|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Zanimljiva rasprava o napajanju!
Za ne povjerovat ![]() Tek dosade radi, išao sam malo usporedit razliku između dva napajanja koje imam, pa da napokon zaključim i dođem do čvrstog stava dal se isplati davat preko 300kn za brand name napajanje, i dal, osim što je veće mase, brand daje i bolje rezultate? Prvo sam stavio Thermaltake 360W, purepower W0004R, koštalo nešto sitno ispod 400Kn u HGspotu prije par mjeseci. Procesor se nikako na Abitovoj NF7S ploči nije htio "ustat" na 1.7V pri 12*200, pa je minimalni napon pod kojim windowsi normalno rade 1.75V. Provučem 3Dmark2001SE, vrati 16844, 3Dmark2003 se 3 puta srušio na CPU testovima...dakle, stabilnost jednaka nuli ![]() Zavrtim SuperPi, nakon 10ak minuta komp se smrzne...njaaah ![]() Oscilacije u naponu minimalne! Idem na drugo napajanje, MS industrial 400W, došlo uz kučište, lijepog izgleda s 2 ventilatora s kromiranim mrežicama, no masa jednaka čokoladi od 10 deka ![]() Na postavkama 12*200 računalo se normalno boota pri 1.7V, dakle 0.05V manje nego s Thermaltakeom, normalno odvrti SuperPi, a 3Dmark2001SE vrati veći nego s Thermaltakeom, 17111 (skoro 250 bodova više, još da sam defragmentirao disk bilo bi i 300-350). 3Dmark2003 normalno odvrti, čak nisam vjerovao da se ne sruši na manjem naponu na CPU testovima, pa sam ponovio 3 puta...sve 5 ![]() oscilacije u naponu na drugim izlazima također zanemarive. Sad si postavljam pitanje: dal je no name napajanje pitanje velike sreće, ili brand name napajanje pitanje velike nesreće? Komentari??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Pitanje koji TT je to. Niame TT ima seriju koju Sirtech ( Chieftec) proizvodi i neku lijevu koja je smeće. Da se razmemo MS je na kratko vrijeme OK, al je u suštini to teško ( lagano) smeće koje za sobom povlači konfe kao nijedno drugo napajanje čak i Everpower ima manji broj ubijenih konfi od MS-a
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
He, meni je to napajanje počelo jako oscilirati u voltažama pa sam ga prodao i lik mi je javio nakon nekih 6 mjeseci da mu je zbog napajanja sve krepalo osim cd roma. Pa eto ti tih 0.05 V napona. A za thermalthake napajanja? Neznam kakva su.. Možda ti je ploča davala druge napone sa ms400w, možda je greška kod jednog i kod drugog, a možda je i to takvo. Ja samo znam da za napajanje nikad ne štedim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Neznam kakve je kvalitete TT, ali kad vidim ona njihova šarena napajanja načičkana onim x-ovima i sve to svijetli sa 3 različite boje, dođe mi se rigat :mad: Tako da me baš čisto zaboli kakve je kvalitete, jer znam da ga neću nikad imat ![]()
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Izgledaju ko svijetleći kupleraji, prepuni mušterija... Upari to napajanje s nekim Xaserom nove serije i imaš lunapark! Svka čast TTu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
TT napajanja su šrot. Baš sam gledao neki dan nominalno 350W TT napajanje (pasivno, go figure) koje ima slabije railove (i to osjetno) od 300W Fortrona. Usporedi ti to sa pravim brandom tipa Chieftec ili Fortron, pa onda javi rezultate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Re: Zanimljiva rasprava o napajanju!
Citiraj:
2.scenarij: dodje chika grom i op+zdi i ne skuri nista a koristis kvalitetno napajanje Koji ti scenarij vishe odgovara?
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Re: Zanimljiva rasprava o napajanju!
Citiraj:
Velika je sreća ništa ne spaliti sa no name isto kak je velika nesreća nekaj spaliti radi brand name.
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Re: Re: Zanimljiva rasprava o napajanju!
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
Da se razumijemo. Protiv direktnog udara groma provedenog kroz električnu ili telefonsku instalaciju NEMA pomoći. Iskra preskače sve prenaponske zaštite, izolacije, UPS-ove (čak i online) i što sve ne. Jednostavno nema zaštite protiv milijun volti kad odluči proći kroz nešto (dobro, ima, ali to nije za kućne korisnike). Na svu sreću, to je iznimno rijetko, ali eto, događa se. Protiv oscilacija napona (kod brand napajanja do 2000V) koje su posljedica udara groma u električnu mrežu, no sama energija groma nije sprovedena kroz napajanje i posljedično komp, brand napajanje je tu neusporedivo bolja zaštita od no name. Kod rikavanja napajanja "iz čista mira" - čitaj : nekvaliteta komponenti, kratki spoj unutar napajanja, eksplozija kondenzatora (JNC, anyone) - brand napajanja su tu u još većoj prednosti. Šanse da se to uopće dogodi brand napajanju su nekoliko redova veličine manje, a i ako se nekim čudom dogodi, vrlo vjerojatno da napajanje neće povući sa sobom ostatak kompa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
Ajmo to postaviti ovako: Ja imam servis računala. Još niti jedno računalo koje je imalo neko kvalitetno napajanje nije došlo na servis zbog napajanja, dok ih je sa ovim šrotex napajanjima došlo bezbroj. Ništa nije sigurno, ali je vrlo velika razlika između 1 od milijun i 1 od 10. moja 2 centa.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Zanimljiva rasprava o napajanju!
Citiraj:
Jednom frendu je oslo sve u pismoM kad je grom opalio, a znam i dvojicu kojima je jednostavno oslo napajanje, samo od sebe i povuklo sa sobom vishe komponenti...normalno od kad vec par godina koriste enermaxa otad nikom nista.
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
kazes eksplozija kondenzatora ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas