Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.12.2009., 14:58   #781
quantum112
Premium
Moj komp

quantum112's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ne znam sto vi radite da dobivate 115°C, na kartici od frenda koji ima taj fan (ja mu ga osobno montirao) ni u furmarku ni nigdje VRM ne prelazi 75°C, niste nesto dobro napravili.
quantum112 je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2009., 16:09   #782
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor quantum112 Pregled postova
Ne znam sto vi radite da dobivate 115°C, na kartici od frenda koji ima taj fan (ja mu ga osobno montirao) ni u furmarku ni nigdje VRM ne prelazi 75°C, niste nesto dobro napravili.
Gle, nema tu sta lose napravit....ako si ti montirao kao sto kazes onda si vidio da pogotovo sada kada dobijes i normalne sarafice nemas sta uhebat. Sve lijepo ocistis, stavis na thermal p. ona dva pasivca i nakon toga nakeljis cijeli Accelero....ako ne znas stavit dva pasivca kako treba i cijeli vent, a imas sve nacrtano doslovce onda stvarno nemam komentara.
Pogledaj malo po netu i vidjeti ces da svi imaju isti i jedini problem, a to je pregrijavanje VRM-a. Je, ni meni ne ide preko 75 kada surfam netom, ali da u Futuremarku ne prelazi 75 to ne vjerujem pa molim te nabaci koji SS nakon 15-20 min. Futuremarka. Ili on ima neki "magicni" Accelero ili smo mi svi dobili lose primjerke i ocito ne znamo zasarafiti tri sarafica na pasivce te ostale na ostatak venta.

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2009., 20:23   #783
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ta temp se ne moze snizit....i to je tak....mislim, ako vec sad ima hrgu aluminija na vrmovima i još pusu ventovi na to i svejedno je 100 stupnjeva onda jednostavno nema rjesenja....veci pasivac od onoga ni nemres stavit...

Jedino rjesenje bi mozda bilo vodeno hladjenje....a i jednostavno kad se pogleda kolko je mala povrsina vrma a kolko se ekstremno grije, logicno da ga se tesko ohladiti. Zato je i lakse ohladiti gpu kad se isto toliko grije ali na deset puta vecoj povrsini...
denied je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2009., 17:56   #784
MikroChip
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2009
mene to vise ne dira uopce...radi na 115 C nek radi...pomirio sam se s tim da mu nema pomoci. al cudno da niti u jednog igri nemam pad FPS-a niti ikakve artefakte.
Zakljucak:dok sve radi uredno ne treba nista dirat.
MikroChip je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2009., 19:26   #785
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Citiraj:
Autor MikroChip Pregled postova
mene to vise ne dira uopce...radi na 115 C nek radi...pomirio sam se s tim da mu nema pomoci. al cudno da niti u jednog igri nemam pad FPS-a niti ikakve artefakte.
Ma nema tu nikakvog pada FPS-a ili bilo sta slicno....danas dopodne igrao Risen cca 5 h bez prestanka i radi kako treba, ali sam u driverima stavio Accelero na 90% sto je u Cosmosu radi dobre zvucne izolacije ionako necujno + napokon sam maknio iz Cosmosa ode stock ventove i potrpao Scythe unutra i sve radi kako treba.

A polako pocinjem skupljati djelove za vodu pa cemo vidjeti kako ce onda biti.

Staro 11.12.2009., 21:57   #786
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor MikroChip Pregled postova
Do ljeta kad temperaturice vani malčicu porastu

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2009., 22:04   #787
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
Do ljeta kad temperaturice vani malčicu porastu
Da, za kojih 30 stupnjeva...onda se mogu ocekivat i rebootovi kompa , a i eksplozije . Mislim da je to prevruce, evo moja x2 je hladna ko led, 40/49 jezgre a vddc nista preko 54
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2009., 23:59   #788
MikroChip
Premium
Moj komp

vidis to zadnjih dana dosta razmisljam xD. al opet onda acc ide na 100% .
Staro 12.12.2009., 10:21   #789
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Isss.....da.....eksplozije....

Do ljeta cu promjenit vec jedno 18 grafickih.....a i da ostavim ovu tesko da bi bilo reboota.....bar ne kod mene.
Povecao brzinu ventova tj. kada igram driveri ne povise sami dovoljno brzinu ventova pa se VRM zagrijavali, a i vjerojatno je pomoglo sto sam maknio ona sranjaod ventova koja su dosla sa Cosmosom i stavio sve Scythe ventove unutra tako da je sada fino hladno unutar kucista. Sada kada su na 90% sve radi kao beba, jedino ne znam kako je ekipi koja nema izolaciju zvucnu na kucistu tj. dali onda Accelero radi kakvu buku!? U Cosmosu se ne cuje nista.....

