|
![]() |
#1 |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
čišćenje LCD-a (nije dugo bilo)
ima nekoliko prastarih tema o čišćenju LCD-ova, ali ne želim se igrati necromancera i možda se u međuvremenu nešto promijenilo po pitanju dostupnosti različitih sredstava za čišćenje. eto stoga nove teme. CRT sam čistio nekakvom eurotradeovom sprint-top tekućinom (neka vrsta deterdženta), no o čišćenju LCD-ova čuo sam svašta. destilirana voda, obični stakloper, kolega se kune u slinu (držim se podalje od njegovog računala nakon što sam to čuo), razrijeđeni alkohol... pa razne interakcije s podlogom. netko je prao stakloperom pa mu je to pojelo ekran, netko uspješno čistio alkoholom iz apoteke, nekome alkohol pojeo ekran, itd, itd, itd... pored mene na stolu nalaze se najobičnije maramice za naočale iz DM-a. "brillen-putztuch" piše na njima. sastojci: voda, etanol, parfem. piše da služi i za "PC-bildschirme", pa pretpostavljam (!) da to ne bi smjelo naškoditi monitoru... doduše, piše i da nije geeignet za policarbonatgläser ![]() dakle, jesu li te maramice rizične, ili da se monitor jednostavno čisti s par kapi destilirane vode na krpici koja ne ostavlja vlakna? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
ako bas ima potrebe ocistio bih vodom i krpicom sa mikro vlaknima
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Bez puno razmisljanja http://valueline.bandridge.nl/products/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
tha pilot
Datum registracije: May 2008
|
Ja cistim sa TEGEE TG-300 tekucinom, sa kojom pospricam cijeli ekran, te zatim obrisem krpicom za naocale... Inace ta tekucina se koristi za ciscenje cockpita aviona (ova inace za Airbus A-320, tj. njegov glass-panel), dobio od kapetana tog aviona... Meni preodlična |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ovo je odlicna stvar. Dosta je ima i savrseno cisti. I krpica od microfibre u pakiranju. http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7242 http://www.dostava.info/ck-icidu-tft...om-p-7164.html
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
znam da ovo nije tema za to ali da neotvaram drugu. Ako neko zna jel postoji način da se saniraju ogrebotine na maski crt monitora. Naime ubo sam sony-ja cmd e530 21" crt za neku siću i kvaliteta slike je odlična ali ima par manjih ogrebotina baš na sredini ekrana pa pomalo iritiraju Eh kad bi to uspio nekak riješiti mojoj sreći nebi bilo kraja |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ajme šta komplicirate oko čišćenja ![]() Obična voda (malo navlažit) papirnate ubruse i to je to. Možeš pokušat s tim vlažnim maramicama isto, nije to tako osjetljiiva površina. Glavno da ne koristiš neke agresivne metode tipa bazirane na amonijaku, kloru i kiselinama. @darkijas - teško da možeš sanirati tako staru boju na plastici. - preboji okvir nanovo - zalijepi naljepnice na to mjesto Možeš pokušati nekog auto "pitura" pitati da ti napravi boju što istovjetniju originalu, ali ti to nitko ne garantira da će biti identična. Moj izbor bi bio ako ti najljepnice smetaju da skineš prednju masku i odneseš je u nekog tko se bojanjem bavi profesionalno da ti to riješi. Trebalo bi prvo izbrusit originalnu boju i staviti temeljnu i onda 2 ruke priko toga za potpunu kvalitetu. Samo, ako ti to nije neki prijatelj, ne vjerujem da se isplati ![]()
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Covjece, da nisam procitao vlastitim ocima ne bi vjerovao kaj sve ljudi rade....kao da je space shutle a ne laptop... ![]() Odakle vam samo vremena za sve te mudrolije ![]() Ja brisem t-shirtom a prije huknem u njega.... Hoce se netko kladiti da nije nis prljaviji nakon mog nacina od onog gore koji linka na sredstvo za ciscenje iz nizozemske ili onog drugog kaj prica o sredstvu za pranje kokpita aviona? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Obicno sredstvo za ciscenje stakla malo naprskam na krpu od microfibre, istrljam a nakon toga brzo posusim suhom stranom krpe. Nikad nikakvih problema, a LCD savrseno cist. Vazno je ne nanositi tekucinu direktno na ekran, te ne pustiti da stoji na njemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
da mislio sam na staklenu površinu tj na vanjski zaštitni sloj ispred ekrana. Ma dobro nije to sad neka drama mogu ja živjet i s tim (novi CoD na rezi 1600:1200 izgleda fantazija) Vanjski djelovi monitora su mi manjeviše nebitni, najvažnji je ekran i prikaz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|