|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Acess point i router problem
Uglavnom, situacija je ovakva: Imam Edimaxov Acess Point kojeg spajam ethernet putem na router koji je spojen isto ethernetom na računalo i preko njega se ide na Internet. Dakle ovako: Desktop PC -ethernet-> D-Link router Acess Point Edimax -ethernet kabel-> D-Link router Tu sad dolazi do problema. Naime, kad je Acess Point spojen na router onda mi u donjem desnom kutu javlja "Unidentified network" a mislim da je čak i jednom bila ikona da je "spojen" na Internet no nisam mogao pristupiti niti jednoj web stranici. Kao da ima problema sa DNS-om. E sad, ima još jedna caka: To se dogadja kad npr. opet upalim računalo ili resetiram router. No ako je router upaljen pa onda tek u njega uštekam ethernet iz Acess Pointa onda sve štima. Ako ostane uštekan Acess Point i npr. resetiram PC ili resetiram router onda javlja "Unidentified network" i nemogu pristupiti web stranicama. Može li mi itko pomoći sa savjetom? Vjerovatno neke postavke nisam dobro namjestio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Rješio sam problem izgleda: Ugasio sam "DHCP" na Acess Pointu i sada radi sve kako treba. Inače, DHCP je bio uključen i na Acess Pointu i na Routeru, dali je moguće da su se "sukobljavali" pa je zato dolazi do gore navedenog problema? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Svakako da je mogući razlog, plus tome su vjerojatno mrežne postavke na Automatic. Po nekim pravilima postavlja se samo jedan DHCP server ili ako ih treba / mora biti više onda se svakom postavi DHCP Pool a da se ne preklapaju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|