|
![]() |
#1831 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
![]() Moral bum ja malo pordaiti na nekom jelfoniku nekaj ste mi se zaljenili. ![]() ![]() dakle Isusova fina papica natavak bogtepitajkoji ![]() Aromatična janjeća rolada U doba mladih krumpira, janjetina za stolom postat će još privlačnijom. Uz ploške pršuta i začine, obećavamo, neće joj odoljeti ni najveći karakteri. Stoga ukućane koji su na dijeti nemojte iskušavati neodoljivom kombinacijom. Kao prilog predlažemo salatu od matovilca te povrće. Sastojci za 4 do 6 osoba 2 kg janjetine od buta 2 žličice ružmarina 50 ml ulja 3 češnja češnjaka 2 žlice limunova soka 50 g ploški pršuta (tanko narezanih) 1 žlica Vegete Za prilog: 1 kg mladog krumpira 150 g mrkve 100 g celerova korijena 100 g peršinova korijena Vrijeme pripreme 2 h Energ. vrijednost obroka 1050 kcal / 4398 kJ Postupak 1. Janjeći but pažljivo odvojite od kosti, a deblje krajeve malo stanjite. Površinu mesa natrljajte Vegetom, ružmarinom i protisnutim češnjakom. Nakapajte limunovim sokom, a zatim preko mesa rasporedite narezani pršut. 2. Janjetinu zarolajte, zavežite kuharskim koncem, a izvana je malo posolite. Roladu zapecite na tavi sa svih strana, dodajte povrće i zajedno kratko pecite. 3. Roladu i povrće izvadite iz tave, stavite u odgovarajući pleh, podlijte s malo vode (50 ml), pokrijte folijom i pecite na 200°C oko 45 minuta. 4. Krumpir ogulite, kratko prokuhajte (oko 5 minuta) i ocijedite. Foliju maknite s pleha, dodajte krumpir, pomiješajte ga s povrćem i pecite još oko 20 do 25 minuta. 5. Pečenoj janjetini maknite konac, kratko je ohladite, a zatim narežite. Posluživanje Aromatičnu janjeću roladu poslužite s povrćem i salatom od matovilca. Savjet Pečenoj janjetini najlakše ćete maknuti konac ako je prethodno samo kratko ohladite. : nuts : P.S. ja sam gladan a vi?
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#1832 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Joj Isusek .... kak si me ti lepo napalil na žderilo ![]() ![]() @ Damir1 - Mitzek je tu gazda. Međutim .... ulazak u Žderonje se obićno plaća obilnim ručkom zalivenim pivom/vinom u restorranu po dogovoru. S Mitzekom riješi detalje, a mi pak si skupa idemo Žderat ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1833 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: prijavak
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Jebemti, kaj ti kolješ pajceke tek kad imaju bar pedalj i pol masnog na hrptu??? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1835 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Špek nabavljam iz uhodanih izvora ![]() Po pitanju prezvuršta (švargle) sam izbirljiv, pravog(u želudcu) nemaš ili ima rijetko za kupiti...one konfekcijske ne kupujem. Sljedeća investicija kaj se tiče žderila je delanje pušnice ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1837 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Re: prijavak
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1838 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
aaaaa!! ne znate vi žderonje što je to bela nedeja va Kastve !! To samo pravi žderonje znaju to vam je jedan veliki saman (sajam) gdje ima toliko toga finog za popapat! npr po svuda se vrte odojčići kile i kile... janjetina, konbasice , kapuz kiseli naravno, kunpira... tripice, fritaje, roštilj , ćevapi, itd a sve je zaliveno sa mladim kastavskim bijelim vinom tzv. Belica!! a pivo teče u potocima... evo sve me je to inspiriralo za jedan haiku: ne znam koliko točno treba imat stihova ali evo: Medica Odojak se vrti Ljudi lelujaju ulicama...izbijeni ko svinje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1841 |
Super Moderators
|
Ha ![]() Izgleda da je onaj moj zlikovac skužil da sam po forumu cvilil za pu-ajcekom pa me je danas doma dočekal frtalj dotične zvijeri ![]() I francuska:clap: Uf...par sati sam imao problema sa disanjem...nisam ni Žuju mogao popit, samo cuclam mineralnu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1843 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1844 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() ![]() Za prste polizat.
![]() |
![]() |
#1845 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
nekaj se dobro popravila hrana u državnoj službi....: lol2 :
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#1846 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1847 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1849 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Ja ih volim svakak ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1850 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1854 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Re: recepti
Citiraj:
CPU: E6400 & termaltake ST RAM: 2x1Gb DDR2 super talent 800-CL4 MB: D975XBX2 GRAF: ASUS 8800GT; Dell 2407 wfp-hc HDD:WD raptor 74Gb (10000rpm) & HITACHI Sata II 250Gb(7200 rpm) CASE: chieftec dragon big black;Corsair HX 520W AUDIO: X-Fi Xstreme Music; Logitech 5.1 Z-5500 THX |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1856 |
Super Moderators
|
Da se naći i na netu dosta, evo jednog ![]() http://varganj.sbnet.hr/recepti.htm Imam i ja doma hrpu recepata i kuharica-isto mi se ne da prepisivati i natipkavati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1857 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
i ja puno volim gljive. joj kad bi bar danas stigo na plac upiknut malo sunčanica
![]() |
![]() |
#1858 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Meni se jučer sreća osmjehnula i punica me je iznenadila sa OGROMNOM tavom dinstanih puza+luk+špek+domaća jaja...joj...ubio sam se ko zadnji krmak ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1859 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1860 |