|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
(riješeno) Čudno paljenje kompa s Asusovom MBO
Konfa iz siga. Stvar je sljedeca,naime,kad upalim komp na power button,svi se ventilatori zavrte,upali se power ledica,i onda se komp nakon dve-tri sekunde ugasi,stoji tako ugasen dve-tri sekunde i opet se SAM upali i normalno dodje do windoza,i tako svaki put.Mislim,nije ovo neki problem,nego me zanima zasto se to desava,vjerovatno trebam nesto podesiti u Power ocijama u BISU zar ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Meni je isto tako, ali samo kada ga upalim ako je PSU bio isključen. PSU gasim jer ne mogu drugačije pogasiti "rasvjetu" koju moja matična ima, a glupo mi je da stoji upaljeno stalno - samo gašenje kompa ne gasi i rasvjetu. Ako je PSU ostao upaljen, a u međuvremenu sam ugasio komp, pa ga ponovo poslije upalio, onda nema "čudan" boot. Nemam pojma zašto to radi, pa i mene zanima ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Da, tak je i kod moje Asus isto od početka. Vrag bi ga znal v čemu je fora. Ak recimo ne ugasim prekidač iza na napajanju ili switch na produžnom gdje je sve spojeno pali se normalno komp. Čim ugasim to, ili ako nestane struje, prvi put kad se pali komp je taj slučaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Samo da se i ja nadovežem i kod mene je prva ploča ausu p5pl2-e imala isti način paljena kao kod vas ako bih komp isključio na PSU prekidaču rekoh sigurno matična nešto zeza ali je radila uredu kada sam kupio novu p5q-pro isti simptoni kao i kod stare ako bih PSU isključio na prekidaču i komp ostao bez struje nakon uključivanja i pritiska power prekidača komp se pokrene na 2-3 sekunde pa se ugasi i potom ponovno upali i radi kako spada uglavnom nisam sam ima nas još sa ovim simptomom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
eto,dobio i sluzbeni odgovor: Bok, Ta situacija proizlazi iz prebacivanja strapu memorijski kontroler na matičnoj ploči chipset. Možda radite na ručne postavke, vjerojatno također su promijenjene timing RAM moduli. Sve to dovodi do takve ponašanje već. To je prisutan na svim diskovima proizvođačima za više od 2 godine kada je debitirao P35 čipset. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Moja prva ploča Asus P5PL2-E je zasnovana na 945 pl čipsetu i tako se i ponašala a postavke su bile sve na defaultu jer nije za clokanje niti je bilo kakva postavka bila promjenjena znači na tvorničkim postavkama ali eto bitno je da mi radi kako treba a to što se pokrene pa ugasi pa opet normalno upali nije neki problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
OK, shvatio sam otprilike zbog čega se to dešava, ali me svejedno zanima koliko je to štetno za komponente da se svaki put tako upale-ugase-upale u kratkom periodu...ne znam baš... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja pitam:Hi again.Im not able to install Win 7 x64 on my comp.I insert DVD,got message Win setup(MS enabled),enter,loading files,and then I got cursor on blue background with nothing more,there is no option to format drive,nothing.Help. On odgovara: Dear Valued Customer, Please try to install a different version of Win7 off a different media. STRAAAAVAAA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
I jos sam hardove stavio u AHCI, a bili su Configure as IDE,mada mislim da nije do toga nego se jednostavno mora cekati. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|