Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.12.2009., 14:19   #1
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Samsung DVD snimači ne prihvaćaju neke medije i ne rade lead out

Eto, kad čovjek pomisli da je sve riješio, uvijek neko zlo
Naime, imam 2 samsung prže, jedna je S183A, druga je S203D. Na prvoj, staroj oko godinu i pol, neće napravit lead out uopće ili nekad stane na pol snimanja. Tu mi je jasno da je vjerovatno laser gecrk, ali možda nije, anybody?

Problem sa S203D, koja je pod garancijom tj. stara je oko pol godine, je da odnedavno 'sama bira' dvd-e na koje će snimat; ja osobno kupujem samo verbatim već godinama jer su mi se pokazali kao najkvalitetniji, ali kad snimam frendovima i rodbini snimam na ono što oni donesu. I tako krenem ja danas snimat sebi nešt na svoje verbatimove i skuri mi 5 komada - error - illegal disc - ne odradi lead in uopće; pošto uvijek imam od nekog po 1-2 dvd-a za nek se nađe kad dođe nešt novo, uzmem te i probam - na one glupe valuepack zelene traxdate snima bez problema, ali smanji im speed na 8x sama; na neke intenso isto neće lead-in i isti error izbaci ko i za verbatim; na maxell zlatni hoće normalno... A do prije mjesec-dva je snimala na sve šta god se stavilo u nju bez problema...

Firmware-i su na obje zadnji za taj model, driveri su zadnji od proizvođača (probao sam i win7 drivere), tako da ne znam više što bi moglo bit!?!?

Edit - evo nakon cijelovečernjeg mudrijanja, isprobavanja, kemijanja, dođoh do zaključka - malo bolesnog, malo više smiješnog, ali svakako nelogičnog; obje pržilice snimaju bez problema na dvd+r medije, ali na - nema šanse, ni pod razno, ni od jednog proizvođača; čitaju normalno i - i + medije bez problema.

E sad, jel ima netko pametan da to objasni, pošto su obje radile bez problema i snimale na sve moguće i nemoguće medije i obje su poludile nakon cca 6 mjeseci normalnog rada; pri nastanku problema nije ni softverski ni hardverski apsolutno ništa dirano na kompu.

Zadnje izmijenjeno od: jopis. 08.12.2009. u 00:59.
jopis je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno