Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 01.12.2009., 07:45   #481
tor
Administrator
Moj komp
 
tor's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Sesvete
Postovi: 15,950
Najlakše bi bilo M. Bajkovac zabraniti pristup forumu, pa "pušite u prazno" kako se netko izrazio...

Marketing ili ne, fora ili ne, ona je tu, ostali nisu. Nikome od predstavnika bilo kojih firmi nismo branili prisustvo na forumu, pod uvjetom da doprinose njegovom radu. Kad i ako zaključimo da ona ili bilo tko drugi prestane doprinositi radu foruma, tada će izgubiti mogućnost da dođe ovdje, bar kao predstavnik HG spota.

Imali smo (uredništvo PCE) nebrojenih primjera kada su razni predstavnici firmi koje su se spominjale u negativnom kontekstu na forumu reagirali i tražili da uklonimo sadržaj, ne dozvolimo takve stvari itd. Da, kada su neki korisnici vrijeđali i nazivali određene firme ili ljude iz njih nepriličnim imenima i kršili osnovna pravila bontona i normalnog ophođenja, to smo brisali. No, žalbe na loš i neprofesionalan rad, muljaže i slično naravno da se mogu i trebaju pisati po forumima.

Ako se HG spot želi vratiti na, kako sami kažu, "stare staze slave" i odabrali su da jedan od načina bude direktna komunikacija s korisnicima po forumima, jedino što na to mogu reći je aleluja.

Da se ne zavaravamo, M. Bajkovac je tu svojevoljno, bez ikakvih dogovora s uredništvom i administracijom, te će kao takva i dalje ostati, dok se pridržava naših pravila. Stoga, iskoristite njezino prisustvo ovdje, kao što ona koristi vaše, pa možemo svi imati obostrane koristi.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2009., 08:36   #482
Hasta
Premium
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Zg
Postovi: 118
Citiraj:
Autor mymoon Pregled postova
@M. Bajkovac: lijepo je što su vam puna usta "boljeg i kvalitetnijeg usluživanja i zadovoljnijih kupaca", ali padate na osnovnim stvarima - današnji primjer: nalazim se u rijeci i želim kupiti 2 artikla u vrijednosti 1500 kn. problem je u tome što se 2 artikla nalaze u utrinama (zadnji komadi u hr) i ne postoji mogućnost da mi se roba dostavi u rijeku, pa makar u riječku poslovnicu!? nisam radio problem oko plaćanja dostave sa moje strane iako mi tu mogućnost nitko niti ne nudi.

hej, imam keš u ruci, keš zato jer samo tako dajete popust (omg), a hgspot mi ne želi dostaviti robu? samo tako naprijed...
Ako Mihaela i dalje čita forum napomenuo bih da je ovo razlog zašto ne kupujem u HGSpotu. Slična stvar dogodila mi se u dva navrata i to u Dubravi i u Mandiu. Ta dva dućana su mi usput i navratio sam kupiti prvi put napajanje, a drugi put memoriju. U dućanu toga nije bilo ali je bilo u drugim poslovnicama pa sam zaista ljubazno zamolio da mi te stvari rezerviraju i dofuraju ovdje kad netko od dostave bude išao u poslovnice gdje to imaju. Uopće nisam inzistirao na nekim rokovima, a bio sam spreman zakapariti pa čak i platiti punu cijenu proizvoda. Oba puta odgovor je bio da to nije moguće i da, ako želim proizvod, odem tamo gdje ga ima. I otišao sam ali ne u HGSpot. Platio sam čak skuplje ali sam nakon opetovanog slučaja rekao:"Nikad više u HGSpot" Dopuštam de je ovo nije bilo moguće zbog problema tipa knjiženja ili administracije ali zaista mi je apsurdno da jedan proizvod stoji mjesecima neprodan u Kutini, a nema ga u Zagrebu i nemoguće je doći do njega osim direktnim odlaskom tamo. Pretpostavljam da barem jednom tjedno ide dostava na relaciji Zagreb-poslovnice izvan Zagreba pa ne vidim razlog zašto ovo nije bilo moguće.
Hasta je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2009., 08:55   #483
Mljac
Premium
 
Mljac's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2003
Lokacija: Zaprešić/Laduč
Postovi: 459
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Najlakše bi bilo M. Bajkovac zabraniti pristup forumu, pa "pušite u prazno" kako se netko izrazio....
Ne radi se o tome, radi se o poštenom pristupu kupcu i M.Bajkovac to kao pravi PR zna. Pustimo priče, i kak veli Bandić, hajdemo delat, sve se zna o fer poslovanju i nitko od nas to sposobnoj upravi HG-a ne mora objašnjavati.

Jel sad vama u redu rješavati reklamacije "preko veze" M.Bajkovac jer smo tu na forumu. A neki bedak koji nije ovdje nek čeka.

Nije to baš nešto moderno europski krenulo.....
__________________
Member of PCE 100+kg demolition squad
Mljac je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2009., 09:38   #484
tor
Administrator
Moj komp
 
tor's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Sesvete
Postovi: 15,950
Nisam mislio na reklamacije, no i s time i dalje ne kužim što želiš reći. Upravljanje HG-om mislim da treba ostaviti upravi, kao i odnos prema kupcima itd.
Ako želiš, kao i svatko normalan naravno, da HG spot ima fer i pošten pristup kupcu, to traži od njih jbga. Njima direktno na mail ili ovdje, sad imaš priliku, žena iz HG-a te sluša i čita
tor je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2009., 11:16   #485
redscro
Premium
Moj komp
 
redscro's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Kupres
Postovi: 4,085
@ Hasta: Zamisli kako je tek nama koji živimo na "selu"(čitaj, "sve osim metropole"). Prije godinu dana sam tražio jeftinu AM2 MBO i naravno u Vž su imali točno nula komada. Našao sam na WEBu par ploča i odem pitati u poslovnicu i vele "Te nema, ta je u Labinu, ne isplati nam se dobavljati", ok, pitam za drugu, ali "Ne, ni te nema, ta je u Koprivnici, ni to nam se ne isplati". Dobro, nek vam trunu gdje već bile kad vam se ne isplati. Dobavljali su samo komponente koje su imali u centrali u ZGu, a iz ostalih poslovnica samo vrijednosti preko 600kn(kako mi je rekao prodavač u Vž). Tako da je ponekad bilo nemoguće sastaviti recimo cijelu AM2 konfiguraciju u jednoj poslovnici.

Drugo, kad vam obećaju da će vas nazvati u vezi bilo čega, neće. Provjereno u više navrata.
redscro je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2009., 11:35   #486
Codiac
bycod
 
Codiac's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Zagreb / Dubrava
Postovi: 6,697
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
ne kuzim zasto ste se okomili na gospodju Bajkovac, njeno prisustvo ovdje moze biti samo pozitivno - svatko tko ima kakvo pitanje moze dobiti odgovor, i ponudila se u par navrata da pomogne oko reklamacija koje su zapele. Dokle god netragom ne nestane s foruma, kao sto su to davno ucinili predstavnici Linksa prije nego im je krenulo, a nadam se da nece
potpis ko kuca !
__________________

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4


.i.
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2009., 11:50   #487
greg SE
Premium
Moj komp
 
greg SE's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2001
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 5,231
taj problem s nabavkom iz druge poslovnice je obicno vezan uz ove franšizne, radili su na postotak i ako prodaju robu nekome iz druge poslovnice lova je isla toj drugoj a njima ostaje da se zajebavaju s tobom oko same prodaje pa kasnije u slucaju neke reklamacije....i sve to besplatno.
I onda, ako je vlasnik objekta bahati konj nece to shvatiti na nacin da je zadovoljan kupac kupac koji se vraca i da mozda na toj ploci nece zaraditi kune ali na necemu drugome hoce. Bolje je takvoga otjerati u startu ocito. To je logika previse ljudi u nasoj zemlji, zato nam firme tako brzo i propadaju

Nisam imao takvih zelja nikad ali koliko sam cuo od prijatelja u Vk svaki puta im je to omoguceno, istina lovu su morali uplatiti na racun poslovnice iz koje je roba dolazila ali je uvijek sve proslo dobro. Zbog takvih stvari su se rijetko mogle cuti primjedbe na nasu poslovnicu.
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2009., 11:55   #488
ZMAJ
Premium
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,937
Jel ima kakvih mp3 playera il mobitela, jel vidio tko?
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2009., 12:00   #489
Halos
muimerP
Moj komp
 
Halos's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: VG
Postovi: 3,334
Citiraj:
Autor ZMAJ Pregled postova
Jel ima kakvih mp3 playera il mobitela, jel vidio tko?
Mobiteli 0 bodova, MP#ce mislim da nema, jer inace budu u onom izliogu staklenom...a tamo su neki stari miševi

