|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
Monitor i laptop
Koji monitor odabrati za spajanje na laptop HP Compaq 8510p, sa grafuljom ATI Mobility Radeon HD 2600 (max rezolucija 1680x1050). Radilo bi se o 22 ili 23 incha, samo je pitanje što može moja grafička kvalitetno podržati? 1. Ja bi ga koristio najviše za crtanje (oko 2-3 sata dnevno) u autocadu i poneki film, crtić ili igrica, a priključio bi ga na laptop (max rez 1680x1050). Laptop mi ima dva izlaza D-SUB i HDMI, na koji izlaz bi ga bilo najbolje spojiti? 2. Kako će mi se ponašati slika s obzirom da laptop ima manju rezoluciju od većine monitora, da li tražiti lcd koji ima baš tu rezu? 3. Da li bi bilo moguće da mi ja taj monitor sa jednim ulazom bude spojen na Desktop PC a sa drugim ulazom na HDMI, naravno nikada ne bi oba računala radila u isto vrijeme? Razmišljam o LG Flatron W2361V-PF 23", jer je jeftin i ima HDMI (ako mi to uopće treba), i o Dell 2209WA koj je skuplji ali navodno ima bolju matricu za koju je pitanje koliko meni treba jer se ne igram. Molim vas za savjete i preporuke. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Koje video izlaze ima tvoj lap? Ako ima HDMI ili DVI, onda se može iskoristiti i HDMI na monitoru. Ako ima VGA, onda ti je nebitno ima li monitor HDMI jer od njega nema koristi.
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
Možda se nismo razumjeli moj laptop ima oba izlaza i VGA i HDMI. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
I dalje nemam odgovore na moja pitanja: Laptop mi ima dva izlaza VGA (D-SUB) i HDMI, na koji izlaz bi ga bilo najbolje spojiti? Razmišljam o LG Flatron W2361V-PF 23", jer je jeftin i ima HDMI (ako mi to uopće treba), i o Dell 2209WA koj je skuplji ali navodno ima bolju matricu za koju je pitanje koliko meni treba jer se ne igram. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Bolje ti ga spojiti preko HDMI-a jer prenosi digitalni signal pa ti je bolja slika, dok preko D-SUBa ide analogni signal. Ovaj Dell ti nije za igranje nego za obradu slika jer ima bolji prikaz boja od monitora s TN-matricom, veći kut gledanja i ne mjenjaju se boje sa promjenom kuta gledanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
freak
|
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
To bi značilo da bi mi i ovaj LG Flatron W2361V-PF 23" poslužio za ovo što meni treba? Kakva su vaša iskustva s tim monitorom? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
freak
|
![]() |
#14 |
Registered User
|
Samsung 2333HD vs LG W2361V-PF? Cijena Samsung 2100kn vs LG 1500kn? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
DVI, jedino ako češ koristiti zvučnike na monitoru jer prek HDMI-a ide i zvuk. Al uzmi ti rađe monitor z HDMI da si miran za budučnost. -->
Za AutoCad ti je dobar bilo koji monitor s TN-matricom. Inače ja sam imao tog LG-a i bio mi je ok ali mi je krepao pa sam dobio w2452v na zamjenu. Koristim Autocad i Pro-e i Solidworks te nemam nikakvih problema. Da ti odgovorim i pod pitanje broj 3. Moguće je spojti 2 kompa na jedan monitor, spoji laptop preko HDMI, a desktop PC preko DVI i samo mjenjaš source na monitru(dali če primati signal preko HDMI ili DVI). Pa ovisi šta ti treba. Samsung 2333HD ti ima ugrađeni tv-tuner a lg nema. Inače ne mora ti imati monitor HDMI, jer postoji adapter HDMI--->DVI, jedino ako češ koristiti zvučnike na monitoru jer prek HDMI-a ide i zvuk. Al uzmi ti rađe monitor z HDMI da si miran za budučnost.
Za AutoCad ti je dobar bilo koji monitor s TN-matricom. Inače ja sam imao tog LG-a i bio mi je ok ali mi je krepao pa sam dobio w2452v na zamjenu. Koristim Autocad i Pro-e i Solidworks te nemam nikakvih problema. Da ti odgovorim i pod pitanje broj 3. Moguće je spojti 2 kompa na jedan monitor, spoji laptop preko HDMI, a desktop PC preko DVI i samo mjenjaš source na monitru(dali če primati signal preko HDMI ili DVI). |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
Hvala herr flick, mislim da ću piknut taj LG |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Pa s obzirom da ti kvaliteta prikaza ne igra najvazniju ulogu i da je limitiran sa 1680x1050, bilokakav 22" sa 3 godine garancije i DVI-jem. Mislim da ih je teze nac sa HDMI-jem... A ionak nebus gledo filmove na njemu, za to su telke ![]()
![]() |
#18 |
Registered User
|
Evo došao sam do ove tri varijante: 1. Samsung2333HD (HDMI, TV tuner) – cca 2100kn 2. LG W2361V-PF (HDMI) – cca 1500kn 3. Philips 230C1HSB/05 – cca 1600kn Preporuke, mišljenja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Što nisu sva 3 1080p rezolucije? Tvoja kartica podržava najviše 1680x1050? Upikni onda neki s tom nativnom rezolucijom (prije spomenuti Dell je dobar izbor, ako imaš novaca). EDIT: Ček malo, kartica izgleda podržava 1080p preko HDMI, bar po ovim specifikacijama: http://ati.amd.com/products/Mobility...600/specs.html U tom slučaju 2361v je vrlo solidan (iz iskustva), ali pojavili su se novi (i jeftiniji), čini se i malo bolji: w2253tq i w2261vp, ako je Dell preskup. W2261vp ima HDMI. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ovaj LG W2261VP je izgleda idealan za mene, iz razloga što sam spojio laptop na jedan 24 incha monitor i ispala jako loša slika tj sve nešto treperi i nema nijansi, moj zaključak je da ipak ova kartica ne može gurati tako velike rezolucije, pa neću uzeti niti 23incha već za svaki slučaj 22 incha, uz uvjet da im donesem laptop i da ga spojimo tamo kod njih. A i cijena mi jako odgovara 1350kn je fakat jefitno, a nikada neću biti duže pred njim od 3 sata tako da mi bolji ekran nije niti potreban. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
ajooooj sad sam na 100 muka vidim da i ovaj LG W2361V radi na nativnoj rezoluciji 1920*1080 koju podržava moj HDMI izlaz na Laptopu. Šta sad da radim jel bolji veći ekran na istoj rezoluciji? Da li se grafička više muči na većem 23 incha monitoru ili joj je svejedno tj. samo je bitna rezolucija? Još sam ovo da saznam i ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Nije važna veličina, samo rezolucija. Ali ne bi smjelo biti problema. Probaj spojiti na digitalni izlaz (DVI, HDMI), s VGA zna biti problema. Ako zbilja ne šljaka kako spada, Dell ti je preskup, izaberi jedan od ovih (mislim da nećeš naći HDMI, ali postoje adapteri za DVI): http://www.nabava.net/kategorija.php...der=min_cijena Navodno su LG W2242T i Samsung T220 solidni. Samo se, IMO, više isplati kupiti ove 1080p modele koji su noviji i bolji (ako ti nije presitan tekst i kartica radi kako spada). |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Uzmi koji si i mislio tj. w2361v Dobar monitor za te pare. taj je 23" dok je ovaj w2261v 21.5". Nemaš problema sa grafom. Ja imam na laptopu duplo slabiju grafičku od tvoje i imam spojen 24" monitor sa rezom 1920*1200 i nemam problema u A-cad ili u 3-D crtanju. Čak sam i igral Cod2 al na rezi 1280*800 i nije bilo problema(jedino slika nije bila baš bajna jer nije nativna rezolucija monitora al je bilo igrivo). |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
|
Evo vraga u Magazin RS-u ne daju testirati monitore, grrrrr Jel znate gdje će mi dat da testiram? Zadnje izmijenjeno od: johnny_02. 08.12.2009. u 10:53. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|