Staro 12.12.2009., 12:06   #790
MikroChip
Premium
Moj komp

ja imam neko obicno kuciste i ne cujem nista...glasniji je V8 od ovog acc na 100 %
Staro 12.12.2009., 23:58   #791
mrVivi
Premium

mrVivi's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
CCC, ATI Tray, Riva Tuner...

Htio bih se rješiti CCC počeo mi je ići kraljevski na nerve iz nekog razloga mi svako malo piše čekaj detektiram... (nešto) a i mogo bi se malo sporije palit u svakom slučaju htio sam ga zamjenit ali čitam o ovim drugim i nije mi jasno dali oni podržavaju CF točnije 4870 X2 jer na nekim stranicama sam pročito da podržavaju a na drugima da ne. Tako ako mi možete to pojasnit bio bih zahvalan.
mrVivi je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2009., 11:23   #792
mrVivi
Premium

mrVivi's Avatar

OK instalirao Ati Tray tools i vidim da CF radi ali ono što nemogu naći je Automatic Fan Control Table da podesim tu tabelu.

OS je Win7x64
Staro 13.12.2009., 11:27   #793
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Pa pogledaj dokumentaciju (možda nešto o tome piše u helpu) ili probaj naći info na http://forums.guru3d.com/

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2009., 20:12   #794
mrVivi
Premium

mrVivi's Avatar

jesam i piše da se to treba nalazit pod Overclock Settings-Fan ali tamo nije a nigdje nema objašnjeno zbog kojeg razloga ja to nemogu nači ili kako da ga uključim.
Staro 13.12.2009., 23:20   #795
ivoHuljev
Guest
Moj komp

Datum registracije: Dec 2008
ivoHuljev je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2009., 12:43   #796
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Citiraj:
Autor ivoHuljev Pregled postova
Dali se to moze nakeljit uz Accelero nekako i idali ima toga kod nas uopce!?

Ako netko narucuje iz vana neka mi sibne PM...kupujem!

Edit:

Dali je to uopce za 4870x2....meni se cini da nije.
Ako je.....kako to montirat gore uz Accelero ili neki dr. vent....makar ne znam koji drugi ima kod nas za 4870x2.

I ima Links za 220 kn.

Staro 15.12.2009., 13:02   #797
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Ono navedeno je samo za single 4870/4890.

No, danas sam stavljao Nanoxiu na H50 uz stock vent koji dolazi sa Corsairom. Samim time sto sam stavio Nanoxiu na H50 od 1200 RPM koja baca iz kucista van vruci zrak tako sam i smanjio temperatiru od VRM na cca 88 C sto je ok....i to nakon 3 h igranja + komp stoji pored vruceg radijatora u stanu.

Vidjeti cu kako ce se "ponasat" nakon malo duzeg igranja, ali za sada je ok + spustile se temperature na CPU.

Staro 15.12.2009., 15:41   #798
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor win32 Pregled postova
Ono navedeno je samo za single 4870/4890.

No, danas sam stavljao Nanoxiu na H50 uz stock vent koji dolazi sa Corsairom. Samim time sto sam stavio Nanoxiu na H50 od 1200 RPM koja baca iz kucista van vruci zrak tako sam i smanjio temperatiru od VRM na cca 88 C sto je ok....i to nakon 3 h igranja + komp stoji pored vruceg radijatora u stanu.

I sad mi da ti ensto konkretno kazemo na ovo, imas grafu koja se voli zagrijat, em ju držiš pored radijatora , kaj ****š nas tu, makni ga od raidjatora, ili zatvori radijator
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2009., 18:13   #799
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Citiraj:
Autor Halos Pregled postova

I sad mi da ti ensto konkretno kazemo na ovo, imas grafu koja se voli zagrijat, em ju držiš pored radijatora , kaj ****š nas tu, makni ga od raidjatora, ili zatvori radijator
Rado da imam negdje mjesta.......a i kao sto rekoh, problem rijesen sasvim slucajno i to na nacin na koji sam gore napisao.

Staro 16.12.2009., 02:54   #800
Dario-rijeka
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2009
pozz ekipa,
imam problem sa navedenom karticom.
na win7 ultim x64 original nemogu instalirati 9.11 drivera jer dobijem BSOD kod detektiranja hardvera, kad detekcija i prode opet dobijem prilikom pokusaja instalacije drivera...

instalirao sam 9.5 drivere koji su prosli sve testove ali sad mi se desava da se igra jednostavno zamrzne, muzika nastavi i nakon 10 sec dodu crni ekrani (imam dva)...
kad resetiram komp uopce nemam slike vec je i dalje crno a monitori traze ulaz analog/digital kao da nista nije ni spojeno.

