Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.11.2009., 22:03   #1
ZOX
Premium
Moj komp

ZOX's Avatar

Datum registracije: May 2007
(riješeno) Dvije ploče crkle - ne mogu naći uzrok

Pozdrav!

Upravo mi je crkla Asrock XFire eSATA 2 ploča. Prije nje otišla je P6T Deluxe. Obje su prestale raditi nakon restarta Windowsa (Asrock - sedmice, P6T Viste). U Asrockovom slučaju uninstaliral sam PCMCIA adapter, resetirao komp, sami su postavili drivere i predložili restart. Kod P6T sam uključio PCI lock, resetirao i ploča bila gotova.

Obje ploče pokazuju iste simptome: nakon uključenja zavrte ventilatore i ugase se. Sve skupa ne traje ni 2 sekunde.

Prekontroliral sam vodeno nekoliko puta (i svaki put prije ugradnje ploče na 6 sati) i ne pušta. Pregledal sam ga i nakon kvara i nigdje ni traga bilo kakvoj vlazi. Nijedna komponenta osim ploče nije oštećena.

Do čega bi moglo biti? Dal zeza PCMCIA adapter ili možda neka statika?
Znate nekog ko bi mogel provjeriti točno koj dio ploče je otišel da znam locirati problem?

Thanx.
ZOX je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2009., 09:25   #2
ZOX
Premium
Moj komp

ZOX's Avatar

Datum registracije: May 2007
Riješio problem i prilično zanimljivo rješenje je trebalo ...

Dakle, nakon kaj ostane samo CPU i RAM na ploči - ploča ne reagira.
Izvadim RAM - ništa. Izvadim CPU i opet ništa (nadal sam se da locirati posle koje komponente ploča stane).

Da bi "oživila" bilo je potrebno staviti grafičku i izvaditi napajanje.
Javila je grešku, ugasio sam računalo, spojio napajanje i sve dalje vozi bez beda. Iz ovog bi rekel da BIOS provjerava displey (ili barem grafu) prije nego pokreće CPU. Malo čudno, al OK za znati.

Morao sam izbaciti PCI - PCMCIA adapter jer radi previše problema. Ako neko zna neki kvalitetniji od onog u Linksu - molim javite mi. Nije bitno sučelje.

Pozdrav!
ZOX je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno