800&CC_0703 tj. to sam nasao pod hardware id-s. Probao sa sa tvojim gore navedenim driverim i ne radi, pratio sam tvoje instrukcije znaci instalacija preko kontol panela... Zadnje izmijenjeno od: Verbum. 22.12.2009. u 11:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Net kaže VEN_2003&DEV_8800 = NetoDragon 56K Voice Modem (Pro-Nets Technology). Tvoj modem bi trebao biti jedan od ovih (HPI56N ili HPI56L6). Za kua se fale ISO cetrifikatima kad nemaju dl. drajvera. Po jednoj drugoj informaciji "približni" klon je Smart Link Ltd. PCI\VEN_2003&DEV_8800 LM-I56N, a pod tim imenom ima i LG Electronics, LM-I56N, LM-I56N Wave Device (vidi[/URL]). I to je opet za XP. Ukratko s * * * e. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.12.2009. u 14:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
@Nikky Tnx na trudu. ![]() No nije neki problem otici cu u Links i traziti povrat novaca ionako sam ga jucer kupio. Postavlja se pitanje koji modem da kupim, a da radi sa win7 x64 provjereno. Stvarno mi je bitno da mogu primati i slati fax-ove preko kompa. Eto ako netko ima savjet koji modem kupiti da radi provjereno (cak i eksterni) bio bih zahvalan. Zadnje izmijenjeno od: Verbum. 22.12.2009. u 15:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Evo malo gledao po nabavi i US Robotics supportu, situacija je prilično zeznuta. Kako taj komad hw nije više mainstream odma su cijene skočile u nebo (cca 300 - 450 Kn), pomalo suludo. Pri tom ne mislim na ove šroteks soft interne verzije (cca 100 - 150 Kn) koje možda rade a možda i ne kao u tvom slućaju. Najpametniji prijedlog je da nađeš second-hand externi US Robotics, spaja se preko serial porta (RS-232), dosta čest do ulaska ADSL Broadbanda. Te externe verzije imaju veću šansu da budu prepoznate od win7 i da rade zato jer imaju svoju pamet i os treba samo da upravlja sa samom komunikacijom. Za kraj evo šta proizvođač tvrdi da radi ali je cifra suluda: Modem 56k RS232 US Robotics USR815630D V.92 External USR815630D Support |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|