Mislim da bude moralo biti 80% da sve ode
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2009., 12:55   #490
MIK
no fear
Moj komp
 
MIK's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: ZAGREB
Postovi: 892
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Marketing ili ne, fora ili ne, ona je tu, ostali nisu.
Ja bi osobno volio da i druge trgovine imaju svoje ljude koji bi se tu i tamo obratile svekolikom pučanstvu na obostrano zadovoljstvo.
Po meni bi bilo dobro da osobe koje zastupaju određenu firmu imaju logo od firme (može uz sliku) i ispod slikice umjesto Registered User piše Hgspot ili sl.
Teško je za očekivati da će svi znati da M. Bajkovac predstavlja HGspot.

Keep good working

Zadnje izmijenjeno od: MIK. 01.12.2009. u 13:23.
MIK je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2009., 13:37   #491
fre@k
Premium
Moj komp
 
fre@k's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: osijek
Postovi: 1,869
a slusaj npr. links ima svoj forum i svi radnici mislim da su tam registrirani, i to je oke, ali njih bar uvijek mos dobiti na tel. ali ja mislim da se i dalje ovdje pisu gluposti dvojici dobro, trojici lose i s time se nista nece napraviti, onaj kom je lose nek napise sta bi trebalo popraviti, ljepo se javis na PM M.Bajkovac i siguran sam da vam ona bude odgovorila i da to ona mozda i proslijedi do visih "sila", nekom su se javili nekom nisu, nisu ni meni pa sta sada odes dalje kupiti, sami sebi skacu u zeludac
__________________


CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+



Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2009., 14:58   #492
M. Bajkovac
HGspot
 
M. Bajkovac's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 42
Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
Ja bi osobno volio da i druge trgovine imaju svoje ljude koji bi se tu i tamo obratile svekolikom pučanstvu na obostrano zadovoljstvo.
Po meni bi bilo dobro da osobe koje zastupaju određenu firmu imaju logo od firme (može uz sliku) i ispod slikice umjesto Registered User piše Hgspot ili sl.
Teško je za očekivati da će svi znati da M. Bajkovac predstavlja HGspot.

Keep good working
Hvala. I to smo riješili, da nema više nikakvih nedoumica, sve piše.
M. Bajkovac je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 07:53   #493
Hasta
Premium
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Zg
Postovi: 118
Juče se skupila ekipa u kafiću koja se pozna sa sporta i LAN Partya povodom odlaska kolege na privremeni rad u Njemačku. Napomenuo bih da je tamo bilo ljudi koji su na PC opremu ostavili novca u vrijednosti automobila više klase. Malo se porazgovaralo i o HG Spotu. Bilo je tu iskustava da se može složiti Latinica. Ono što me zaprepastilo je izrazito negativan stav prema "naslikavanju gospođice(gospodične) na forumima". No nije to ništa osobno već općeniti stav naših ljudi prema zanimanjima tipa PR, marketing, promotion i sl. Kolega koji je između ostalog dugo radio i taj posao(PR) samo što je prije to imalo hrvatsko ime opisao je PR ovako:"Živo si zainteresiran čuti što drugi misle premda to već dobro znaš i u principu boli te briga, uredno sve zapisuješ na papirić koji poslije nećeš ni pogledati, pokušavaš dati dojam kupcu da ne postoji osoba koja te više zanima od njega i na kraju mu probaš uvaliti zadnji sheet od proizvoda zamotan u celofan". Bio je tu i čovjek koji je na konfiguraciju za posao potrošio više od 30000 kn.Bila je više na servisu nego što je radila i na kraju je zaključeno da je to zbog struje. Nije pomogao ni UPS od 3k kuna. Prije i poslije toga svi uređaji su uvijek dobro radili. Zaključio bih ovo citirajući njega:"Kad na forumima bude 50 strana samo pohvala za HGSpot i nakon toga se javi gospođa PR i pita šta bi se još dalo popraviti onda ću možda ponovo tamo kupovati."
Hasta je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 08:07   #494
thedream
Banned
Moj komp
 
thedream's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Zagreb ( Šibenik )
Postovi: 5,458
************************

