|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Promijenio proc, ne mogu dignut winse više
Kako naslov kaže, sa Semprona 3000+ sam prešao na phenom II x2 545, am3, 7mb cache. matična podržava am2, am2+ i am3 procesore a model je asus m4a78 pro. Samo sam promijenio proc, i više se winsi ne mogu učitati. Najdalje što sam došao je win boot screen i to je to. Čak se zna dogoditi kad restartiram da samo ostane crni ekran, ništa od biosa. Evo trenutno sam restartirao i ekran ne dobiva nikakav signal sa matične (on board grafa), dakle restart nema nikakav efekt. Ono što sad pali je ugasiti sve iza na napajanju na gumb, i opet pokrenuti, al u winse ne mogu ući. Imam 2hdda u kompu, jedan je sa adapterom spojen na SATA (novi konektor), drugi na IDE kao i cd player. Kad uspijem čak ući u bios, i kad odaberem namjerno krivi hard disk kao boot disk, ispiše da ntldr fali. Kad odaberem ispravni hdd, neće bootat uopće, a ni u safe mode ne ulazi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
EDIT: Vidim da ima. Jel si resetiral bios?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
u usporedbi s phenomom, savršeno normalno ![]() nisam imao nikakvih problema s tim procom .. http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=EbXqq06yxpJwlABf tu su specs ove matične .. EDIT: Nisam.. prvi put se susrećem sa ikakvim, ajmo reć, naprednijim radom u biosu. Jel ga mogu updejtat prek usba? sad sam na lapu, da skinem na usb što mi treba i onda updejtam bios? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Nisam siguran da ga možeš updejtat prek sticka.
![]() |
![]() |
#6 |
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
Stavi si stari cpu na maticnu, upali ga (ako opet ne ide normalno, idi u safe mode), te idi device manager, te uninstall driver za cpu, te disable. Te ga ugasi. Nakon toga, upali komp sa novim procesorom. Nadam se da ce upaliti ![]() BB |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
-Vrati stari procesor unutra -USB stick formatiraj kao FAT32 -skini najnoviji BIOS : http://www.asus.com/product.aspx?P_I...ntent=download (prvi na listi) te zatim stavi na USB -u BIOS-u namjesti da ti boota s USB-a -prati upute -nakon sto se flashanje zavrsi stavi novi proc te onda probaj ![]() EDIT: Link za BIOS nije radio
![]() |
#9 |
Premium
|
hvala mislave na trudu i detaljnom opisu ![]() evo dok si ti tipkao, ja sam prek lapa skinuo drajvere i izvršio update biosa preko usb sticka bez vađenja proca ![]() sve radi ko vurica ![]() malo sam prosurfao i po ostalim topicima, i negdje bi trebalo ubaciti sticky za nas neznalice da moramo bios promijeniti ak mijenjamo proc i "najednom ništa ne radi" ![]() hvala svima još jednom, sad sam pametniji malo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
samo bi dodao da mi se 3 put pojavio blue screen of death .. još ne znam zašto .. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|