|
![]() |
#1 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
C2D E6700 problem
Ne znam jesam li temu trebao otvorit ovdje ili u oc, ali ovdje mi se čini ispravnije... Proc sam uzeo novi prije godinu i pol i nije nikad oc-an, do prije par dana. Cooler je glacialtech igloo 5750 pwm i temperatura proca je oko 38 u normalnom radu, a nakon dužeg igranja ide na nekih 45-47; to su vrijednosti nakon oc-anja. Takt nakon oc-a je FSB 315x10=3150 Mhz. E sad na problem - znam da će ovo vjerovatno potegnut svakakve reakcije ali ja želim i trebam pomoć jer nakon 15 godina svakodnevnog petljanja po hardveru i sklopljenih masu računala, baš sam sa svojim doveden pred zid. Naime cpu ocjena u win 7 build 73** mi je bila 5.2, memorija 6.5, grafa 7.1, disk 5.8. Onda sam imao malu havariju jednog hdda i usput mi je uletila druga, zanimljiva, ploča povoljno (imao sam asus p5LD2), tj ova koju trenutno imam - asrock 4core 1333viiv - privukao me CF na njoj; i uzeo sam wd 1TB caviar black i sve to složio sa ostatkom starih komponenti na ovu asrock ploču i instalirao win7 rtm build 7600; sve je to šljakalo super, igre se vrte normalno, ko i prije, na visokim postavkama bez ikakvih problema, ali sam u normalnom radu osjetio da je komp sporiji, i što ću nego bum everest i win7 ocjenjivanje sustava, pošto sam imao vrijednosti od prije, pa da usporedim - sad mi je proc 4.4 (!!??), memorija 6.6, grafa 7.1, disk 6. I ja već tu lud, još stavim kod frenda everest da si usporedim s njegovim rezultatom, doduše on je na amd blacku 6400 ali ostatak konfe je vrlo sličan - i pere me za skoro duplo u svim cpu testovima u everestu. I ja nakon par oc-anja proca dobijem 4.7 za proc (na trenutnih 3.15GHz), mem 6.7, grafa i disk ostale iste. Ko je tu lud, prije je na defaultnih 2.66 bilo 5.2, a sad na 3.2GHz je 4.7?? I da, proc u idleu ima konstant oko 20% zauzeća zbog onog neslavnog DPC-a, a nemogu nać što ga pati, tj što mu radi toliki problem u interruptu da je stalno 20%. Ali to me manje muči, od ovoga što je komp općenito sporiji nego prije, a nemam skoro ništ softvera gore u odnosu na prije havarije, igara isto, oc-an je, a spor je. Kako, kojom logikom, zašto?? Ploča je sa zadnjim ofišl biosom gore - 1.6, driveri su friški, ne znam više otkud bi krenuo i na što bi sumnjao... Memorija je geil ultra, napajanje antec smartpower2, komp malo je natrpan (3 diska, 2 dvd, 2 printera, scanner, i svašta još od periferije raznorazne ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
gadget freak
|
Nitko?? Sad sam usporedio everest bench sa frendovim i latencije su mu 2x manje i rezultati 2-3x viši, a komp je maltene isti, samo je proc e6750 kod njega i ima puno manje periferije, ali generalno (proc, memorija, glavni hdd) je skoro isto. Jel moguće da je ova AsRock ploča toliko loša pa da je ona usko grlo svemu, or what? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Pa ne znam zasto si zamijenio tu ASUS-icu sa AssRockom...Pogledaj u BIOS-u da li su ti sve opcije kao C1E iskljucene i tako te za "stednju" ![]() Probaj i staviti taj frendov E6750 na plocu pa vidjet jel je isti CPU score kao i kod njega(ako ima Win7)...tad ces znat dal je do ploce ili neceg drugog ![]()
![]() |
#4 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Teško je bilo što dijagnosticirati. Preporučam ti da povadiš sve komponente na stol, odspojiš svaku komponentu, kontakte obrišeš na svemu (gumicom, alkohol...), pa sve nazad pospajaš i isprobaš. Ako se opet pojavljuje problem, ponovo flashni bios (iz DOS-a pogotovo ako si iz win radio) pa onda vidi kako radi. Ak problem ostaje, reinstall windowsa, ako ni to ne pomogne, probaj sa drugim diskom. Isprobaj pa javi...
![]() |
#5 |
gadget freak
|
Hebiga fora je u tome što je sve iznova slagano friško, win7 instaliran isto tako odmah nakon slaganja, a ploča je kupljena nova sa zadnjim dostupnim bios-om - 1.60, a wind. su instalirani na wd caviar black 1TB sa 32mb cache-a; u biosu sam isključio sve što se dalo isključit vezano za štednju; A ploču sam uzeo samo zbog crossfirea, ali čini mi se da ću se ili vratit na asus ili uzet nešto od gigabyte-a, jer sve mi smrdi da je ovo kino zbog tog blesavog AsRocka, jer su i latencije memorije i latencije proca ogromne, previsoke, a nisu bile na asusu ni blizu, a mem. i procesor su ostali isti, njih nisam mijenjao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|