|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Komp se nakon preseljenja u drugu sobu ne može uključiti
Zbog brojnih obaveza koje sam imao u zadnjih mjesec dana nisam nikako koristio computer. Kada bih pozelio internet ili MSN uzeo bih laptop i "s nogu" vidio sto me zanima, tako da nisam niti imao potrebe da koristim computer. Danas sam trebao raditi nesto u photoshopu. Zato sam krenuo da upalim racunar i nakon sto se je upalio radio je nekih 5 minuta i onda se je odjednom monitor ugasio, a centralna jedinica je ostala raditi. Restartovao sam computer, ali monitor se i dalje ne pali, ali centralna jedinica radi... Da ne bude zabune, monitor ima onaj rezim kada radi i tada gori plava lampica na njemu. Kada ne radi prebaci se na "power safe mode" i tada gori zuta lampica.... Tokom dana, od kada se je ugasio gori samo zuta lampica... Bojim se da nije crkla graficka kartica jer mi se je ovo jos jednom desilo i tada je graficka bila krepala. Ne znam da li je to vazno, ali danas sam computer prenio iz moje sobe u drugu sobu. Zato sto moja soba ima problema sa grijanjem u zadnjih 2 sedmice i od tada je u sobi ista temperatura skoro kao i vani... Cim sam ga prenio u ovu drugu sobu odmah sam ga sastavio i upalio, moze li to biti uzrok svih ovih problema? Jos nesto, dok nisam zaboravio... Zadnji put kada sam radio nesto na computeru (prije mjesec dana) on se je jednostavno 2 puta ugasio sam od sebe, ali pretostavljao sam da je to do lose uticnice na koju je bio prikljucen... Znam da je post iscrpljujuci i da sam ja pomalo dosadan ali bih volio da mi pomognete..- Hvala!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
sto si ti napravio da pokushash doci to uzroka problema? jesi mjenjao monitor? graficku? .... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Sutra probam zamjeniti monitor... Nemam rezervnu graficku, tako da to ne mogu provjeriti... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|