|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ne radi WLAN switch na Toshibi
Pozdrav ljudi. Evo nakon razmisljanja sto da radim odlucio sam se javiti ovdje, mozda mi netko razjasni u cemu je stvar... Ovak, radi se o Toshiba L300 Satellite seriji laptopa..... Oni koji znaju kako izgleda ova serija latopa znaju da se WLAN switch nalazi sa prednje strane. Isto tako znaju da izgleda kao SWITCH, bas kao jednostavna sklopkica a to i jest. Kod mene je problem sto kada ugasim tu sklopku WLAN i dalje radi. E sad to mi nije jasno. Uvijek sam mislio da to radi na principu da kada ugasis tu sklopku, ugasi se i izvor za WLAN karticu i ona ne moze raditi. Mala lampica se ugasi kada je sklopka ugasena, ali i zasvjetli ako je upaljena. Ovo mi kazuje da ako je moje prethodno razmisljanje ispravno, sklopka ispravno radi. Ali mi nije jasno kako radi WLAN u tom slucaju?? Na lapu ima i FN+key kombinacija koja vjerujem radi na bazi softvera, tj disejbla driver. To isto ne radi. Probao sam mjenjat drivere za WLAN, ne pomaze. Windowsi su sedmica, ne znam tocno koji build ali je jedna od novijih... Nije mi neki problem sto WLAN ne mogu ugasiti, ali me to kopka jer mi nije jasno. ![]() Netko? P.S. Za one kojima nije jasno o kakvoj sklopki pricam ![]()
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A što se točno dogodi kad taj switch prebaciš na off položaj? Kod nekih notebooka WLAN kartica nakon toga doslovno nestane, nema je u Device Manageru ni nigdje drugdje, a kod nekih postoji i dalje, ali ne hvata nijednu mrežu odnosno ponaša se kao da nema antene.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ovo drugo sto si naveo se dogadja, tj dogadjalo se.... Koliko se sjecam kartica nije nestajala iz device managera. hmmm... to mi se cini da se kartica fizicki ne gasi preko tog switcha..... Ne kontam cemu onda taj switch na taj nacin,al dobro.... Vjerojatno je onda nesto do softvera, ili do windowsa....samo ne znam kak da to provjerim bez reinstalacije OS-a sto mi se istinski neda. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|