Zadnje izmijenjeno od: tor. 02.12.2009. u 12:58.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 08:28   #495
Hasta
Premium
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Zg
Postovi: 118
Ako se ne varam Mihaela je željela čuti mišljene potencijalnih kupaca. Ja sam napisao svoje(mišljenje kolega), a ti svoje. Ne vidim u čemu je problem.
Hasta je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 08:36   #496
mymoon
nautic expert
Moj komp
 
mymoon's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Rijeka-Opatija, negdje između
Postovi: 1,386
******************************

Zadnje izmijenjeno od: tor. 02.12.2009. u 12:57.
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 08:52   #497
thedream
Banned
Moj komp
 
thedream's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Zagreb ( Šibenik )
Postovi: 5,458
*********************************

Zadnje izmijenjeno od: tor. 02.12.2009. u 12:57.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 09:01   #498
Hasta
Premium
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Zg
Postovi: 118
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
*******************************
**********************************+

Zadnje izmijenjeno od: tor. 02.12.2009. u 12:57.
Hasta je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 09:03   #499
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp
 
Doink the Clown's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Matulji - Rijeka
Postovi: 6,214
******************************
__________________

C L O W N I N G A R O U N D

Zadnje izmijenjeno od: tor. 02.12.2009. u 12:57.
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 09:07   #500
thedream
Banned
Moj komp
 
thedream's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Zagreb ( Šibenik )
Postovi: 5,458
Forum ima jedno nepisano pravilo.Neću ti reći koje,ali samo je jedno. Nastavi radije konstruktivno,ona je tu radi nas,i radi tebe. A priče sa cuge u birtiji ostavi za birtiju,i 50 stranica pohvala i razloga,da se mali ti udostojiš opet tamo kupovati.

Predloži šta da promijene,ili..

@doink - nema problema klaun.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 09:13   #501
alengrosevic
Premium
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,759
slazem se sa thedreamom u potpunosti. premda ne bih htio da se ova tema zalocka. Ove price s birtije, ok, svatko ima pravo na razmisljanje, ali konkretno "Hasta" ti sa svojim stavom i razmisljanjem NISI potencijalni kupac u Hgspotu pa se niti nemoj tako predstavljati...
alengrosevic je online   Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 09:34   #502
M. Bajkovac
HGspot
 
M. Bajkovac's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 42
Bok svima, vidim da ste ušli u raspravu, ali doista nema potrebe za svađanjem. Nije mi drago pročitati kakvim imenima me kite ljudi koji me uopće ne poznaju. Ja nisam fejk. Stvarna sam osoba. Ovdje sam s imenom i prezimenom, znate moj mail, znate gdje radim. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" /><o></o>
To je puno više nego što ja znam o svima vama. <o></o>
<o> </o>
Da, moj posao je PR, između ostaloga. Nadovezala bih se na komentar Hastinog prijatelja koji je radio PR. To doista ovisi o osobi. Možete imati takav pristup poslu, a i ne morate. Osobno, stalo mi je do ljudi i uvijek se stavljam u poziciju onoga koji ima problem i razmišljam kako bi meni bilo pa mi je lakše razumjeti i pomoći ako mogu. Možda nisam dobar PR ako je ono defaultna postavka za PR-ovce?!<o></o>
<o> </o>
A što se tiče onoga da se javim kad bude 50 stranica pozitivnih komentara o HGspotu, nitko sretniji od mene kad bi to bilo tako. Nažalost nije. Svjesni smo svih problema i propusta, radi se na tome da se stvari poprave, ali to se neće dogoditi preko noći kao što preko noći nije ni nastalo. I ništa ne zamjeram na opaskama. Rekoh već puno puta – od kontruktivne kritike nije nitko umro. <o></o>
<o> </o>
Možete mi vjerovati i ne morate. Znam da tko se jednom opeče, puše na hladno. <o></o>
Izbor hoćete li kupovati u HGspotu ili nećete ovisi samo o vama. <o></o>
<o></o>
M. Bajkovac je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 09:43   #503
Pippincro
Premium
Moj komp
 
Pippincro's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Čakovec
Postovi: 616
Ja cu samo reci da je mene Hgspot trenutno "kupio" ovim pristupom (nevidimo bas druge tvrtke da dolaze na forum i diskutiraju, prikupljaju informacije), ali to je ponajvise radi toga jer je Hgspot u ovom trenutku jedina opcija u cijeloj sjeverozapadnoj Hrvatskoj - sjevernije od Zagreba.

