|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2005
|
Internet i mreža 2 x
Da ne duljim, s mrežama sam amater i malo sam proguglao i informirao pa mi se sve smučkalo pa ako bi mogao od nekoga dobiti ukratko pomoć. Imam 2 PC-a koji su sada jedan kraj drugoga, jedan Win7 (32bit) a drugi XP i oba spojena (žično) na internet preko T comovog D-Linka 584t i nisu umrežena. Na sedmici imam mrežnu a na Xp dvije. Imam viška i jedan Thompson 706i od Amisa. PC sa sedmicom bih trebao premjestiti u drugu sobu cca 20 m udaljenosti u kojoj nema telefonski priključak. Kako naj jednostavnije naj efikasnije to spojiti da funkcionira internet na oba , možda neka bežićna opcija ili...? Pitanje drugo manje važno, dali bi se to dalo i umrežiti ? Zahvaljujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Tvoj router nema opciju za wireless. U slučaju da ga ne želiš zamijeniti drugim, jedina opcija ti je da povučeš lan kabel od drugog kompa do routera. Da bi oba kompa mogla istovremeno surfati, uređaj mora biti u router modu (nema onog, desni klik 'Connect' već si stalno na netu). Da bi oba kompa mogla međusobno 'vidjeti' jedan drugog i dijeliti materijal, moraš im napraviti dodatne radnje. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62874
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2005
|
Znaći može kabel bez obzira na udaljenost ? |
![]() |