Nakon nekoliko resetiranja slika dode ali se zna desit da dode potpuno pixelizirana (slika u prilogu).

Ima tko kakvo rjesenje, a ako je rjesenje garancija kako da ja ekipi objasnim da meni ne radi, jer mi frend imao slicnih problema gdje su mu vratili grafulju jer je njima sve ok...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	PC130126.jpg‎
Views:	218
Size:	102.1 kB
ID:	10234  
Dario-rijeka je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2009., 13:22   #801
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Prvo i osnovno, ispuni Moj Komp da vidimo o kakvim se komponentama radi opcenito u tvojoj kanti .. Btw, jesi proba catalyste v9.10?
Staro 16.12.2009., 14:17   #802
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Mislim da je to zrelo za garanciju.
Dali grafa radi sa driverima koje si dobio sa njom?
Probaj je na XP stavit i u frendov komp da budes siguran i ako bude ista stvar nosi je na garanviciju.
Ako je vrate i kazu da je sve ok, zahtjevaj da je testiraju pred tobom. Nije rijec o stvari koja kosta par kn vec o poprilicno skupoj grafi.
No ako nece htjeti testirat pred tobom pitaj tu ekipu sta da radis i kome da saljes prijavu.

Staro 16.12.2009., 14:19   #803
Dario-rijeka
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Prvo i osnovno, ispuni Moj Komp da vidimo o kakvim se komponentama radi opcenito u tvojoj kanti .. Btw, jesi proba catalyste v9.10?
9.10 isti problem... tj BSOD mi ni ne dopusta da instaliram driver na pocetku, a kad instaliram 9.5 imam taj problem (slika u postu)

komp je editiran ali

Q9550
OCZ platinum 2x2 ddr2 1000MHz
Ati radeon 4870x2
ep45-ds3
850w hx corsair
twelve hundred
2x 2TB WD CD
1x 640GB WD CD
Staro 16.12.2009., 19:48   #804
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Napravi kako sam ti rekao....probaj je piknit u frendovu kantu i za svaki slucaj na XP, makar bi na Win7 trebala raditi kao beba.
Ako i onda bude zahebavala nosi je u servis.
Takvu situaciju sam i ja imao jos prije sa Asus N6600GT GS i memorija joj je otisla te sam dobio novu.

Staro 16.12.2009., 22:53   #805
Dario-rijeka
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor win32 Pregled postova
Napravi kako sam ti rekao....probaj je piknit u frendovu kantu i za svaki slucaj na XP, makar bi na Win7 trebala raditi kao beba.
Ako i onda bude zahebavala nosi je u servis.
Takvu situaciju sam i ja imao jos prije sa Asus N6600GT GS i memorija joj je otisla te sam dobio novu.
Probat cu
dalje mi je problem garancija jer nema sa testiranjem nista, ona prode testiranja memorije i ostala testiranja, a onda pukne samo tako u igri...

sta se tice drivera, koristim drivere sa neta jer mi je cd 8.nesto i prilikom instalacije mi kaze da su vec novi driveri vani i da skinem njih i ne nastavlja se instalacija postojecih drivera jer ti nisu kompatibilni sa win7
Staro 17.12.2009., 12:28   #806
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Kakva tocno testiranja prode tj. sa kojim programom?

Jesi si pogledao temperature!? Da se slucajno ne pregrijava ili nesto!?

Dali je graficka dobro "legla" u MBO!? Jesi pogledao kablovinje dali je sve ok?

Probaj je staviti u drugi komp ili na XP...ako ni tamo ne radi nosi je u servis.

P.S.

Pa kako se ponasa grafa dok radis nesto drugo na kompu...dok si na netu ili dok npr. gledas neki film!?

Mozda se stvarno pregrijava i jednostavno se ugasi.

I da....jesi je OC mozda?

Staro 17.12.2009., 12:33   #807
Dario-rijeka
Registered User
Moj komp

temp je od 50-100 sta me i ne cudi sobzirom na graficku, a citam okolo da to i je standard...

OCana nije, ali sam odlucio da ide u servis...
Staro 18.01.2010., 23:13   #808
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Jel zna netko jel Linx prodaje onu noviju verziju AC Extreme 4870x2 (s duzim serafima) ili onu s kracim?
denied je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2010., 17:53   #809
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Citiraj:
Autor denied Pregled postova
Jel zna netko jel Linx prodaje onu noviju verziju AC Extreme 4870x2 (s duzim serafima) ili onu s kracim?
Duzi......ja kupio bar kod njih sa duzim.

Staro 31.01.2010., 01:16   #810
ivoHuljev
Guest
Moj komp

Datum registracije: Dec 2008
Potvrđujem, sa dužim vidama je.
ivoHuljev je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme