|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Problemi s gledanjem videa kroz WLAN
Pozz ekipi, moje je problem sljedeći: Kad vrtim video (npr divx) na HTPCu, a datoteka se fizički nalazi na drugom računalu (čitanje kroz WLAN), dešava za zastajkivanje videa, recimo svakih 5min. Slika ostane zamrznuta, zvuk malo "zatroka", i za 5 sec. je opet sve OK Dakle, nema problema sa sinhronizacijom. S jedne strane je Thompson ST 780WL (metronet) s druge strane je D Link DWL-G510 Udaljeni su cca. 3 m, signal 95% Hvala
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
WLAN je prespor za reprodukciju videa pogotovo ako je veliki bitrate. Sa druge strane ako je udaljenost 3 metra zasto to ne povezes kablom ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
prespor? U normalnim uvjetima na g standardu imati ces 1,6-2,5 MB/s, mozda i vise ali to vec uvelike ovisi o opremi. Sad to pretvori u megabite i reci mi koji ce to divx trzati s tolikom propusnoscu? ![]() Ovdje je problem vrlo vjerojatno u poznatoj "bugovitosti" windows wireless zero configa koji svako malo, u ovom slucaju ocito 5 minuta, trazi nove mreze bez obzira sto je na definiranu vec spojen i pri tome napravi takav zastoj. NA XPu je to bilo svakih 60 sekundi, vjerujem da je ovdje win7 u pitanju. Postoji u registryu entry koji odredjuje koliko cesto to radi, mozda se moze i iskljuciti. Treba samo progooglati. Iako se u principu slazem - na 3 metra koristiti wireless je glupost ali valjda on zna zasto je bas moralo biti tako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Prevent your computer from switching between two preferred networks |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Pozzz - hvala Vam na razmatranju mog problema!!! 1. na obje mashine je XP 2. ne koristim WinZerroUtil. nego D-Link-ovu aplikaciju 3. Žica mi nije opcija, jer su mi kante na zidovima jedna nasuprot druge (primaća soba) - do sad sam ima žicu (po sred sobe) ali sam ju uklonio, a u kanalicama koje mi povezuju te dvije točke nema više mjesta. 4. Čini mi se da u kontra smjeru nemam tog problema (budem još probao) - znači kad se file nalazi na HTPCu, a vrtim ga glavnom kompu. - mislim, pada mi napamet ideja koja po meni nema smisla (a toliko sam se puta uvjerio u neispravnost svog razišljanja) - sa strane HTPCa je FullHD TV (u dogovarajućoj rezi) na integriranoj grafici, pa da nije u tome problem HVALA
![]() |
#6 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Da li su fileovi koje playas full HD? ako da imas dva problema moguca: 1. CPU ti je preslab a graficka nema akceleraciju za playanje full HD-a. Nisi napisao karakteristike HTPC-a. 2. ako playas full hd, to znaci da se radi o bitrateu od 1MB/s pa na vise i wifi kartice ti ne mogu hendlati velik broj paketa na tolikog brzini. Meni recimo SDTV kvaliteta radi ok, 720p jos moze proci iako zna stekati a 1080p nula bodova preko wifija iako je pun signal i proc moze hendlati 1080p. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Pozzz HTPC MBO je M2A-VM HDMI - koristi se integrirana grafika http://asus.com/Search.aspx?SearchKey=M2A-VM%20HDMI Proc je X2 4800+ (240 x 12.5 = 3GHz) RAM: 2 x 1gb Kingston 1066 (@960) File je Xvid dvdrip - niš posebno 720x300 Video BR 1828kbps / 25fps / vss 24bit Audio BR 122kbps LP - Hvala
![]() |
#8 |
Registered User
|
Pozz Išao sam mjerit vrijeme, i je, stvarno svakih 60 sec se pojavljuje problem. Isti su problemi bez obzira koristi li se WinZerroUtil. ili D Linkova aplikacija Probao syam neki Wlan optimizer, ali on izgleda radi samo sa Vistom i Win 7 Idem tražit neko riješenje za XP LP - Hvala svima na trudu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|