Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.11.2009., 02:45   #1
d^_^b
Premium
Moj komp

d^_^b's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Komp se nakon preseljenja u drugu sobu ne može uključiti

Zbog brojnih obaveza koje sam imao u zadnjih mjesec dana nisam nikako koristio computer. Kada bih pozelio internet ili MSN uzeo bih laptop i "s nogu" vidio sto me zanima, tako da nisam niti imao potrebe da koristim computer.

Danas sam trebao raditi nesto u photoshopu. Zato sam krenuo da upalim racunar i nakon sto se je upalio radio je nekih 5 minuta i onda se je odjednom monitor ugasio, a centralna jedinica je ostala raditi. Restartovao sam computer, ali monitor se i dalje ne pali, ali centralna jedinica radi...

Da ne bude zabune, monitor ima onaj rezim kada radi i tada gori plava lampica na njemu. Kada ne radi prebaci se na "power safe mode" i tada gori zuta lampica....
Tokom dana, od kada se je ugasio gori samo zuta lampica...

Bojim se da nije crkla graficka kartica jer mi se je ovo jos jednom desilo i tada je graficka bila krepala.

Ne znam da li je to vazno, ali danas sam computer prenio iz moje sobe u drugu sobu. Zato sto moja soba ima problema sa grijanjem u zadnjih 2 sedmice i od tada je u sobi ista temperatura skoro kao i vani...
Cim sam ga prenio u ovu drugu sobu odmah sam ga sastavio i upalio, moze li to biti uzrok svih ovih problema?

Jos nesto, dok nisam zaboravio... Zadnji put kada sam radio nesto na computeru (prije mjesec dana) on se je jednostavno 2 puta ugasio sam od sebe, ali pretostavljao sam da je to do lose uticnice na koju je bio prikljucen...

Znam da je post iscrpljujuci i da sam ja pomalo dosadan ali bih volio da mi pomognete..- Hvala!!!!

d^_^b je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2009., 02:50   #2
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
sto si ti napravio da pokushash doci to uzroka problema?
jesi mjenjao monitor?
graficku?
....
danij3l je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.11.2009., 03:09   #3
d^_^b
Premium
Moj komp

d^_^b's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor danij3l Pregled postova
sto si ti napravio da pokushash doci to uzroka problema?
jesi mjenjao monitor?
graficku?
....
Nisam bas nista posebno radio... Samo sam otvorio kuciste i pogledao da se nije neki kabal odspojio dok sam prenosio computer i malo otpuhao prasinu sa ventova...

Sutra probam zamjeniti monitor... Nemam rezervnu graficku, tako da to ne mogu provjeriti...

d^_^b je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno