Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.12.2009., 09:17   #1
perica980
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Ne radi pppoe na adsl link s vanjskog racunara

Mreza se sastoji od adsl rutera (kasda) koji radi u bridge modu na koji je spojen wireless router (d-linkov) preko kojeg se na internet spajaju racunari u mrezi.

Na racunaru van te mreze kreiram dsl link da bih se spojio na adsl link isp-a ali spajanje ne radi. Ocigledno je problem u routeru (wireless) koji stalno stoji spojen na link (kad ga ugasim, spajanje radi).

Kako ovo rijesiti? Mozda na wireless routeru postaviti dial on demand konekciju (ne znam mogu li ovo d-link routeri)?
perica980 je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2009., 10:56   #2
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Nemozes, barem ne u HR, biti sa jednim userom spojen vise puta u istom trenu neovisno o lokacijama.

Dakle ako stavis dial on demand, a router ti je spojen (on demand) i dalje neces moci spojiti drugi komp sa tim istim userom. Vrijedi i obratno, ako ti je komp spojen router ce ti biti odbijen.
mann je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.12.2009., 11:24   #3
perica980
Premium

Moze li se ista uraditi po ovom pitanju? Nesto kao prisilno "ubijanje" konekcije na remote routeru. Ili da ovo radi neka aplikacija koju cu instalirati na racunaru unutar te mreze?

EDIT: ja sam imao drugaciju predodzbu o ovome dial on demand. koja je njegova svrha uopce?
Staro 22.12.2009., 11:39   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Svrha mu je da router ostvaruje (podiže) konekciju samo onda kada ti treba a nakon definiranog vremena neaktivnosti prema netu je prekida.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2009., 19:30   #5
perica980
Premium

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Svrha mu je da router ostvaruje (podiže) konekciju samo onda kada ti treba a nakon definiranog vremena neaktivnosti prema netu je prekida.
cek malo. ja sam onda dobro znao sto je dial on demand.

kako onda na ruteru ne mogu podesiti dial on demand, ruter ce onda uspostavljati vezu kako korisnici budu isli na internet, a poslije radnog vremena, ja kao admin cu se moci spojiti na tu konekciju bez da moram ugasiti router?
Staro 22.12.2009., 20:43   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Opet nećeš postić šta želiš (da se na net spojiš sa drugačijim accountom nego je definirano u routeru) jer će router uspostavit konekciju odma kad "vidi" da tražiš nešto sa neta.
Neznam zašto kompliciraš ?
Ako nije u igri zamjena accounta onda svi koji su "iza" routera a isti radi i nije podešavana nikakva filtracija mogu na net.
Staro 23.12.2009., 00:03   #7
perica980
Premium

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Opet nećeš postić šta želiš (da se na net spojiš sa drugačijim accountom nego je definirano u routeru) jer će router uspostavit konekciju odma kad "vidi" da tražiš nešto sa neta.
Neznam zašto kompliciraš ?
Ako nije u igri zamjena accounta onda svi koji su "iza" routera a isti radi i nije podešavana nikakva filtracija mogu na net.
ne, nisi me shvatio. ja sam admin i imamo adsl flat kojeg zelim koristiti od kuce, ne iz firme (sve je regularno) ali ne zelim svaki petak gasiti router da bih se od kuce mogao spojiti na net.

kako ovo uraditi? zbog toga sam i spominjao dial on demand. znam da bih ovo lako mogao postici da svi u firmi imaju pppoe konekciju koju pale prije spajanja na net, ali nije tako. any ideas?
Staro 23.12.2009., 10:07   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Hm, za sada mi ne pada ništa na pamet osim: "svaki petak gasiti router da bih se od kuce mogao spojiti na net".
Staro 23.12.2009., 11:21   #9
mann
Premium

mann's Avatar

Bilo koji upaljen komp u firmi ce ti vrlo lako rezultirati stalnim podizanjem konekcije. Ako ugasis bilo kakav izvor av updatea, dns checka, windows updatea i sta ti ja znam cega sve ne, moguce je u teoriji da bi proslo.

Bitno je da ti router spusti vezu prema netu. Jednom kada je spustena ona se u tom trenu ne koristi. Ako netko dodje u firmu dok si ti od kuce spojen naravno nece moci doci do neta.
Staro 23.12.2009., 12:32   #10
perica980
Premium

Citiraj:
Autor mann Pregled postova
Bilo koji upaljen komp u firmi ce ti vrlo lako rezultirati stalnim podizanjem konekcije. Ako ugasis bilo kakav izvor av updatea, dns checka, windows updatea i sta ti ja znam cega sve ne, moguce je u teoriji da bi proslo.

Bitno je da ti router spusti vezu prema netu. Jednom kada je spustena ona se u tom trenu ne koristi. Ako netko dodje u firmu dok si ti od kuce spojen naravno nece moci doci do neta.
ok, na ovo sam mislio. svi racunari se i inace gase tako da nema tko aktivirati link. a timeout mi je uvijek namjesten na 1 minutu.

e sad, ono drugo vaznije pitanje: podrzava li d-link wireless router dial on demand posto mi je glavni ruter stavljen u bridge mode?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.12.2009., 13:45   #11
mann
Premium

mann's Avatar

Citiraj:
Autor perica980 Pregled postova
ok, na ovo sam mislio. svi racunari se i inace gase tako da nema tko aktivirati link. a timeout mi je uvijek namjesten na 1 minutu.

e sad, ono drugo vaznije pitanje: podrzava li d-link wireless router dial on demand posto mi je glavni ruter stavljen u bridge mode?
Od t-coma podrzava. Imao sam D-Link 684 ili tako nesto. On ima opciju dial on demand.
Staro 23.12.2009., 17:02   #12
perica980
Premium

ok. hvala na odgovorima.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja