|
![]() |
#901 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
I kod mene je uvjet prelaska s t-coma na iskon bila cijena usluge kao i kvalitetnija usluga ali u mom slučaju oni nisu jeftiniji jer ja sam kod t-coma plaćao 340 kn za 10 Mbit i telefon a u iskonu je 10 Mbit 300 kn + telefonski razgovor a o kvaliteti ne moram jer želim raskid ugovora. Samo ću reć da sam u 11 mjesecu ja dva puta restartao router a u popisu spajanja piše Ukupan broj spajanja: 80 Mene su svojom profesionalnošću toliko razočarali da kada me netko pita za savjet ja mu kažem bilo tko samo nemoj iskon ako ikako može i ako baš moraju na iskon poželim im sreću. Jedino što sam primjetio na silnim telefonskim razgovorima da su osobe na telefonima naučili izrazavat žaljenje i najčešći odgovor nakraju je " Žao nam je što je došlo do nesporazuma" |
![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja sam imal takvih problema s Thomsonom... Jednostavno, nakon 2 i pol godine korištenja se počel sam nasumično restartat (ne gubit vezu nego se ugasit i upalit ponovo). Jučer sam dobio Siemensa u zamjenu pa ču vidjet sad dali će biti takvih problema i dalje....
![]() |
#903 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Pozdrav! Jel ikako moguce od Iskona traziti zamjenu Speedtouch 780WL s nekim drugim routerom? Sta se uopce "nudi" kod njih? O cem se radi? Pa router radi 90% stvari OK, al ovih 10% sto ne radi mi jako treba, a to je pravilan port forwarding (xbox live i games for windows live javljaju NAT type strict i 99% ljudi s ovim routerom nije uspjelo srediti to), isto tako me jako smeta sto su napredne postavke zakljucane (kontam da je to korisno za "hocu internet" generaciju, al mislim da mi power useri imamo pravo na kontrolu routera) i sto nemogu doticnog staviti u bridge mode i koristiti Linksys WRT54GL. P.S. da ne spominjem NAJGORU stvar ovog routera: cim napravis nesto na njemu (dodas device i promjenis mu ime) sranje se RESETIRA. fuj. Jel imao itko iskustava s tim? How do I proceed? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Iskon je nudio Siemens sx763, a vidim da je t-scum počeo dilati i neke novije Thompsone pa pretpostavljam da će ih i Iskon ubrzo prihvatiti.
![]() |
#907 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Otkud ti to? Prebacivanje iz routing u bridge moda možete zatražiti preko korisničkih stranica http://moj.iskon.hr Možete tražiti i Siemensa 763sx ali to se naplaćuje, ne bih znao koliko. (možda ima na njihovim stranicama). Osim ako vam je Thomson pokvaren ili nešto, onda ćete dobiti novi (moguće Siemens). Zadnje izmijenjeno od: borisko. 28.07.2010. u 12:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Šta se to ne može izvesti i samostalno tj. ulaženjem u postavke routera? Nisam dugo čačkao po njemu, ali mi se čini da negdje ima kvačica za router mode i kad je makneš prebacuješ ga u bridge mode.
![]() |
#911 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#913 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
tipicni problem carneta..nema to(direktne veze da bi mogli generalno rec da se se nesto dogada po tom i tom pravilu) s iskonom. ja imam zanimljivu situaciju : iskon trio start , kad saljem neki file preko msna ili skypa (10+ Mb( , krene on brzo kak treba ,ali uskoro se jadan umori i sve stane . lolo. pa onda opet krene , pa stane . doslovno tak. vec sam se navikao pa jedan te isti file saljem preko gmaila i skypa pa kaj prvo bude , super . upload problem dakle. .. s dl nemam takvih zanimljivosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#915 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#917 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Definitivno do msn-a |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#918 | |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Carnet ima problema sa svojim routerima, malo su im preslabi za broj korisnika. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#920 |
®
|
prvi puta u 2 godine sam shvatio koliki su ti iz iskona smetlari pokvareni. Dakle dvije godine sam koristio wireless u cijelo kući i bio zadovoljan,tobože sporijim internetom,ali sto je tu je.Nema kablova pa sam zrtvovao brzinu.Nedavno sam odlučio provuči 40ak metara kabla (za dva kompjutera).Iz dnevne na prizemlje i iz dnevne na prvi kat.Spojim i vesel nakon 15 sati bušenja shvatim da je brzina nešto brža točnije 1mbps.OK mislim si kvragu i 20 metara kabla,dovučem si router u sobu,spojim ga na utičnicu na gornjem katu (u dnevnoj mi inače stoji radi telefonskog punjača) .dsl kablom od 5m i onda utp kablom od 1m do kompa i opet ista stvar.Plaćam već 2 godine brzinu od 3mbps,sad sam prebacio na duo carnet i pise da bi brzina trebala biti 5mbps wtf.Zvao sam ih 20 puta i vrlo ne ljubazna dama se javi i ispituje me jesam li zamijenio sve kablove.Kada kažem da jesam ona mene pita,onda mi recite koji je to dsl kabl? ![]() I eto zvao sam servis,kazu da pisem reklamaciju na mail.Poslao sam mail međutim već se ne javljaju 5 dana ![]() Sve više sam očajan i mislim da je super dok ne zamolim oca da ih nazove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Premium
|
Promijenio si dsl utičnicu i sad ti je brzina manja? Koliko manja? Kolika je kad vratiš u staru dsl utičnicu? Kolika je prije bila...? na Duo.Carnetu brzina uvelike ovisi o Carnetu, tako da može biti problem do tvoje lokalne instalacije (pa nemaš dovoljnu propusnost linije) ili do Carneta Imam kod roditelja Duo.Carnet i dobivam van 5.14mbps (zadnji put kad sam testirao na http://bwm.carnet.hr) Zadnje izmijenjeno od: borisko. 11.01.2010. u 08:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#922 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#923 | |
®
|
Citiraj:
uvijek je bila 1mbps (tj. bezicno jos manje). kako na duo surf,tak i sad na carnetu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
®
|
probao sam i s laptopom.a drugi komp koji koristim je isto spojen kablom. Iz sluzbe mi vele da ne mogu nista uciniti,da posaljem reklamaciju na onaj mail sto sam i ucinio. Nikad nisam imao brzinu koju plaćam,ili ju oni nisu isporucili ili ocito je kod mene problem.Mijenjani su kablovi sto puta i sve je provjereno pa neznam sto dalje probati. Uvijek je 1mbps (dok je bilo bezicno bilo je i manje).Carnet koristim 10ak dana.Tako da nije to do carneta sigurno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
®
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
SpeedTouch 780 ili Siemens 763
Sredinom 11/2009 sam zatražio da se sa Optime prebacim na Iskonov DUO.CARnet. Nazvali su me iz iskona par dana prije Božića i rekli da mi mogu doći istalirati modem tek 12.01.2010..... I stvarno jučer došli dečki stavili modem sve spojili ali nisu mogli uspostaviti vezu sa Iskonom i onda mi lijepo rekli da je to kriv T-Com (uvijek je kriv netko drugi) jer nije fizički prespojio paricu da me prebace sa Optime na Iskon.... Uglavnom oni tako ostavili sve spojeno i rekli da će to proraditi samo da T-Com treba prespojiti paricu.... Danas još uvijek nikakvih znakova života, pa ja ponovno spojim modem od Optime i voilaa imam internet.... znači još ništa nisu mijenjali.... E sad što se tiče modema kad sam zvao Iskon da želim preći na njihov DUO.CARnet njihov djelatnik mi je tvrdio da ću dobiti Siemens SX763, a jučer su mi donijeli SpeedTouch 780 - koji je po vama bolji od ova dva modema? Pošto su već lijepo prekoračili rok od 30 dana u kojem su mi trebali omogućiti svoje usluge mogu tražiti raskid ugovora (dakle mogu ih ucjenjivati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|