Dosad je bio nemali Vemil centar u Cakovcu i u Varazdinu - sad su zatvoreni.
Hgspot je imao zastupstvo preko partnera koji je dobio pravo koristenja imena i narucivanja dijelova u svojoj poslovnici u Cakovcu - zatvoreno (tj. prekinula se suradnja i sad su dio nekog e-kupi lanca).
Jedini ducan koji je ostao je Hgspot u Varazdinu koji i nije bas u 100% funkciji i ceka se nova roba ili stavec. Ostale opcije su ili narucivanje preko web shopova ili ultra maleni ducancici s paprenim cijenama i nikakvom ponudom. Dakle nista gdje mozes doci isti dan ako ti nesto treba i kupiti.

Tako da, samo naprijed - slozite sve sta treba, budite korektni prema kupcima koliko mozete biti i nece biti nikakvih problema, posebice sad s nestankom Vemila.
Pippincro je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 09:56   #504
Roberto
Premium
Moj komp
 
Roberto's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,543
Ma Mihaela svaka čast već na činjenici da u HG-u ima volje za ovakvim oblikom razmjene mišljenja s potencijalnim kupcima.

A drugo, ti si se ovdje izložila imenom i prezimenom, a čini mi se i vlastitom fotkom, što se ne može reći za 99% ljudi ovdje (među kojima sam i ja), a koji sebe i svoja mišljenja skrivaju iza avatara i raznih nadimaka.

Kome se ovo ne sviđa nek slobodno zaobiđe temu. Mislim ono, neće Mihaela ovdje sigurno riješiti sve probleme HG-a, a niti sve probleme nezadovoljnih kupaca, pa čak i da je riječ samo o građenju boljeg imidža firme i PR-u, opet ne vidim u tome ništa loše za sudionike foruma.

Bili si ovdje i predstavnici linksa i nekih drugih firmi, ne vidim zašto ne bi mogli i iz HG-a.
__________________
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt /
Roberto je online   Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 09:57   #505
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 33,406
Velika većina nas je zainteresirana za kupnju u HG-u, ali se neke stvari trebaju poboljšati.
Koliko vidim najviše se spominje nestručnost i nezainteresiranost osoblja u prodavaonici. Nije u svakoj tako, ali...
Druga najčešća primjedba je dostava robe koja se nalazi u drugim poslovnicama. Nitko nije protiv toga da i plati tu dostavu, ali dajte poduzmite nešto da se to uopće može napraviti.
Treća primjedba je da trenutno zaiste nemate nikakve robe i da su neke poslovnice zatvorene ili pred zatvaranjem. Na koji ćete način nekog od nas udoborovljiti da potroši svoju lovu ako mu nemate što za ponuditi ili to nema gdje kupiti? Primarni cilj vam mora biti punjenje polica da bi mogli privući naš novac. I zato, gđice. Boljkovac, dajte malo trgnite svoje gazde iz letargije i neka počnu nešto konstruktivno raditi jer dok mi ovdje raspravljamo, lova ide drugima. Ako u roku od 7-15 dana ne popunite police, stečaj vam je neminovan.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 10:30   #506
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,888
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Tako i HG-Spot,ako ti odgovara kupuj tamo. Ako ne,nemoj. Nije on jedini ima tu dosta palikuća na ovoj temi,koje ne bih imenovao. Ali kako sam i rekao,hebe se meni živo za HG-Spot,samo je žalosno što se na forumu konačno pojavila pica koja se predstavlja kao iole kompetentna i ugodna osoba,a ekipa uporno dokazuje nešto,što realno s njom nema veze. A to je kakva je trgovina HG-Spot bila prije. Pa šta je ona,predsjednica Uprave?
Postoji par problema: jedno je direktno reklamiranje - koje je tu zabranjeno, osim uz odobrenje. Da li ga je dobila ili ne ne znam, ali bi tako onda svaka IT firma trebala dobiti isto jer je 90% ovoga u praksi reklamiranje, a pravo mjesto za isto bi bila web stranica HGspota.

S druge strane, HGS je skoro pa povijesno mjesto brdo ljudi u Zagrebu (a i šire), mjesto nabavke prvih računala, ali i izvor brda problema. Ja sam s HGS radio od samog početka, ali s jako malo pozitivnih iskustava. Da sam na mjestu današnje uprave, prvo bih promijenio ime tvrtke.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 10:32   #507
Hasta
Premium
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Zg
Postovi: 118
Drago mi je što je, za razliku od nekih, Mihaela shvatila moj komentar kao konstruktivnu kritiku. Moja negativna iskustva sa HGSpotom svode se na nemogućnost dobivanja robe iz drugih poslovnica. Osobno bih volio kupovati tamo jer mi je usput i ne moram izgubiti 2 sata da se probijem do nekih informatičkih dućana. Stav koji sam naveo je stav ljudi s kojim sam bio na piću, a ne moj(radi se o citatima-zar ne?). To što je stav izrečen u kafiću ne smatram bitnim. Bitno je što su neki ljudi rekli, a u konkretnom slučaju odnosilo se na izgubljeno vrijeme i novac na konfi koja je evidentno imala problema sa komponentama, a sve je svaljeno na "probleme sa strujom". Dakle kritika ide na rad servisa i procedure prilikom vraćanja neispravne robe. Velika većina kritika izrečenih "u birtiji" išao je upravo na račun toga Konstruktivno je i znati da puno ljudi ima vrlo negativan stav i da se treba debelo potruditi da se povjerenje vrati. To što moja ekipa nije pala na očit šarm i hrabrost Mihaele nisam kriv. To što imaj loša iskustva sa PR i prodavanjem magle također nisam kriv. Zaista nisam flamer te bi kao i svi u konačnici volio da i HGSpot i Vemil prorade punom parom i da se stvori konkurentnost od koje bi svi imali koristi.
Hasta je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 10:38   #508
Roberto
Premium
Moj komp
 
Roberto's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,543
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
S druge strane, HGS je skoro pa povijesno mjesto brdo ljudi u Zagrebu (a i šire), mjesto nabavke prvih računala, ali i izvor brda problema. Ja sam s HGS radio od samog početka, ali s jako malo pozitivnih iskustava. Da sam na mjestu današnje uprave, prvo bih promijenio ime tvrtke.
A možda i da se vrate u podrum u Središću?

A sad što se reklamiranja tiče bilo je i otvorenijih reklamiranja koja su poprilično neslavno završila - naročito beštija i njegov pljačkeraj, pardon, hardveraj...

ovo za sad djeluje prilično benigno.
__________________
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt /
Roberto je online   Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 11:08   #509
JuiceBox
Premium
Moj komp
 
JuiceBox's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Keebwork
Postovi: 7,476
Sto se reklamacija tiče , tu im nema zamjerke ( 2 put nova DFI P45, jednom kit black mushikna) stvarno svaka cast.I sve u roku.Svaki put kod reklamacije nova roba ( a to ploca je onda dosla ravno milju kuna). Zato fakin LINKS testira citiram " na 20 razlicitih racunala" moj usb od jebenih 180kn( i nedaju novi nego ga 45 dana testiraju) i on naravno radi, a kad ga ja donesem kuci na 20 razlicith kompova od prijatelja on NEradi.Hmm vidi ti cuda,kod hg 2500kn reklamacija odmah ide novo, u linksu usb 180 kuna ide na testiranje.Pa majku mu dragu necu iz vu nosit do os usb od 180 kn koji valja .Sto se tice M.Bajkovac, barem sad imamo netkog da "iz prve ruke " da koju korisnu inf , ne vidim gdje je problem s doticnom, pa nije rijec o hardveraju i misteriozninma sahranama i vjencanjima . Sto se same firme tice ,nadam se da ce do kraja prvog mj stati na noge, pa da si uzmem cijelu novu konfu, laptop mi je jaaaako dopizdio.
__________________
The Rich pays to win. The Poor spends to lose.
JuiceBox je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 11:28   #510
timmy
Premium
 
timmy's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: N/A
Postovi: 1,242
par prijedloga za hg spot ako hoće postati bolja firma:

- ostavite poslovnice samo u velikim gradovima

- orijentirajte se na webshop npr: http://www.newegg.com/ http://www.performance-pcs.com ta dva vam mogu bit uzori, jednostavan način plaćanja i brza dostava najbitniji

- riješavajte rma najbrže moguće

- dajte zaposlenicima bolje plaće, zaposlite ljude koji znaju raditi

- izbacite friteze, miksere i sl. gluposti iz prodaje

- napravite dobru reklamu

- imajte više artikala i više brandova

- imajte kvalitetne, dobro updateane i informativne web stranice

ovo je u osnovi šta bi ja napravio, o svakoj crtici se sada može pisati deset stranica, ali neću mi se jer nisam plaćen za to lol
timmy je offline   Reply With Quote
Odgovori



Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na