|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Dual boot: Windows 7 & OpenSUSE 11.1
Zanima me kako napraviti dual boot sa Windows 7 i OpenSUSE 11.1. Mislio sam prvo Windows 7 instalirati na jednu particiju a potom pokrenuti i instalirati OpenSUSE 11.1 na drugu particiju. Poslije instalacije kako napraviti da se pojavljuje ekran na kojem mogu odabrati koji OS želim da se pokrene. Da li postoji neki alat ili OpenSUSE to sam napravi jer je on zadnji instaliran? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
It's all a joke
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
a prilikom instalacije SUSEa instalirat ce ti se GRUB (bootloader), preko kojeg ces, nakon sto instalacija zavrsi, izabirat koji OS zelis da se boota tako da, nema zime ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
It's all a joke
|
svaka linux distra moze citat sa ntfs particija, a i pisat neki, kao npr Ubuntu, mogu to cim se instalira linux jer vec ima integrirane pakete u sebi, a za neke moras dodatno instalirati pakete koji ce ti omoguciti da montiras ntfs particije ovdje je postupak za SUSE kada to napravis, moci ces slusati glazbu i gledat filmove sa ntfs particija
![]() |
#5 |
Premium
|
Valjda budem to znao namjestiti. ![]() Nemam puno iskustva s linuxom, nadam se da nije neka znanost... lol Može li netko napisati koje programe bi preporučio za openSUSE 11.1 te repositories? I koji je po vama linux bolji za početnike OpenSUSE 11.1 ili Ubuntu? Znam da sve ima svojih prednosti ali zanima me s gledišta novih korisnika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
It's all a joke
|
po meni je najbolja distra za pocetnike Ubuntu e sad svatko ima svog favorita, al ugl ako izaberes Ubuntu (moze i Mint), Fedoru, Mandrivu ili SUSE nemos pogrijesit, jer ima stvarno puno tutorijala i materijala za svaku od ovih distri po netu, tak da ces lako nac rjesenje kad negdje zapnes, a i jako su user friendly al Ubuntu mi je malo ispred svih ostalih ![]()
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Osobno bih ti radije preporučio Ubuntu jer glavna mana OpenSuse-a naspram ostalih upravo previše malih reposa i puno manji broj paketa dostupnih za klik-klik instalaciju u odnosu na ostatak ekipe. Ubuntu bi ti bio bolji izbor.
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Takoder i moja preporuka ide u korist Ubuntu-a, a i koliko vidim za 9 dana izlazi verzija 9.10 makar je i 9.04 zakon i prejednostavan OS koji je uistinu ugodan za radit. Sve preporuke! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Postoji li način da se povrati default look od kubuntu taskbara.... Nešto sam petljao s mrežom i slučajno sam nešto izbrisao, a ne znam što.. Pa bi htio da mi se vrati kako je bilo kada sam instalirao.. Help... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Odustao sam od OpenSUSE... ![]() Trenutno sam instalirao Kubuntu 9.10 na Vmware da probam kako je raditi s njim. I čini mi se super. Super jednostavno i to je ono što mi je potrebno kao početniku. Kada se malo naviknem instalirati ću ga pored Win 7. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|