|
![]() |
#2851 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: simba. 18.12.2009. u 11:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2852 | |
hdtelevizija.com Editor
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2853 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
pa pročitao sam i kužim kaj se hoće reći te uzimam sve to u obzir. Prednost plasmi u prikazu boja i prikazu crne boje je neupitna ali nerjetko u trgovinama naletim na plasme sa mutnjikavim prikazom i loše oštrine. Naprimjer u tehnomax-u garden mall dubrava jedan pored drugog nekakav panasonicov lcd 82 cm (malo jači model jer mu je cijena oko 8 somova) i ispod njega 50v10 plasma dakle top model. Oba prikazuju nekakav hd demo dobre kvalitete i slika na lcd-u je vidljivo jasnija i bogatija detaljima. Sad bi mogli razglabati o razlici u dijagonali ekrana postavkama tv-a, osvijetljenju prostora itd ali ja nemislim da je i kalibracija čarobni štapić jer moje oči su vidjele to kaj su vidjele. Neželim ovdje ništa konstatirati pogotovu kaj nemam gdje drugo uspoređivat kvalitetu prikaza plasmi i lcd-a osim u trgovinama ali eto to je samo jedno moje zapažanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#2854 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Slična priča kod mene, odem jučer u West Gate, neki techno shop, uglavom odličan izbor tv-a, na jednom mjestu svi brandovi, izloženo sigurno 50-ak modela, na svim se vrti isti demo. Tražim Panasonic 42G10, dođejm do njega a ono slika katastrofa, lcd od 3 soma kuna daje bolju sliku, gledam i ne vjerujem. Pozovem čovjeka kaj tam radi da mi malo objasni o čem se radi, uglavnom nakon 10 min i malo prčkanja po meniu ta plazma je davala najbolju sliku od svih ekrana u trgovini ![]() Tak da skužiš da oni te televizore uopće ne podešavaju, nego ih samo upale, a neki na defoultu daju bolju, neki lošiju sliku i tak, a puno modela uopće nema uključene neke opcije za bolju sliku, sumnjam da su svi i istim kablovim spojeni. Čak i vjerujem da namjerno podešavaju bolju sliku na modele kojih žele više prodat
Abit AB9 Pro \\ INTEL E6300 1.86Ghz & CoolerMaster Gemini II + 2X Xsilence RedWing 120mm \\ G.E.I.L PC26400CL5 2GB \\ Sapphire 3870 TOXIC 512mb Seagate Barracuda 320GB 16mb SATA2 + 2x WD 500Gb, 16mb,SATA2 \\ DVD-RW SAMSUNG SH-W163A SATA & LITEON SHM-165S6S SATA LCD Asus PW201 20,1" \\ Antec P160 Aluminium \\ Enermax Liberty 500W \\ MX518 + func 1030\\ Potenciometar ZALMAN ZM-MFC1 plus, sreberni 5.25" |
![]() |
![]() |
![]() |
#2855 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#2857 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Vrijeme da i ja promjenim TV, pa nakon malo čitanja i gledanja cjenika, odluka je pala na http://www.panasonic.hr/index.php?p=product&id=1656. Jel to dobar izbor i postoji li bolja 42'' plazma do nekih 6000kn?
![]() |
#2858 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#2859 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2860 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
Kupih i ja Panasonic P42C10Y - sve pet za sada, osim što mi se čini da je zujanje malo preglasno, malo iritira kad smanjiš glasnoću...da li je to normalno ili se može podesiti u postavkama? Ima li netko iskustva? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2861 | |
hdtelevizija.com Editor
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2862 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2863 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
samsung LE32B350F1 jel okej kupnja za 2222kn??? ili koji lcd 3000-3500 preporučate(3500kn je maksimalni limit koji ne bih htio dotaknuti jer osoba koja kupuje tv nema baš novaca, i ovo ce biti patnja) SONY KDL-32P3550 ili PHILIPS 32PFL3404H gledam ovu plazmu u metrou za 3111 i vidim da kažete da je ok i best buy. al mene pati to što se baš ne kontaju u tehniku i sad ono uhodavanje i paženje kako nešto gledati me odbija od preporuke ljudima plasme. i naravno netko im rekao da plasma troši kao tvornica čarapa pa sad mi nekak ne vjeruju kad kažem da nije više velika razlika... koliko troši uopće ovaj model? ne bih sad da zbog velike plasme(naspram manjeg lcd-a) račun skoči ,a doslovno im svaka kuna znači.... Zadnje izmijenjeno od: snorky_vk. 11.12.2009. u 21:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2864 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
iako nisi trebao kupiti okrljaseni model , ajde idemo dalje . zujanja nesmije biti , nema tu nekakav bucni ventilator da bi mogao zujati.pricekaj jos par dana dok se ne uhoda , evenutlano ga iskljuci skroz iz napajanja pa opet ukljuci . ak bude jos zujalo , reklamiraj to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2865 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Da i ja bih si piknuo neki LCD, i sad bas gledam cijene variraju podosta. Onaj gore samsung je u konzumu koliko se sjecam za 2222kn. Nego, mene zanima ako je tv full hd ili hd ready, da li ima razlike na kvalitetu slike ALI sa normalnog TV programa. Takodjer i analognog. Podosta programa emitira samo u analognom signalu jos. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2866 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
U jednom od postova pisalo je slijedeće (ovo sam imao kopirano u word): Svaki tip panela ima specificno slovo koje se moze saznati kod ulaska u servisni meni. Znaci: A - Samsung L - AUO D - CMO I - CPT To slovo se moze vidjeti pod "Type", primjerice 32A6AHOC. Tu se gleda prvo slovo nakon dva broja (znaci 3. znak), dakle slovo A. I to bi znacilo da je panel Samsung. AUO jos moze i proc ali CMO i CPT nisu bas najsretnija rijesenja. Zanima me koliko su CMO i CPT lošiji od Samsungovog i AUO panela i koliko se ta razlika primječuje na 32''? To pitam zato jer mogu 32B650 nabaviti za 150 eur nižoj cijeni od tržišne, ali ne znam koji je panel a čovjek neće raspakiravati. Dobije se garancija i račun. Da li se isplati dati 150 eur manje ako se dobije npr CMO i CPT panel Ili ipak dati više love i biti siguran da se dobije Samsungov panel? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2867 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Sve ovisi koliko je panel loš. Gledaj da ćeš u taj TV buljit minimalno 5 godina i toliko ćeš proklinjat onih 150 € uštede, ako upikneš loš panel. Ja sam sa Samsungovim panelom prezadovoljan.
![]() |
#2868 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
Pitanje za kupce Samsunga 32b530 koji su bili dovoljno brzi i kupili ga u EMMEZETI ; cija matrica vam se nalazi u TV-u? I pitanje za Nanija i ostale znance; postoji li u tom cjenovnom rangu neki model drugog proizvođača sa istim ili sličnim kvalitetama ekranskog prikaza ali sa mogućnošću gledanja filmova (mkv) preko USB-a ?? Ima li tko saznanja kakav je Panasonic TX-l32u10e, taj model mi je zanimljiv cijenom i karakteristikama ali nigdje ne mogu naći neki suvisli review.. Zadnje izmijenjeno od: rak21. 14.12.2009. u 19:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2869 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2871 | |
hdtelevizija.com editor
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Panasonic C X, U i S serija LCD-ova nisu za preporuciti. G i V su vec druga prica ali nisu se pokazali dobrima u entry level trzistu i modelima. Ici na Samsung 5 seriju u svakom slucaju.
![]() |
![]() |
#2872 | |
Moderator
|
Citiraj:
Kod njih vidiš izložbeni primjerak. Prodavač ti sigurno neće ulaziti u servisni meni, a informaciju će ti dati ako zna. Ako ti se svidi LCD dobivaš papirić s kojim platiš na blagajni. Sa papirićem i računom ideš iza u skladište gdje se podiže sva kupljena roba. Tamo isto nećeš imati mogućnost isprobavanja robe jer kud bi ovi došli da jedan isprobava LCD, drugi podnicu od kreveta, treći madrac, sedmi vešmašinu itd. Kao što je već netko ranije pisao u LCDima koji se kupuju kod njih su kvalitetni paneli jer su LCDi predviđeni za zahtjevno Europsko tržište i podliježu EU normama.
![]() |
![]() |
#2873 | |
Moderator
|
Citiraj:
Skinuo sam par epizoda Top Geara u MKV-u na 720p i mogu samo reći da je slika vrhunska i da se tek onda vidi puna kvaliteta tog LCD-a. Za sve ostalo je to isto. Gledali smo frend i ja moj Samsung LCD i Njegovu Panasonic plasmu 100 i kusur i na zemaljskoj analognoj te zemaljskoj i satelitskoj digitalnoj nema nikakve razlike jer je sam izvor slike loš, ali kad se stavi kvalitetan video tu dolazi do izražaja kvaliteta i kod njega je slika ljepša. Tako da stoji tvoje da uzeti seriju 5, ako misle gledati kvalitetu. Ako misle i dalje gledati zemaljski HTV, RTL i Novu nek si kupe najjeftiniji LCD i budu zadovoljni. ![]()
![]() |
![]() |
#2875 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Taj model sam ja nabavio nekidan u Metrou. cca 3500 kn, najjeftinije u državi, vjerojatno je bio na akciji pa nisu vraćali cijenu. Koliko znam, što se tiče panela tu je sve ok kod Panasonica koliko sam pročitao, SD slika je ono šta je mene iznenadilo, prikaz crne je solidan, imaš 2 HDMI ulaza te optički, uz naravno standarne... HD sadržaj nisam još gledao ugl mislim da je to dobro riješenje nakon Sasunga b530 kojeg sam tražio međutim nije bio dostupan.
![]() |
#2876 |
Moderator
|
Stvarno tražiš dlaku u jajetu. Kutiju sam bacio, a iza mi se neda gledat. Jel panel Samsungov? Je. A jel ga rade u Mađarskoj, Slovačkoj ili u Tunguziji tak je svejedno jer je rađen za EU. Ja sam kupio tog Samsunga bez veze. Mislio sam ubosti LG, ali kako su svi brže trčali od mene (pa i neka bakica) više ih nije bilo. Pogledao sam po policama šta imaju na AKCIJI. Pogledao si malo program na svakom i uzeo Samsunga. Na kraju je ispalo da je panel Samsungov, a i da nije nebih bio tužan jer bio snižen 1000 kn.
![]() |
#2877 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
AMD: Priznajem, takav sam ![]() evo vratio se ja sa šopinga b350 pa savijet za Osječane: danas došla nova pošiljka u Emmezetu pa ako je tko propustio nek ode čim prije, reakcija trgovca je bila; evo otišao je još jedan ![]() Moj je made in hungary, otvarati ga neću jer sam ga kupio za kući (mada me živo kopka koji je panel u njemu, možda ipak ne izdržim do subote ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2878 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Moze li preporuka TV-a do 4000kn, posto sam ja svoju uzimao prije 3,5 godine nemam vise pojma kaj valja kaj ne ![]() Jel ovo kaj valja (u metrou akcija za 3,5kn): http://www.segar.hr/products/1008775
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
Zadnje izmijenjeno od: Gjurovski. 15.12.2009. u 15:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2879 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Ovak se dobro nisam već dugo nasmijao. Servisni izbornik U servisni izbornik ulazite sa slijedećim setom naredbi: - dok je televizor ugašen pritisnite na daljinskom upravljaču (brzo): Info-Menu-Mute-Power tipke Samsung LE-32B530
![]() |
![]() |
|
|